Friday, April 20, 2012

Flying solo in the morning.. Flying berdua in the evening..

I flew solo this morning.
Hehe.
Bukan naik kapal terbang.
Tapi buat presentation sorang2 sebab bosses semua kebusy-an.
Everything went well.. so i can senyum lepak goyang kaki sampai petang!
Kidding.. (in case my boss is reading this, or that stalker bitch
happens to know my boss plak kan).. Saya keja dari pagi tadi.. nih
berehat minum air jek boss.. lepas nih sampai sampai petang.. makan
pon tak turun,, hehhe..

Petang karang abes jek waktu keja..
Aku lah orang pertama tunggu kat pintu tuh..
Sebab perlu menangkap flight malam ke Miri..
Wehuuu..

So eksaited to see those munchkins..
ye la kan.. Anak sendirik nan ado kena lah menumpang kasih ngan anak
orang kan.. sob sob..
Hah.. jgn ado plak yg modified statement aku tuh..
"kekasih sendirik nan ado kena lah menumpang kasih ngan kekasih orang!"
Kena lempang ngan bini dio kang akak tak jamin.. hehe

Back to our Miri trip..
Biaso la fly naik Air Asia.. Kalau bleh naik beskal aku naik beskal jek pon..
Kata nak contribute to a greener world.. ecehh..
Sebenar nye nak murah.. hahaha..

Pehtu setakat gi Miri.. so Leman kata.. "Tak payah beli baggage!
Setakat pegi Miri 3 malam"

Punyo lah ekshen kan..

So ok la.. Bagus jugak tak payah beli baggage save duit aku.. hehehhe..
Lepas dah beli seat allocation and in flight meals (siap beli nasik
lemak and sate untuk diri sendirik.. over kan.. hahaha.)
Aku pon web check in petang semalam..

Tapi malam tadik bila packing..
Konon2 nak bawak beg kecik jek share 2 orang..
Tapi belom apepe dah penuh ngan baju2 Leman jek setengah beg..
Belom masuk toiletteries and baju2 bini dia lagik..
Haa.. tu laa.. tadik ekshen sgt kata setakat 3 malam takyah bawak beg..
Memula tu beg tarik tu pon dia tanak bawak.. Nak bawak beg sandang
belakang jek sorang satu..
Honeyyy.. i don't do backpacking ok :P

Bukan ape.. sebagai isteri solehah *sendiri puji sendiri blush* aku
nak menyenangkan Leman.. dah la naik si kawan merah..
Kalau naik kawan biru tu lain la cerita.. jalan pon dalam aircond..
Kang tah tah si kawan merah tu suruh menapak dari pintu sampai gate
ujung sekali.. tak ke terkehel bahu laki ai.. hehehe.. I tukang tengok
jek nanti.. So nak senang baik la beli baggage..

Tapi sebab kali nih dah no turning bag sebab dah web check in kan..
Kejap la kita "Berat you bawak.. Ringan i bawak" lah jawapnye.. heheheh..

Tapi kali nih pegi holiday hati ade sikit tarak senang..
Sebab anak bulu kesayangan ambo still tak sihat..
Actually dia sihat dan berkelakuan seperti biasa cuma dia asek la
muntah2.. huhhuhu.. kesian Hiro..

Nak hantar pegi vet tapi kesian plak kang kena pengsan utk masuk
drip.. doktor pon bukan bole buat ape.. but we'll see how la.. kang
kalau dia muntah lagik petang nih kena "check in" Hiro kat vet dulu
sebelum mummy and daddy check in kat LCCT :P

Esok we're going to Bandar Seri Begawan..(i think)..
So passport - checked!

Ok la youols..
Have a great weekend ahead..

3 comments:

Sash said...

Dottt!! Semalam i mimpi u. Seriously. Hahahaha.I tatau mcm mana u buleh masuk dalam mimpi i. U tau la, i neh klu bab bermimpi mmng hebat hebat belaka. Ha ha ha ha. Hari nih baca entry u, i senyum sorang sorang. Enjoy your hollymoon dear!!

haslihb said...

Wowwee.. Terharu nye you mimpi i Sash. Ape mimpi you mimpi i semalam. Hehe. Neway, thanks babeh. Ni bukan hollymoon. Ni sesi ziarah menziarahi gitu. Hollymoon next week ;)

linda said...

Salam Dot,

Cer try anto Hiro kt Honey Pet Shoppe (crk kt FB). I x sure nama klinik depa. Well known as great vet & pencinta haiwan oso. Try ye :)