Thursday, April 28, 2011

And then we got eleven...

Ok..
Kita tutup jek la comment box untuk previous post tuh ok..
Cukup untuk aku kasik 11 orang.. ngehehehe..
 
Mentang2 offer pen free..takde sape pon heran..
Cuba aku offer Leman?
hahahahhaha
 
Ok tak klakar..I tak it backkkk.. I swear i take it backkk.. hehehe..
(Husband, dont go getting new ideas plak ye. hehe)
 
Anyway, thank you for your support..
 
Untuk yg first 3 comments tuh.. aku akan selitkan sekali voucher KFC 5 hengget ok..
It's a cash voucher..so lepas la kalau nak buat beli burger satu.. hehehe..
Kalau nak set sila lah jangan segan2 nak tambah duit sendirik ye..
 
Next time insyallah aku buat lagik ye..
(Walaupon takde sambutan..tapi akak nih hati tegar nyehs..hahahha)
 
Next step..sila lah forward alamat anda ke zarina_mann@yahoo.com.. atau kat fb msg pon boleh.. (fb: ina mann)
Sila cepat ye sebab aku nak kirim kat abah mintak dia tolong postkan kat pejabat post Ayer Tawar.. hahahah..
(Including you Farina babeh, sebab insyaallah I ade mende lain jugak nak kirim kat you & baby F)
 
Have a nice day.

Tuesday, April 26, 2011

Freebies: Mari mari sapa cepat dia dapat :)

Dah lebih kurang 7 tahun aku merepek dalam blog nih..

Sekali pon aku tak pernah teringin nak kasik freebies.. hahahahha..

Tapi lepas 7 tahun..still ade gak orang nak bace aku merepek..

Aku tetiba rase teringin nak kasik freebies..

Syarat nya senang jek..

First 5 people who drop by to say hello..

And the other 5 randomly selected commentor..

Err.. katakan laa.. ade 8 ketul jek komen yg masuk kan.. Kira nye first 5 tuh dah tentu la dapat kan.. hehehhe.. so yg balance lagik 3 tuh pon dah kira menang tanpa bertanding la kan.. hahahah..

Hadiah utama..

Pakej percutian untuk 2 orang bersama dot..

hahahhahahahhaa..

Sumpah aku TIPU okkkkkk.. Ko hengat akak gabenor bank negara nyehs?

Nih freebies nya..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Tadaaaaaaaaaaaaaaaaa...........

Hahahahhaa..nama pon freebies kan nyehs.. harus la akak pon dapat free.. hehehhehe..

Tapik akak sure dah termasuk dalam head charge cost yg Hotel nih charge kan..

Last 2 days akak ade kursus kat Double Tree by Hilton nih..

So bila time break out session dalam seperate room, dia ade sedia kan pen lebih dalam gelas..

And sebab akak jakun  tanak membazir..

Bila takde orang tengok akak cecepat amik banyak2 masuk dalam handbeg..

wahahahhahahahha...

Tapi serius suke ok pen tuh.. Macam chomel gila mengingatkan akak kepada wrapper gula..

Ok ye korang.. sila la letak komen.. Takyah buat karangan "pada suatu hari, hantu kak limah telah pulang ke rumah. Tiba-tiba ...." hahahhaha.. Just say helo will do :)

First 5..

And random 5..

Sampai hari jumaat nih jek ok..

Kira nye hadiah akak hanye lah cost duit setem..

Setem mahal ok sekarang nih youolls :P

Untuk korang yg suka kumpul pen hotel, inilah peluang keemasan anda.. hahahhahaha..

PS: Kita start la dengan freebies dulu kan.. Lain kali ade sambutan and ade rezeki lebih..kita buat la hadiah yg best2 sikit ok..

(Syarat2 penyertaan: Mestilah bukan Ayong dan Abah.. dan jugak bukan kawan2 office.. Buat abes duit setem aku jek youolss nih.. hehehhe.. Korang nak nanti amik sendirik kat ofis ye..I ade spare :P)

PS: Akak berkenan lah hotel nih.. Dah la bilik meeting sama level ngan outdoor swimming pool dia.. uuwwaaa..leleh jek air liur kena masuk bilik meeting instead of bilik tukar baju mandi..hehehe..

PPS: Abang Leman..anda paham ke tak bini dah kasik hint tuh? Kalau tak paham jugak nanti bini amikkan pamplet dia satu ye.. hehehhe..

Have a great week ahead people..
Thank you for reading dotkiut~

Saturday, April 23, 2011

TRIPWOW: Bandung 2010


Tuesday, April 19, 2011

Mini Honeymoon Getaway: Emmett and Girlfriday is 13!!

On 14 April 2011, akak ngan abang leman adelah menyambut hari ulangtahun kami berkasih sayang yg ke 13 tahun :)

Kalau dah ade anak, nak masok form 1 dah youollls! hahahaha..
Pengsan bapak aku kalau kawen baru nak masuk 4 tahun tapik anak dah form 1 ye >:)

Dulu senang jek Leman nak ngorat..
Dia hantar surat cinta..

"Will you be my Girl Friday?"

Seb baik aku jawap yes :P (tapik aku nak tunggu sampai friday baru jawap..menggelupur dia 3 hari.. sebab tak tahan..aku rase hari rabu dia dah ajak dating sebab nak tau jawapan)

Dulu mase skolah dia bahasekan diri dia Emmett.. dia panggil aku Girl Friday..
So kalau tulis surat semua Emmett and Girl..sebab takut kantoi ngan cikgu disiplin..hahahhahaha.. Orang suruh belajor deme pegi bercinta pulak..

Muntah kan.. perasan gile Emmett.. hahahahha.. ok la lagik tuh.. kalau dia bahasakan diri dia Awie dan aku Erra tak ke lagik muntah tuh.. hahahhaha

Memang dah plan from few weeks back, kitaorg nak gi mini honeymoon getaway kat Genting..

Tapi last 2 weeks, dapat tau akak nak pegi duty travel ke Dubai..

So terpaksa la postpone rancangan mini honeymoon tuh kan..

Lagik seminggu nak travel ke Dubai, tiket business class pon dah tempah.. Lagik 5 hari nak fly..advance claim pon dah masuk.. Dan akak pon dah mula berangan barang ape nak shopping.. ek ehh.. bukan kena berangan keja ape nak buat ke? hehe

Tapi kan youolls.. lagik 4 hari nak fly.. dapat news..

Daripada 16 orang, diorang nak drop 4 nama.. takmo ramai2..

Dalam 16 nama tuh..aku sorang jek kuli macai.. orang lain semua management.. So ko agak2 nama aku kena drop tak?

Ye betullll.. I bet mine was the first name takyah pikir 2 kali jek diaorang tendang..

huhuhuhuhuhu.. cilaka haram.. perlu ke bagi aku harapan palsu..
Seb baik aku tak pack bag baju lagik ok! Kalau tak akak lempor dalam sungai..
hehehhe.. (lepas lempor kena kutip balik sebab banyak baju keja baru beli untuk pegi Dubai.. Last2 melaram kat ofis jek la.. hehehhehe)

Tapi memang bukan salah bosses aku..salah bosses orang lain..
Takpe la..bukan rezeki aku..
Walaupon bengkek lah jugak..but life goes on..

So bila dah confirm tak pegi Dubai, nak on la balik mini honeymoon kan..
Tapi untuk menambah stress di dada..

Semua hotel kat Genting fully book (expected la kan.. ko ingat ko Paris Hilton bapak ade hotel sendirik? hehehhe)

Takpe.. chill.. Leman kata kita tukar venue..

Alternative venue.. Kita pegi PD..

Tapikkkk..Semua hotel2 kat PD yg aku aim nak duduk.. pon penuh jugakk!!

Whatdehel man.. apekah semuorang pon menyambut ulangtahun percintaan yg ke-13 jugak? huhuhu

So last minit tuh.. aku decide nak check in kat hotel kat KL jek la..
Abes keja jumaat tuh dah terus boleh check in.. :) 

..Lepas menempuh jam selama satu jam.. kami tiba di destinasi yg mungkin hanya 15 minit berjalan kaki.. huhuhuhuhu..

Dorsett Regency KL nih antara yg paling murah aku jumpa kat internet..sebab tgh promotion.. Tapik 2 malam campo tax dekat 500 hengget lah jugak..

Mase stress tuh tak pikir panjang jek taip kredit kad number.. hari nih baru rase cam mahal jugak, baik aku bawak pegi shopping..hahahha..

 Cantik la jugak hotel nih.. Hotel lama.. tapi dia baru refurbish..

 Abang Leman yg gumbira asek belek game jek.. bukan nak belek bini :P

 Bahagia gile perasaan lepas mandi and shampoo rambut.. hehehe..

 The 32" tv..kitaorg siap bawak DVD player sendirik.. Tapi tertinggal remote la plak.. haihh..

 And since malas nak kuar dah.. malam tuh kami order room service saje.. (kuey teaw goreng dia best)

Mandi sudah..

Makan sudah..

What next?

TIDO!

hahahahhaha.. malam tuh aku tido pukul 9 malam..
Heaven~

Walaupon KL ngan Kota D tuh dekat jek..(siap next day nye sepat balik tengok Hiro and the geng..hehehhe) Tapik aku mmg suka tido hotel nih..

2 malam lepak sini cukup la untuk aku de-stress..

Takpe..kalau tak cukup lagik.. aku jugak telah ter-book next honeymoon getaway for May and June.. and July and October pon ade lagik.. hehehhe..

Nih semua bapak aku yg salah..
Sebab aku ikut motto dia..
TAKPE.. DUIT BOLEH CARIK

hehehehe..

PS: Abah ade nak bagi kitaorg early wedding gift ke? We accept cash or cheque ok ;)

Sunday, April 10, 2011

Mrs dot & sessi bersuka ria

Last friday I've got some Fan@zone pass for the free concert at KLCC..sempena minggu F1 nih kan..so I've invited my girls out to play.. hehe..

Concert nih 2 hari..kat depan KLCC.. Fan@zone pass nih ko akan dapat kalau beli tiket grandstand.. Tapi yg aku dapat nih complimentaries la from kawan2 dept sebelah.. hehe..

Jumaat tu ade Yuna, The Azenders, Bunkface, Wondergirls and Hoobastank..

Lepas dinner and maghrib baru kitaorg made way to the fan@zone area.. Sape takde pass takleh masuk kat area depan stage.. Tapi by the time kitaorg sampai area tuh pon, dah penuh sesak sebab concert dah start from 6 pm.. Tapi bagus lah setiap kali masuk waktu solat semua aktivti menyanyi, menari or back ground music di stop..

Aku nak pegi pon sebab nak tgk Wondergirls jek.. "I want nobody nobody but you..(clap clap-point - clap)"..hehehhe.. and setelah beberapa sesi pujuk memujuk ngan Abang Leman, he gave in.. hehehehe..Aku cakap kat dia.."alaa.. takpe lah..nanti kalau kita penat kita balik la awal.. tak semesti nak tunggu sampai konsert abes baru balik kan.. kul 8 - 830 kita balik la"

Tipu tak? hahahha..kol 8 malam baru nak sampai depan stage..mase tuh first act pon belom lagik.. Tapi letih gak la berdiri.. and lamaaaa gile nak tunggu Wondergirl kuar.. Lagu Yuna banyak yg aku tatau.. huhuh..

Tapi ku gagah kan la jugak diri menunggu lagu nobody Wondergirl's tuh.. Leman yg kesian sebab pegi concert sandang laptop kat bahu sambil berdiri.. huhuhu..

 Dari kiri: Puan Juju, Kak Yana, Dot, Ayong, Shima and Zaika

 Muka gembira masing2 dah lama tak kuar malam..hahaha..serius dah pass my bed time dah hari tuh..

 Cantik kan.. Bole nampak tak office aku? hehe.. Kapal angkasa tuh belon ber kamera.

 

Selesai concert malam tuh.. Pukul 1145 malam baru sampai umah..Hiro pon konfius mane la mummy dia pegi sampai malam bute baru nampak muke.. hehehe


Esok nye pulak (sabtu).. dah janji nak teman kan Boy carik barang2 kawen dia..Janji kul 830 pagi nak bertolak tapik pukul 9 pagi nak bukak mata pon tak larat..hhuuuhuhu..

Berjaya gak la bertolak kol 1030 and by 1100 dah sampai Nilai 3.. 5 hours of shopping!! Tapi puas hati la 90% of the keperluan dah beli.. Paling best sebab aku just tunjuk2 dah Boy yg bayar..hahhahaha..Juling mata aku tengok dia asek kira cash dah hulur pada cashier.. hahahha..aku yg tengok pon nak juling, Boy mesti nak demam..hehehe..

Kitaorg masuk la 4-5 kedai kan nak carik barang2.. So asek la kuar masuk kereta.. Aku pakai shorts jek.. sekali mase masuk keta untuk kali yg keberapa, dengar bunyik "crakkk".. Pehtu bila raba seluar, koyakkkkk.. huuuwwwaaa.. kat peha plak tuh.. baju dah la tak labuh.. camne nak kuar kereta? huhuhu.. Terpaksa la pegi shopping suar baru..Seb baik jumpa satu skirt yg bole muat.. sob sob..

Lepas settled shopping sakan kat Nilai 3.. by that time dah pukul 2 lebih..

Next destination ialah Sepang Circuit.. Dot dapat complimentary passess untuk Diamond Grandtstand for Qualifying race.. hehehe.. Dah sebab tak pernah pegi..ajak la Leman pegi since ade tiket kan..

 3 beradik yg kepanasan..Tapi sebenarnya cuaca agak cantik..tak panas sangat..

Luck is on our side.. dapat parking kat PA1 ke PA2 so sangat la dekat ngan pintu masuk..Tapi kena la bayar 50 hengget untuk parking sebab complimentary passess tak datang ngan sticker parking..

 First timer



 Duduk setengah jam..tetiba race pon dah abes..hahahah.. sebab sampai pon dah lambat kan.. Tapi tembat abes nih betul2 la seberang jalan seat kitaorg, dapat la clear view.

 Bersama tiket freeee.. heheheh.. untuk Race day hari nih, aku dapat satu tiket jek..so dah bagi pada BIL.. dia mmg gile race2 nih.. huhhuuhu

 

Bila dah abes qualifying race, nak balik umah jam nak mampos! hahahaha..

Seb baik la aku laki bini mmg tak minat F1.. so untuk aku, cukup la sekali.. ngan panas ngan jam ngan bising nye..aku pon confuse apsal orang minat F1 nih.. Dah la mahal.. huhuhu..Grandstand Diamond nih RM1600 satu tiket.. humang aiiii, baik bagi aku duit bole bawak pegi holiday.. hehe.. 

So hari nih adelah di gunakan sepenuhnya untuk tujuan recovery..huhu..Breakfast pon order McD sebab malas nak kluar umah apetah lagik nak memasak.. ngehehe..

Happy weekend korang~

Monday, April 04, 2011

Memories of our 1st honeymoon :)

Look what i found..

I found a snapshot taken during our 1st honeymoon, 2 weeks after we were married :)

Dun even remember taking the video.

Especially dun remember being so gediks! hahahah..

Reminiscence of my smaller size and lighter weight..sob..sob..

Sharing it here, in celebrating our upcoming 13 years anniversary together lagik 10 hari.


video

PS: I love you husband. You make everyday feels like a honeymoon.