Wednesday, January 12, 2011

Singapore 2010: Outing bersama Ah Meng

Call in sick today..was sneezing like crazy the whole night yesterday..and never ending hingus-waterfall.. had to plug a tissue in order to sleep... hahahha.. too much info no? So much so for good health eh? Awal2 rekod dah tercemar ngan MC.. hehehhe.. it's ok..banyak lagik balance untuk sampai ujung tahun.. :P

Neway, below is Day 2 of my Singapore trip that seem ages ago..Rase cam dah cukup lama sampai rase I need another break dah.. hehe..

Since dah malam and I need my rest  sebab esok keja balik..I'll let the pictures do most of the talking..

 On day 2, we head out to the zoo.. weehuuuu..
 I've never been to Singapore zoo before..so agak eksaited di situ..

 Ready to start our zoo outing.. Abang Leman parking punye la jauh.. saje jek nak kasik bini semput nak sampai entrance.. huhu.. 

 Today is actually boxing day.. Rammmmaaaiiiiii gileeee manusia kat zoo.. sampai2 jek..queue beratur nak beli tiket dah panjang macam dari Menara Maxis nak sampai Tower 1 KLCC.. huhuhu..Tapi naseb baik service cepat.. so takde la berbaris lama sangat.. 

 Hari nih kitaorg berempat saja.. and we took Zoo-per Saver Package which cost SGD23 (rasenye la).. This package include unlimited tram ride and boat ride..

 Masuk jek gate zoo.. terus terjah tempat gajah nih dulu.. Orang pon dah ramai so tengok sambil berdiri jek.. Ok la.. Boleh la kalo ko nak menipu budak umur 4 tahun ke bawah.. hehehe.. Tapi budak 4 tahun x 7 + 1 nih pon eksaited la jugak tengok gajah2 yg chomel tuh..Tapi show dia takde la super duper awesome pon.. Banyak adegan angkat tolak kayu balak masuk air je..huhuhu..

 Abes jek tengok gajah..terus kitaorg lari pegi sini plak.. Bila aku kata lari..memang lari ok.. tak sempat nak tengok binatang lain kiri kanan.. terus jek menonong pegi sini sebab takut penuh nanti.. Ni show animal kingdom apemende tah.. tak best sangat pon.. Best lagik show kat Jurong Bird Park..

 Lepas dah tengok 2 show.. baru la kitaorg jalan rilek2 and santai2.. jalan? ok pembetulan.. Kitaorg jalan sikitttttt gileee.. banyak nye naik tram..

 I loveeeeeeee tram rides..Belah kanan aku tu si Ayong..Tapi yg belakang aku baju merah 2 orang tuh sumpah bukan makcik aku ok.. hehehe..

 Tengok binatang2 pon dari dalam tram je boleh? hahahhah.. koserr akak nak turun nyeh.. Panas ok..(sebenar nye tak panas pon..sebab redup banyak pokok..and cuaca kan mendung2 je)..Tapi malas nak jalan sebenar nye.. hehehhe.. lagi pon kan dah bayar unlimited tram..haahh..naik la kitaorg sampai lebam..

 Pehtu kita naik boat pulak..

 1 warga emas (walaupon dia tak di iktiraf warga emas kat Singapore nih.. huhuhu.. so no diskaun for Abah..hehehe..kategori warga emas kat Singapore is 65 and above..tuan aji mude lagik youoll :P) dan 3 kanak2 ribena yg eksaited naik boat..Lepas tuh sekor2 pening tahan ngantuk.. sebab boat nih sangat pelan.. Langsung takde bunyi.. Movement smooth gilee.. sebab dia operate pakai bateri..

 Cik Linda bersama tram..

 Lepas tu naik boat lagik..

So masuk dalam kol 11 am.. dekat kol 5 jugak la baru kuar dari zoo nih..

 See.. 60km/h pon Abang Leman follow youolss.. Lori sampah van kalau ade beskal pon boleh potong dia nih.. huhuhu..

 Next stop is at Arab Street..

 Ni la rupe Arab street..

 Tak beli ape pon.. datang untuk pegi makan murtabak Singapore.. ade 2 restoren..satu zam2 and satu lagik victory..kitaorg masuk victory..tapi zam2 tuh pon best kot..Aku tak suke sebab banyak bawang..terpaksa order lain untuk aku yg takde bawang baru sedap makan..

 Restoren tu betul2 depan Masjid Sultan nih..so senang la kalau nak semayang..

Lepas tuh kitaorg masuk JB balik.. and terus Abang Leman bawak pegi Thai Reflexology.. Memang deboomm ok reflexology dia.. kalau kedai tu kat KL harus aku register ahli terus.. hehehe..

That concludes 2nd day..Takde pegi mana pon sebab kat zoo dah abes seharian.. Walaupon mungkin ade yg kata.. ek eleee.. setakat nak pegi zoo baik gi zoo negara kat gombak sana.. but I think this is a good way to spend a day with your family.. sebab walaupon umah ko belakang zoo negara, belom tentu ko pernah masuk kan.. heheheh.. (Last aku pegi zoo negara time blaja dulu mase deting ngan Abang Leman.. Alamak..kantoi pulak ngan bapak aku.. hahhaha..seb baik dah kawen :P)

Take care youols..Sekarang musim orang demam batuk and selsema.. huhuhu..

1 comment:

~Cik Ati~ said...

betul..mmg musim selsema dan batuk..hr ni je dh 4 kali kene kutip kahak patient kt lab *mintak maap la yek sebut kahak..hahah* takut TB..huhu..take care! :)