Sunday, March 06, 2016

The Manns Takes Singapore 2015

We went on another babymoon after our Europe 2014 trip..

This time is to JB - Singapore..

 Thistle hotel.. Highly recommended.. Bilik luas and selesa..

 And Aaim setiap sejam main nyuruk2 dalam almari ni.. Huhuhu... Seb baik ko tak terantuk nak.. Mummy time ni dah besar ikan paus so tak larat nak tunduk2 sangat..
 
 Yang best hotel ni punya bath tub ada cermin see thru dari area katil.. So seronok la main chak-chak ngan Aaim..

 Next day weols pi bersuka ria kat JPO..


 Aaim tido! Cantikkk... senang Mummy nak shopping.. Hehe..

 Since Aaim good boy kat JPO, weols belanja dia pi bersuka ria kat Thomas Town plak..

 Quite expensive I think but seeing him having so much fun is worth it I guess.. We'll repeat soon ok..

 And then pi makan petang kat Lat's Caf√©.. Also my favorite especially the goring pisang cicah sambal...

 

 Next day, we drove to Singapore.. Our old EasyPass still valid.. Tapi sebab dah bertahun tak drive masuk Singapore bila kitaorg touch kat toll tu dia error.. Kena la tukar kat baru (kot).. tak ingat sangat dah.. Tapi since kitaorg kluar masuk Singapore 2 hari berturut turut takde la susah mana pon process dia kan.. Hehe..

 Mak buyung on the loose.. I was so happy to show Aaim the Jurong Bird Park.. Cause I remembered it was super nice the last time I went there.. (aeon years ago!).. Tapi bawak budak kecik yg not so nice.. dengan panassss nyee.. ngan iols tak larat sebab pregnant nya.. so we went in for a total of one hour jek kot.. or maybe less.. Basically naik tram pusing satu round.. and kuar balik.. .Hahaha.. That one hour include 15 minute dalam souvenir shop kot :P
 
Next day tu kitaorg mengulang Singapore lagi..Sebab ada balance dalam easypass yg dah nak expired tahun ni.. So kitaorg pegi bersia2 kat Clarke Quay and Orchard Road jek..
 
Balik tu kluar exit Woodlands.. Hamekauuuu... Jam 2 jam ok nak lepas custom clearance Singapore jek.. Dengan iols yg dah nak terkencing.. and si Aaim lompat2 atas riba lagik.. super stress ok.. Huhuhu..
 
Moral of the story.. baik la ikut Tuas kot..
 
We had great family fun in JB - Singapore.. Hopefully will be back soon





No comments: