Sunday, April 03, 2016

The Manns Takes Bali 2015: Travelling with 2 Babies

This was Ilyas Aydin's inaugural overseas holiday.
This was also our first overseas holiday bawak 2 anak (kecik).
So we cheated.
We brought extended help; in the form of Atok, Aunty Ayong and also our maid. Heheheh...

Travelling day. Penat dia fuhh mengalahkan orang pegi Europe. Hahahha..
 
Ilyas was pretty much a good boy, but Ibrahim was another matter. Although he's a seasoned traveler, still letih nak bawak dia lalu custom and whatnot.
 
Sebab dia skrg at the stage yg tak boleh di pegang.. nak lepas bebas jek.. Itu pon kitaorg paksa je dia dok stroller whenever possible.. Lantak la situ nak jerit ke hapa kan.. Huhuhu..

 Ibrahim with his Aunty Yong & Atok
 
Atok plak elok sampai Bali kena cirit birit plak. Kesian Atok. Sampai hari nak balik KL baru sihat sepenuh nya.. huhuhu..

 Mummy and Ilyas.. Good boy! (most of the time lah)
 
Kalau travelling with 1 baby pon akak tak sempat nak bergambar bagai, travelling with 2 babies ni lagik la.. Time makan takde sempat Nye iols nak tangkap gambar bagai..
 
Makananan sampai - makan laju laju - minum air sebab tercekik - pegang anak samada yg nak memanjat kerusi atau berguling guling kat lantai; atau sorang lagi yg merengek sebab nak susu ke nak tido ke
 
Hari first nih, kitaorg sampai and terus pi makan kat Restoren Malioboro..
This was actually our 6th times to Bali.. But first time makan kat sini.
Sedap!
 
Image result for ayam malioboro bali Gambar from wisatakuliner7.blogspot.com
 
Again, tak sempat tangkap gambar tapi boleh la google ok.
Recommended sangat.
 
Pehtu terus check in..
Hotel Harper, Kuta..
 
We stayed here for 5 nights.. Amik 2 bilik sebab ahli rombongan ramai..
Hotel ni best sbb ada family room..
 
Image result for harper kuta hotel 
Image result for harper kuta hotel
Image result for harper kuta hotel Ni gambar2 courtesy of google.
 
Paling best, dekat dgn hotel ni ada one highly recommended spa.
 
 Super awesome!! Kitaorg repeat 3 kali ok sepanjang percutian ni. Smart spa ni ada beberapa cawangan..
 
So basically hari 1st tak buat apa sangat.. Penat dia tu macam travel pegi London ok tak tipu.. After few trips with either one or both babies, travelling days are the worst part of the whole journey. Once dah lepas travelling day, things will be better insyaAllah..
 
Moga2 leh cepat setel trip Bali nih.. Lepas tu nak blog on our awesome Japan trip and also our not that awesome Krabi trip... :P

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)