Sunday, December 06, 2009

I know I'm not perfect but I'm so close it scares me

Hahahahha..
I WISH!

Tajuk macam bagus kan..
Sebenarnye adelah petikan daripada buku kecik yg aku beli dgn harga RM3..
LAst week ade lah telah berkunjung ke the "Big Bad Wolf" booksale..

Pegi pon ade lah last day..
Abang leman tetiba baik hati lepas jemput akak from workshop kat shah alam.. (bukan bengkel kereta..bengkel keja youolls.)
Terus setting gps bawak bini pegi (sorry ayong kena tinggal..heheheh)

Ayong hangin jek..dah la dia yg introduce..pehtu kena tinggal..ngehehehe..
Sebab kitaorang malas nak patah balik to Kota D..

Oh..telah membeli 31 buah buku cerita..
Baru habis bace satu (the said book).. itupon sebab buku nih kecik..ade 15 muka surat..dah setiap muka surat hanya mengandungi 1 ayat.. NICE! hehehhe..

Yang selebih nye..dah siap tulis nama.. (i have this obsession suka tulis nama kat setiap kali beli buku cerita..sebab rasa macam "ishk..apsal cantik sangat tulisan aku nih?" hehehheh)

Buku2 cerita tuh semua bersusun rapi di rak buku (i need a bigger one..bila nak kaya nih?)..
Tapi bila aku nak baca tak berapa pasti..heheheheh..

Aku slalu beli buku ikut author..
Slalu kalau author faveret aku tulis buku..aku tak baca pon belakang dia sinopsis ape..amik jek pi bayar kat kaunter..

Ok adalah tipu..
Harus kena tengok harga dulu nyah..
Ekau ingat mak nih chop duit kah?
Kalau hardcover kecuali betul betul betul desperate jek beli..
(buku2 yg tahap kegila babian yg betul2 suka jek nih)..
Atau bila rasa diri tengah kaya (plis fokus on the word "RASA"..sebab slalu nye lepas beli tuh terus rasa miskin plak..ishk..ilusi optik betul)..

Tapi best youolls book sale ni..
Since last day and dah malam.. maximum price semua RM5..
Husband muka dah terbalik sebab dah penat tunggu bini shopping macam orang gile..hehehhe..

"Husband..2 tahun lagik kita pegi lagik ye..i leviu.."

Book sale big bad wolf nih ayong kata hanya 2 tahun sekali..

Let me close with another statement from my buku 3 hengget..

"I can only please one person per day..Today is not your day.
Tomorrow doesn't look very good either"

hehehhe..chomel kan..

5 comments:

haslihb said...

Mana buku I? U bwk balikpapan ye. Nanti bgwm gi cheratingla hehe

warung GAJAHPUTEH said...

ur handwriting mmg santek la dot...tetambah bila tulis ur name (kembang la tue...;p)

Cik Halie said...

kak ina ktne booksale BBW tu?? nape xtau pon.. T_T

Ms J said...

Kat mane sale tu Ina? Leh aku pegi 2 tahun lagik.. hehehe..
Naseb aku dah balik Sitiawan & kuota shopping buku aku untuk tahun ni dah overlimit..huhuhuh.. Aku ada a few lagik yang belum baca dan aku rasa aku juga perlu rak baru... hish.. nak beli rak kena ade budget lain pulak ni.. (-_-)

dot said...

Ayom..i terbawak balik buku you..nanti i pulang..hehe..

Laili..nanti kau dtg Kota D aku blanje aiskrim okeh..

Cik Halie..dekat Amcorp Mall hari tuh..

Ms J..takpe..at least seribu dah boleh claim tax deductible..hehehe..