Tuesday, February 01, 2011

Moden sangat ke kau tu?

Sape cuti hari nih angkat tangan? hehe
Boleh geng la kita orang2 KL..
Orang selangor pi main jauh2.. eh silap.. pi kerja rajin2.. hehe..

I was on leave since yesterday..
Mula2 macam sayang gak nak amik cuti..
Tapi pikir2 balik, this is the only chance tahun nih yg amik 2 days leave, tapi dapat 9 days break..
1 word.. BLISS!

Tapi yesterday was spent running around between bank to bank (nampak sgt banyak sangat hutang..hehehe)..
Memula gi CIMB Curve.. nak withdraw duit (ATM card lain), sekali duit tak kuar.. resit tak dapat.. Tapi balance dah tolak.. uuuwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaa..nangesss... Amik maximum plak tuh.. (RM1500)..

Sialan betul..
So lodge in report at Bank yg punye ATM card tu kan..
Orang tu kata takyah lodge in report at CIMB..

Mase tu dah on the way back home sebab nak gi bank yg betul..
ATM tu plak rosak.. Babiiiiii...
Aku dalam wallet ade 2 hengget jek nih..

So balik la umah amik buku bank..
Bila call my brother yg keja bank, dia kata lodge in gak report kat CIMB tu..
Dah satu hal plak nak patah balik pegi Curve.. huhuhu..

Pulak tuh.. bank2 semua penuh sesak ngan manusia..
Ape mereka2 ini tidak bekerja seperti saya jugak kah? huhuhu..

Seb baik lepas tuh leh withdraw duit from another bank's ATM..
Lepas tu bermula plak episod beratur kat deposit machine..huhuhu...

Mase tgh beratur kat Maybank..
Dah la nak tunggu turn lama gile..

Bila sampai turn aku..
Aku jolok la ATM card aku.. sebab nak masuk duit kat account sendirik jek..
Sekali dia tak leh baca plak..
2 kali jolok aku pon give up..

Menggagau plak carik handphone dalam handbeg besar yg penuh sampah   barang tu.. huhuhu..
Sorry la orang belakang (aku mmg pantang kalau tgk org depan aku bile dah sampai turn baru hegeh2 nak kuar card segala.. sebab tuh aku selalu nak dekat sampai turn aku, dah siap standby semua mende.. seriyes annoying ok tgk org yg awal2 tanak standby, sampai depan hegeh2..especially bila line panjang)

Dah jumpa handphone..
Tekan la enter kan..

"Sila pilih bahasa"

Aku pon tekan la 'Bahasa Malaysia' (eh..ke kat situ tulis bahasa jek? takkan kot kan..nanti org ingat bahasa jawa plak..huhu)..

Tekan banyakkkkkkkkkkkkkkkkk kali menu tu taknak pegi okkkkk!!!!!!!!!!

Aaaggggrrrhhhh..tiddaaakkk..can i be any more stresss pliss..

Aku tekan English pon takleh jugak..

Pehtu dah bebel2 cakap ngan diri sendiri and cakap ngan mesin tuh..

"Isshhkkk..apsal tak boleh nih?"

Tetiba datang tangan daripada belakang.. Tekan kan butang..

Maaaalllllllllllllllluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

Mase tuh seriyes rase nak nyuruk balik tiang.. huhuhuhuh..

Korang paham ke tak ni?

Akak ingat TOUCHSCREEN nyehhhh!! wahhahahahah..

Sekali manual.. button dia bulat2 kat tepi tuh akak tak pasan.. malu tak? malu tak?

hahahahha.

Seb baik bukan Fahrin Ahmad ke tgh queue belakang ai tuh.. kalau tak mmg cancel terus deposit duit.. hahahah.. Akak kompem cine lelaki tuh gelakkan akak dalam hati..

Akak pon mase tuh dah gelak2 sendiri..
Nak kaver ke-malu-an punye pasal..hehe..
Cepat2 masuk duit pehtu cakap tenkiu kat cine tuh..

Habis separuh hari cuti menziarah bank demi bank jek..
Haihh..

PS: Sebab stress, bila dapat je withdraw duit..terus terbeli baju and accesory satu.. hehe..
PPS: Duit yg "hilang" tuh, kena tunggu 7-14 days untuk dapat balik..naik darah aku!

5 comments:

dieya said...

ko kira okay lagi ina.. sorg kawan aku kat opis lama dah biasa pakai henpon canggih manggih sekali masuk opis pegi tekan2 screen laptop dia.. lepas tu siap wonder "why i cannot login windows haa?".. boss aku tengok pelik kat dia "why are you pressing the screen???" muahahhaaa guling2 kitorang semua gelakkkkk

Noraishikin Mohd Salleh said...

hahahahhaha....kelakar btol :) takpe, nnt 7-14 hari akak kaya balik...hoyyeaaahhhhh!

Farina said...

Biaselah tuh dot, kalau tiba hari malang, malang datang bertimpa-timpa. Takpe, yang penting u coti!!

Anonymous said...

hahahahahahahhaha!! lawak gile i gelak sorang2 kat office (yg kosong ni, ye! i kerja okay?!)

anyhoo kat spore haritu i pergi touch information board kat shopping mall tu siap nak besar2kan image mcm kat iphone.

-haney

dot said...

Dieya. Kawan ko dah tahap kronik tu. hehe

Shikin. Kaya ape nye. Tu jugak ler duit nye. Len la kalo esok masuk 2 kali ganda..baru kaye! hehe.

Ye Farina betul. You gong xi fa chai ngan Jai ngan Rocky jek ek? hehe. Take care babe

Haney babeh. Ape kelassss keja?? (Err..you sure you're "working" ah?) hehe..Takpe la.. Esok dah start cuti panjang. Happy holidays babeh