Tuesday, April 09, 2013

Helo baby

Copy from www.babydotkiut.blogspot.com

Helo baby.
Mummy and daddy is so happy we've got to see you last saturday.
We have to say, you are indeed on your best behaviour that day..
(as at date, you've always been on your best behaviour. Sometimes mummy wish you kick me a little harder.. err.. but i think i'll take that back.. One of my friend said soon I will feel your sidekick, boxing, turning and somersault and I may want to be careful what i wish for.. hehhehe)..

The picture of you sucking your own thumb while moving a little bit here and there is so priceless..
But the print out of ur scan session semua angle tak best.
Mummy totally blame daddy for not recording that day..
Can't wait for our next visit. and this time mummy will make sure daddy records it ok.

We got to know your gender already.
Both of us are very2 happy.
Cant wait to buy more things for you..

On a different note, today i would like to tell you more about your daddy.
Honestly baby, I hit jackpot when i fell in love and marry your daddy.
Although i dont always say it to his face (kang dia riak bahaya plak :P), he is indeed one super awesome guy..
And you will be lucky to have him as your daddy (as I am lucky to have my abah :))

Before my pregnancy, admittedly memang mummy manja and mengada2 pon.. (cause daddy let me be :P).
Tapi bila pregnant mmg makin menjadik2 okey.. Hehehhe..

Daddy has been so loving, caring and attentive throughout my pregnancy..
At times, he can also be a tad annoying but most of the time he's the most patient and caring person untuk melayan kerenah mummy. Hehe..

Sometimes mummy complain kat dia that he's not doing enough reading to educate himself in preparation of your arrival..
Most of the time he ignored mummy.. pfftt!
he said he know what to do without needing to read stuff.. Cehh.. so ekshen right?

That day he bought the "food wash" tanpa di suruh..
Sebab dia kata mummy suka makan buah.. so kena make sure buah2an tu semua basuh bersih2..
Awww.. so sweet..
Sampaikan the next day dia terlebih efficient pegi rendam buah anggur mummy sampai lembik..
Tapik sebab it's the thoughts that matter, mummy senyum jek la.. (tapi mummy tak lalu nak makan anggur lembik so kita buang kat office je okay ;)).. hehehe..

Pehtu sekarang pagi2 daddy yg akan kupas and bekalkan buah2an ape yg mummy pilih nak makan..

Daddy: "Bini nak buah ape hari nih?"
Mummy:"Pamelo, oren 1 and mangga 1" (yee.. banyak kan kita makan baby. hehe)
Daddy:"Aaa.. ite tak reti potong mangga. Makan la oren 2!"

Hehehe.. sweet kan daddy. But dun worry. Daddy potongkan oren jek.. Mangga mummy potong sendirik. Kang kalau peeler tu kena tgn dia mau sampai petang kita nak kena layan dia membebel. hehehe..

Pehtu skrg mummy mmg malas masak.. err.. actually sebelom pregnant pon mummy takde la rajin sgt nak masak pon kan :P.. Skrg nih mmg sekali sekala jek la mummy masak.. Kasik daddy teringat2 masakan2 mommy yg awesome tuh.. sebab tuh takleh masak selalu.. hahahha..

Kalau takat goreng2 sekarang mmg daddy take over la..
Kadang2 kalau nak makan roti ngan telur or roti ngan sausage pon daddy masakkan pagi2..
Macam mana la mummy tak cair kan..

Cuma mummy nak pegi holiday jek daddy takmo bawak.. Huhuhu..
Jenuh dah mummy pujuk dia..
Paranoid rupa nya daddy kamu..
Mummy ajak pegi Bandung jek pon.. bukan ajak pegi London pon..
Tapi still dia takmo bawak.. Huhuhu..
Dia kata tunggu baby lahir nanti baru kita continue holiday kita..
Please remind mummy if I forgot.. Make sure he keep his words after you're born okay..

Okla..
Nanti mummy continue lagik..
Take care little one..
Xoxo

5 comments:

Sash said...

Babeee hahahahaha. Apesal kalau kuar entry you i mesti kena gelak dulu sebelum comment. Sweet tak i? LOL

Tolong jgn pegi berfoya foya lagik please. You duk umah diam diam sudeh buleh tak? kat luar tu nanti udara tak sihat aacaner? Biar i yang uruskan bab jalanberjalan ni. Hahahahaha!

dot said...

Hahahha.. Ni you la punye pasal nih.. Gambar London tu i bole la tutup sebelah mata lagik (sebab ongkos nye ngak ada! hahaha).. pehtu tepek plak gambar nasik kandaq beratoq. Aihh. Menggugat jiwa. Lepas ni confirm youols tepek gambar bandung plak kan. Hehe

Sash said...

Uolss, marilah kita saling redho meredhoi. Hahahaha. Letak la foto baby, eh letme guess..adekah team-pink? ;))

Ms J said...

Sangat sweet hokey! Take care. Toksah nak travel jauh-jauh sangat lah. Holidays can wait. Baby Dot dalam perut tu kena jaga leklok dulu. ^_^

Fertzy said...

dot....happy to hear your progress!! bes kan?? bes kan?? dpt tgk baby walaupon itam putih.

actually kau tayah soh leman record, ko mintak ajek doc record and masuk dlm cd. boleh...4D.....lepas tue boleh tatap siang malam mcm tatap gambo bopren dulu2 (aishhh dulu gambo bopren pon tadek keje nak tgk siang dan malam) hehehhe!

so...is it edward or bella?? hehehe!!