Sunday, April 07, 2013

Much to be thankful for :)

Yesterday.
We had our monthly visit to see our baby (in the black screen :))
Doctor Dev did a detail scan for me.

Kali nih sangat la excited nye.
Sebab baby has grown so much within this 1 month.

Sejak dari umah agi iols dah mintak Leman record kan mase doctor buat detail scan jap gi.

So doctor pon tunjuk la..

Doctor: "See. this is the head"
Mak bapak yg excited: Wahhh


Doctor: "See. this is the feet"
Mak bapak yg excited: Wahhhhhh


Doctor: "See. this is the hand. See the baby is sucking its thumb"
Mak bapak yg excited: Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh.


Ulang process yg sama untuk bahagian2 yg lain seperti jantung, tulang, kidney, muka, mata etc

Sampai la doctor tunjuk..

Doctor: "See. Now we're looking at the genitalia area"
Mak bapak yg excited: Okay. So what is it Doctor?

Doctor:... It's gonna be a ....

Hehhehehe..
I'm only sharing the gender with a handful of my friends at the moment.

Both mummy + daddy (to-be) is super excited.
Like i said earlier be it a baby boy or baby girl.. We'll gladly and humbly accept it..
Yang penting sihat. In syaa Allaah..

Finally mummy boleh start shopping.. Yeeehhaaa.. Hehehhe..

Anyway, during session ngan doctor tuh..
Beberapa kali akak kasik Leman eye signal..
Suruh dia start recording..
Poyo jek pakai smart phone canggih2 tapik takmo record kan..
Pehtu dia dok la tergedik2 belakang doctor tuh..
Haishhh.. geram betul..

Ade satu stage tuh dia dok sibuk nak pass phone dia kat aku yg tgh terbaring nih suh record..
Aiyooooo..
Orang tgh busy layan gambar baby kat monitor sebuk jek tau dia nih..
Ko tu duduk belakang Doctor record jek la diam2..

Bila kuar iols tanye so did you record any..
Dia buleh sengih2 jawap No.
Huhuhuhu..

So skrg dok teringat2 jek la..
Nak tgk balik takde sebab bapaknye tak amik video.. Huhuhu..

But it's getting sooo much more real after today..
Sebab baby dah full formed like a real baby (duh!)

I can't help grinning all day..
From my latest scan today, I'm already 22+ weeks pregnant..
Syukur alhamdulillah..

Baby pon dah berat dekat 500gram..
Tapi mummy dia dah naik berat berganda2 daripada tuh.. Huhuhu..

During my 1-4 months of pregnany..
Iols naik a total of 1.5 kilo jek at most.
But within 4th-5th months pregnany, dah naik almost 3 kilo!!
Nanges youols..

Tapi doctor kata not to worry..
Ingatkan doctor nak marah sebab berat naik banyak kan..
Tapi doctor kata on top of baby's weight, fibroid iols pon dah grow to 9+ cm..
And fibroid tuh bukan jenis air (ringan).. jenis daging.. so berat..
(wahh,. nak salahkan fibroid yg entah 50 gram tuh jek kan.. hehehe..)..

Sebenarnye sebab iols slalu suka makan mende2 manis macam chocolates and whatnot :P
Nowadays nausea pon tinggal malam2 jek.. So siang tuh mmg bantai makan sesuka hati la kita kan..

All in all..
I know i have a lot to be thankful for..
And i am ever so grateful and bersyukur pada Allah atas setiap rezeki yg diberi.
Alhamdulillah.


3 comments:

Sash said...

Hahahaha encik Leman haruslah nerbes uolsss! :))

dot said...

Sash. Dia bukan neves. Dia takut doctor marah. Hahaha. Tah apepe tah. Kalau doctor marah stop jek la recording kan :)

a.z.n.e.e said...

hehehe.. so sweet.. nnt aku pun nk curik idea gak.. nk record.. tp confirm bapak dia akan jadik mcm leman gak... hehehe.. diorg kan pemalu.. :P