Monday, May 18, 2009

Aiiiieeee..malas nye nak kerja hari nih..
Dan jugak luse.. dan tulat..dan tonggeng..
Best nye kalau public holiday straight seminggu nih.. huhuhhu..

Selagi belom betul2 pindah nih.. weekends rasa cam hilang camtu jek..
Singgah dua tiga kedai.. then tetiba dah malam.. uhuhhuhu..
Penats..

Tapi semalam berjaya memilih set sofa dan jugak peti ais.. ngegehehehhe...
sengih sampai belakang kepala.. Sebab pilih jek.. orang lain yg bayar kan..
hehehhee..
Tenkiu tenkiu ibu dan bapak mertua ku untuk house warming gift yg sangat2 best itu..
(Announcement: Kitaorg still takde air cond and set meja makan untuk korang2 yg nak bagi housewarming gift yea.. heheheh.. silalah bagi.. jangan segan segan.. :P)

Umah baru dah siap untuk diduduki..
Renovation interior kecil kecilan pon dan pakai byk nak mampos duit..
Imagine lah kalau aku leh buat shopping duit2 itu semua.. bahagia nyee.. hehhehe..

Satu umah dah ber cat cantek.. hari tuh org datang hantar almari.. pakai nak rempuh jek pintu akak yg dah siap cat tuh.. ade aku teringin rasa nak bagi penampar arab satu! huhhuhuuh..
Buduh tak agak2.. Bukan sahaja almari baru boleh rosak.. pintu yg dan cantik bercat pon boleh rosak.. akak jerit sampai bergegar umah..

Pehtu.. diorang adjust pintu.. diorang nak langgar plak kipas dan lampu kat hall..
Aiyakkk.. memang buduh.. serius rasa nak lempang.. tak hingin aku nak bagi tips..
huhuhhu..

So almari sliding 2 pintu tuh.. kitaorang letak kat bilik master dulu.. sebab nye kitaorang belom punya ongkos yg mencukupi nak wat built in wardrobe.. huhuhhu.. nanti bila dah cukup duit (bila lah agaknye tu? heheheh).. almari nih akan di pindah kan ke bilik tetamu 2.. bilik tetamu 3 nanti kena beli satu almari jugak... adehhh.. dan jugak katill.. adehhh lagik.. (mau katil besi single kat ikea tuh.. mau.. mau..)..

Tapi next week nak gi Melbourne.. so balik Melbourne la kita kira balik brape balance duit yg ade.. huhuuhuhu..

Dapur dah ok.. cuma belom beli tong gas.. (akak sengaja delay2 nyehs..ade alasan malas nak masak..hahahha).. tingkap dapur dah tampal glass sticker.. separuh mampos kitaorang laki bini tampal sticker tuh.. nampak jek senang.. tipah tertipu betul.. terseksa jiwa dan raga nak siap kan 2 keping tingkap jek.. huhuhuuh.. (ayong suh cine kontraktor tuh pasangkan cermin hitam tak see thru RM120.. setel semua.. kitaorang pegi spend RM80 nak beli sticker tuh..pehtu separuh mampos membuat nye.. so not advisable..heheheh..baik korang suh cine jek youolls..)

So tinggal nak pasang railing curtain.. dan jugak pasang grill pada tingkap...
Penat sampai next month pon belom tentu abes lagik nih..

Nih citer umah baru..

Umah lama kitaorang plak dah macam gudang penyimpanan barang dah rupenye.. huhuhu..
Kitaorang still belom kemas kain baju nak angkut pindah.. tengok bilik macam tongkang pecah.. tatau nak start kemas dari mana.. itu pon dah 2-3 plastic itam aku ketepikan untuk bagi orang atau buang... huhuhhu...tapi still macam byk jek lagi.. huhuuhuhu..

Nanti lah aku tingkatkan usaha buang lebih byk baju supaya nanti leh shopping lebih kat Melbourne.. (kan husband..kan?..ehheheh)..

Sighh.. sgt malas..

Dah start handover kerja2 ku.. so lagik lah bertambah jek malas nye.,. huhhuhu...
Yang ade cuma mood nak pindah umah dan nak gi holiday.. pehtu dah kena prepare utk exam plak.. (walaupon prepare utk exam jugak adalah aktiviti yg tak best dan takde mood..huhhuhh)..

Semalam teman kakak iparku yg beranak 3 tapi badan cantik slim macam natalie portman shopping baju.. size XS or S pon leh nampak longgar jek kat badan dia.. terus aku takde selera nak makan 3 minggu bila tengok badan sendirik lebar cam tangki air.. huhuhuhu... benciiiiiiiiii.. (tapi benci2 pon semalam aku melantak steamboat tak ingat ingat punye..hehehhehe)

PS: Abah datang KL hari nih.. untuk tolong2 kitaorang pindah.. dia datang sorang jek.. sayang jugak dia kat kitaorang kan.. hehehhehe..

2 comments:

Personage said...

dei...kasik tempek gambor laa rumah baru....nak nengokk!! :D

dot said...

hahahha..ok ok.. tapi masih semak dan serabut lagik.. nanti kau konfius dapur ngan hutan simpan kota damansara..hehehehe..