Thursday, June 11, 2009

It's time to say goodbye..

It's time to say goodbye again..

Akak kalau time2 goodbye nih memang shahdu jek.. sob.. sob..
Padahal aku yg resign kan.. hehehhe..
Korang konfius tak?

Sebab nye akak berhati lembut dan sensitip (kecuali time bergadoh ngan cine baling kayu!)
hehehhe..

Besok..genap la 1 tahun 4 minggu 4 hari aku kat MAS nih.. and tak macam tempat2 terdahalu..nih macam extra sedih sket nak tinggalkan employer lama.. huhuhuh.. ok.. tipu jugak.. sebenarnye setiap kali pindah pon sedih jugak.. hahahha.. poyo akak nih..

I will surely miss the many frens I've made here..
especially my closed babes, Zaika, Tpot, Aishah ngan Norul..
(PS: Bila korang nak datang join aku kat oil tanker baru? ehhehehe)

Bila mula2 aku masok MAS nih.. mind set aku.. mesti byk makcik2 nih (no offence to any makcik2 yg tersesat baca blog aku ye..hehehhe)..
Tapi dept aku nih.. semua muda2.. mostly semua ex auditors.. big 4 somemore.. hahahha.. dan kalau yg buat monthly reporting tu.. harus rajin2 bekerja sampai takmo balik semua nye..hehehhe..
Tapi aku tak buat monthly reporting.. haruslah aku rajin jek nak balik bila dah cukup time.. hehehhe... and mostly orang2 kat sini baik2.. dan tak sombong..

dan aku jugak paling akan rindu travelling time yg hanya 10 minute tanpa jam itu.. huhuhuhhu.. mau sampai ujung tahun nih aku nak menyesuaikan diri dgn travelling time baru.. huhuhuh.. seb baik la Kota damansara - KL tak jauh mana.. dan akan ade ayong untuk car pool.. hahhaha.. kena la ayong pegi keja awal hari nih..ohh..selamat tinggal Subang.. huhuhhu..say hello to kesesakan lalu lintas dan ibu kota.. yahoooo..

dan jugak akan rindu tempat2 makan yg murah2.. especially cafe2 kat dalam nih.. kalau kat KLCC nanti komfem mahal berganda.. huhuhu..

sebab tuh lah hari tuh.. aku sajes kat ayong..

Dot yg comel: "Yong..ape kata nanti..bila i dah join sana.. time lunch kite gi gym nak?"
Ayong yg gebu: "haaa.. hang pegi lah sorang2...aku nak pi makan!"

hahahahahha.. ape raa ayong nih.. aku mana leh sensorang.. harus la aku nak makan jugak nanti..

Nak usha pakwe hensem pon mak dah ade laki.. and bak kata Zue banyak gay di situ.. huhuhuh.. at least kalau nak mengumpat ngumpat pon perlu lah ade kawan kan.. and sape nak pakai kan eyeliner untuk aku before aku berlari2 manja di atas mesin ape-ke-nama-nye tuh kan..hahahahahha..

Tapi seriyes weih kena start exercise.. badan dah lebar pelampung dah.. tengok gambar pon menyampah jek.. huhuhuhu..

Dan dengan itu.. aku pon menarik lembaran muka surat baru dalam dunia bekerja aku..
It's been an amazing 1 year 4 weeks and 4 days..
Thank you everyone for the Malaysia Hospitality..

Dan next week jugak...
Bermula episod baru untuk aku..
Starting with a 16 days induction programme...sabtu ahad pon ade programme..
Abes lah aku rindu Hiro and Charlie.. huhuhuhu..
hahahaha..leman majok dengar statement aku tuh..
oh sila korang sedia kan plastik utk muntah..PDA alert;
"Abang, Harus lah sayang akan rindu pada mu jua oh cinta hatiku.. muah muahh)
hehehehhe..
Ape raa..ngan kekucings pon nak jeles.. hehehehe..

Tapi induction kat hotel ye.. jgn jeles.. dulu kat tempat lama induction dalam hutan jek.. hehehhe.. skalik lapor diri jek kat hotel.. lepas tuh masok hutan 15 hari.. oh nehii... huhuhuhu...
Akak dah tetua nih tak sesuai masuk utan taw.. hehehhe.. kalau harimau nampak akak mandi berkemban dalam hutan, nanti harimau tuh pon lari masok bandar.. hahahahha..

And harap2 nye takde lah abseiling and repailing 100 meter lagik.. baru nak pulih semangat yg baru..ahahhaha..

Itu saja buat masa sekarang.. ade harapan kejap lagik akak update lagik noks.. sebab besok adelah last day kat sinih.. harus akak takde keja sgt hari nih.. huhuhuhu..

Wish me luck youolls.. neves nih nak masok tempat baru balik.. huhuhuhu..
Terpaksa nyanyi lagu.. "I believe i can fly.. I believe i can touch the sky.."

Chait poodah.. fly konon.. touch the sky konon.. exam ACCA pon takleh jawap.. kakakakakkakak...

Bukan salah aku kan.. salah cine semalam tuh kan.. wink..wink..

7 comments:

dazzledalie said...

haha so chomel.

aku tgk gambo melbourne ko idokle beso pelampung noks. ok apa. u should see me. tayar traktor kot. wakaka.

anyway, good luck wh new job.

ayong mmg cool, apa-apa pun makan itu penting. jgn ko tibai chilli's tetiap hr udah le ye hehehe.

lawak aa pasal eyeliner tu..aku pon baca blog zue..jgn pakai myk2 tau (just in case) kang jd puaka niyang rapik..

hehe..hope everything is cool. pasal exam, alaaaa cina tu mmg salah.
jahanam la dia, sbb dia la ko takleh wat exam. :)

dot said...

hahahahah..
Dalie made up my day.. (kalau aku belom kawen..tentu kau ingat nih ayat nak bodek sebab nak ngorat baiya kau kan..ahhahah)..

Takpe dalie..pelampung ke tayar traktor ke..janji bahagia kan (ayat nak sedapkan saiz badan sendirik)

projek kau dah siap ke nok boleh komen panjang lebar nih?..hahahah..*larikksss

dieya said...

bai bai ina.. moga lebih gumbira keje dengan oil tanker ijau tuh. kesian kat ko tak braper gumbira masa kat ey ngan kat mh kan. may this one be your lucky break!

part exam tak bleh jawab tu akak tak dapek nak nolong lerrr.. aku dah kata pegi stadi yg ko pegi hapdet blog sapa suruh??? nasib baik abah ko baik ati nak sponsor 50%.. gi mintak kat abah mentua ko pulak lagik 50%.. lepas ler duit exam ko nnt.

selamat kembali bekerja di klcc. nnt jangan salah naik tower 2 pulak jumpe si hamdan tu.. nnt dia suruh ko pegi penang lagik ;-)

haslihb said...

ye dalie aku memang cool dan confirm lagi besar dr tayar traktor T___T

tgkla adikku, kalau seru sampai ke gym kita nanti. like i said ive tried going to the gym mase lunch (ok this happened like 5-6years back heheh) sebanayak mana laki hensem pun tak membantu semangat utk ke gym heheh

dot said...

Dieya: Aku tak hepi kat EY jek.. sebab aku homesick kat PwC..hahahah..sebenarnye homesick kat abang leman dan time tuh jugak anak2 kucing ku tengah membesar.. hehehe..Aku happy la kat MH nih..:P..kalau tak takkan susah sgt nak wat decision kan..

Ayong: I dah amik pelampung..dalie dah amik tayat traktor..hang nak besar lagik kena amik tayar kapal terbang la yong..hehehehhe..
Mana lagik byk org hensem? kat gym ke kat foodcourt? kite beli tapau la makan kat gym mau? hahhahaha..

-farahsu- said...

oits..ina gud luck la tmpt keje baru..setakat ni kau la kawan aku yg pecah rekod terbanyak tukar tempat keje dlm 6 tahun ni :D .nadiah pun 2 ke 3 kali rasenye.

klu kau dh buhsan kat 'oil tank' sane ko dtgla join kat sini. kita main 'calling's plak.hehehehe.

selamat bermetropolitan di klcc. ;)

dot said...

Thank you farah.. hehehe..
Ala..EY tuh 3 bulan jek takleh kira la.. hehehe.. tapi aku still letak dlm resume.. 3 bulan utk the same project tu..kat pwc pon paling lama pon 2 bulan jek booking aku..hehehe..

Ape kata kau dtg join aku kat oil tank mau? mesti aku tak busan punye..hehehhe..