Thursday, April 01, 2010

Harga Air Mataku

I watched How to Train your Dragon last week.
dan dalam samar2 gelap panggung (sila bace betul2..panggung bukan ponggong ye..heheh)
akak curik2 kesat air mata yg meleleh throughout the movie..
hahahah..
Gile saiko.. leman tuh bukan boleh tengok aku nanges dalam wayang..
Nanti he'll make such a fuss over it..
Tak macho lah akak kan nyah..hehehe..
 
Mase kali yg ke 3 aku kesat air mata..
Leman siap usik.."haaa?? sayang nanges ke? heheheh" katanye sambil berbisik.
He was rewarded with a side elbow..
 
Meh aku share cara2 tanak tunjuk kan orang anda tgh layan leleh..
 
1) Berpura2 menguap beriya2.. pehtu kesat lah air mata cecepat..
2) Berpura2 gelak.. pehtu sambil kesat air mata.. org fokus pada gelak, maybe leh disguise air mata.
3) Berpura2 pegang pipi..sambil pelan2 hulur jari kesat air mata.. (note: aim mesti tepat..jangan salah aim pehtu terjolok bijik mata.. pasti anda akan menangis dengan lebih hebats lagi)
 
Selamat mencuba..
Tapik kalau korang tengok Amagedon ke atau seangkatan dengan nye (hanya utk org2 cembeng macam saya yg nangis 4 kali walaupon 4 kali tengko amagedon..sob..sob)..nangis tersengguk2 sambil hingus meleleh2.. tak dapat lah akak nak tolong nyeh..huhuhuhhu..
 
Akak sejak dua menjak menjaga 2 ekor Hiro dan Charlie nih, memang sangat2 sensitip bab2 haiwan nih..confirm akan layan leleh jek setiap kali tgk cite haiwan..sebab teringat si Hiro gomok (sebijik macam Toothless :)) .. Hiro..you make mummy sappy lah..heheheh..
 
Dulu mase aku kat induction..ade lah pegi umah anak yatim/org susah nih as part of our program.. memula mmg lah kesian kat budak2 tuh..tapi lepas diorang amik kayu dan pukul bertubi2 anak lembu yg di ikat..aku lagik kesian kat anak lembu.. sampai aku nangis bila recall balik camne diorang bantai anak lembu tuh.. kejam kan.. but kawan2 aku yg tak bela pet, semua tolong justify kan..kata diorang kurang kasih sayang nak attention la and what not.. whatt? sampai pukul anak lembu yg tak berdosa? nanti besau besok pukul orang plak!
 
Tapik nyah..akak cakap jek banyak..
Kalau korang suruh cuci kandang lembu akak nombo satu larik kot..hahahha..
 
OKla..nak balik umah ibu mertua ku..
Thank god tomorrow is Friday.. I need the weekend desperately..
Bye bye~
 

2 comments:

My Lil' Princess, My Hubby, My World said...

Suka baca en3 akak ni (even not sure ur age) kekeke...nk follow lah, so rajin2 update ek, klu akak x segan silu, lehla follow blog sy plak k.

dot said...

Helo. Tenkiu. and welkam. skrg takde internet connection kat umah. and sgt bizi kat ofis. so dah jarang update.