Wednesday, April 28, 2010

It's time...

Keja baru dah nak dekat setahun..
Rumah baru pon dah nak dekat setahun..
Almari baru pon dah sampai..
Meja makan baru pon dah pakai..
Kereta baru husband pon dah dapat..
Tunggu kereta baru saye jek (eceh..sempat digress lagik tuh..heheh)..
 
So..i think.. It's time for me to consider..
visiting the fertility clinic again..
Ishkk..I've been procascinating for so long.. (base on the above, dekat setahun lah tuh..hahah)..
 
Cepat betul mase berlalu..
Nightmare aku pegi HSG dulu pon baru nak ilang..
Ishkk..nih konferm nak kena tambah night mare baru..
Sob..sob..
Takpela..at least berusaha kan.. (kalau ade lagik mulut2 puaka yg aku family planning memang aku cilikan aje lepas nih!) huhuhu..
 
So now came another dilema..
 
Option #1: Shall i continue with Dr. Hamid?
PROs: - Affordable  - He's a nice doktor 
CONs: - He's related in a way.. uuuwwwaaa.. aku risau aku terkepit2 jek nanti..hahahhahah... And his clinic is quite a distance from home & office..
 
Option #2: Shall i egt a 2nd opinion at Tropicana Med Centre?
PROs: - Dekat gile dengan umah..naik beskal pon boleh sampai..hehehehe..
CONs: - MAHAL nak matiiiiiiiiiiiiii.. serius like 6 times the cost of Dr. Hamid kut.. gilerrr..
 
So aku masih berfikir fikir.. ishk..
 
And tadik i visited this blog: www.littlemamaclub.blogspot.com
 
Sangat informative..
 
Tapik sekarang rase cam nak terkepit2 jugak lepas bace all the gruesome details..huuwwaaaa... nangesss..
 
After the words hCG injection..Gonal F.. Catether.. Pain.. Cucuk perut sendirik.. I'm so ready to barf in the toilet...uhuhuhuhuhu... camne nih? belom pon proceed lagik ngan procedure dah nak terkepit2.. konferm kena marah ngan doktor nanti..hehehehe..
 
Note to husband: Jom kita amik anak angkat Vietnam jek plisss.. hehehehhe...
 

4 comments:

My Lil' Princess, My Hubby, My World said...

Wah semua yg baru2 dah dapat...try je la...

DOT's Husband said...

hehehe....wife nie...tak abis2 nak amik anak angkat vietnam. Nih mesti sebab tengok cite modern family tu...hehehe...nak sambung wat keje...nnt hubby komen lagi yer....mmmuuuaahhsss

Linda Hussin said...

Ina, ada peluang cuba la.. Sementara tgh muda ni.. Aku pn nk try gak.. Good Luck Okeh ^___^

dot said...

1) Hello Nurul. Ade lagik yg baru belom dapat nih. hehehe. Tapi baby baru memang top three in my wish list lah. :)

2) Husbandku sayang..you should watch that movie too..mesti besok jugak you ajak i pegi carik baby vietnam..hehehe..anyhow..i love you..looking at the bright side, i can have you all to myself sementara belom ade baby nih kan :p

3) Bulat yg dah tak bulat..walaupon tanak, tapik terpaksa lah nak jugak..sob..sob..cuma masalah nak pilih option 1 or 2 jek nih..