Tuesday, June 04, 2013

Arnab kehabisan bateri

Hello people.
I'm back at the office since yesterday.

Oh. sebab dah lama sgt dok melepak kat umah.. I totally forgotten how tiring 3rd trimester can be..
Huhuhu..

Yesterday by 5 pm I was so lembik like arnab energizer kehabisan bateri..
By 8pm I was soooooo mengantok.. Tapi Leman paksa jugak iols kgn tido sebab dia takut nanti iols terjaga tgh malam and kacau dia tido  takley nak tido balik.. Huhuhu..

And it didn't help that the nite before i was tossing and turning kol 2 pagi pon tak leh tido lagik..
Tapi selalu tuh kan cuti.. So kalau malam takley tido boleh je bgn pagi lambat sikit.. or bole bantai tido siang (oh tido siang.. how I've missed you so much!!).. Tapi sebab nak keja kalau tak cukup tido nanges la kau dalam hati jek sorang2.. Huhuhu..

On the other hand.. Hiro pon merajok ngan iols sebab semalam mummy dia dah start keja balik..
So dia takde kawan nak lepak kat umah.. Heheh.. So cute..

Other than that life is back to half normal..
Last checkup was good (as good as it gets anyway).. fibroid has grown to 11cm now! And i can feel the pain with my every movement.. Other than that I also have the normal 3rd trimester pregnancy symptoms.. Which if i compared to my previous dugaan throughout my pregnancy seems not even worth mentioning.. Huhuhu..

But all in all.. Baby is doing great.. So that's all that matters to me :)
Syukur alhamdulillah..

Actually, we've planned to have a babymoon last week..
Negotiate punya negotiate, "big boss" luluskan Langkawi as the chosen destination..
Tapik sebab lepas tuh kena cerclage.. Terus kansel percutian ku.. Huhuhu..
Nasib baiklah tak kena mase kitaorg kat Langkawi ke kan..
Memang ngeri bila dipikir pikirkan..
So I called MAS and extend our tickets next year jek..
Nampak nye baby nak ikut mummy ngan daddy dia pegi babymoon.. Hehehe..

So from now until I'm due to give birth..
Jangan lah berangan nak pegi sebarang percutian.. Huhuhu..
Nak mintak bawak pegi The Curve pon Leman pikir patblas kali and reject doploh kali.. Sebab dia taknak iols byk berjalan.. Huhuhu..

Tapi skrg iols pon memang tak larat nak jalan byk2 pon..
Sebab memang sakit kan becos of the fibroid..

Actually doctor siap tanye nak sambung mc tak? Hehehe..
*my awesome doctor :)*
Tapik memikirkan nanti nak cuti bersalin 2 bulan and keja byk tak buat lagik.. kita pegi la kerja selagi mampu kan.. Harap2 di permudahkan segala urusan..

Oklah.. Bebila senang kita cerita lagik..
Roger and Out~



2 comments:

Sash said...

Hahaha belog u mmng penghibur gundah gulana i dulu kini dan selamanya. Eh? Gundah bagai nih sbb i dah free nak pegi jumpe gynae pehtu dia plak sbb dok hollymoon. Haishh. Apekah makna semua ini ya Tuhan. Hahahaha. Saje je meluahkan perasaan kat belog orang. Tah ape ape. Okay. Hormones bertabur. U take care dahhlingg! :')

dot said...

Hehe. Ape kata tgh gundah tu pegi update blog you byk2. I dah takde bahan bacaan ni. Hehe. Doctor youols kasik chan youols sambung hollymoon kat umah tu. Nanti dah start treatment tak sempat nak hollymoon terlampau kan. ;) Iols doakan yg terbaik utk kalian ok. Aminnnn