Friday, August 28, 2009

dapur oh dapur

Hello youols.
Lama dah tak update.
Sgt malas tahap gaban.

Hari nih mood kelabu asap..
Macam takde mood plak tetiba..
haihhh..

Rasa cam nak makan coklat jek nak stabilize mood..
wahahah..tetiba jek..
Best nye kalau dapat makan coklat picnic sekarang..
huhuhu..

Anyway..semalam sangat la teringin nye nak makan nasik
beriyani JM.. lauk daging..
So lepas balik kerja tuh..singgah kutip husband kat umah..
dan terus kitaorang bergegas ke Giant KD..masa tuh baru pukul 6..

Senyum lebat jek bila dot nak dekat sampai pintu kedai..
Hampir meleleh leleh air lior..hahahahah..

"Dik..bagi nasik beriyani daging 2.. tambah daging lagik 1 ye"

""Ermm.. dah habes lah kak..sori ye""

Uuuuwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Nangissssssssssssssss.... rupa2 nye diorang sedia kan utk bungkus 120
orang makan jek.. licin semua tinggal bekas jek..
aku merayu2 kat abang tuh pon tak dapat..

Sob..sob..

Kalau ikut hati aku boikot jek JM tuh.. tapi ikut nafsu jap gi nak pegi
lagik..hahahahahha (kali nih perlu booking dulu)

Kalau tak dapat gak beriyani ade aku makan orang bukak puasa nih..hahahaha...

On a different note..

Besok nak balik Ayer Tawar..yeayy..
Sronok..
Sejak dah dapat mama baru nih konferm ade
orang nak masakkan untuk kitaorang..
ngeh ngeh ngeh..

Tapi dah berangan nak beli macam2 kat pasar ramadhan
kat manjung..beeesstt nyee..heheheh..

Bulan puasa nih duit aku makin tak cukup ader lah..
Cuma beza dgn puasa2 yg lepas..kitaorang belom bukak puasa kat
tempat best2 lagik..macam hotel ke..eden ke..planet ke..heheheh..

Bagus jugak..save duit kitaorang..
lagi pon tak sampai hati biar opah bukak puasa makan
bertemankan kucing kucing sajork..huhuhuhuh..
Masalah nye opah tuh pantang nye macam2 ..ibarat satu malaysia nih tak leh makan..
huhuhuhu...

So terpaksa la opah memasak utk cucu2 nye yg semua suka makan nih..
hehehehe..
Terbaiknyeh opah aku masak..kalah jamie oliver..

Aku?

Semalam ade plak kawan aku tanye dalam lift nak turun dari office..

Kawan dot: "You masak ke balik nih"
Dot : "ermm..masak..opah i masak.ehhehe"
Kawan dot: "itu opah you..i tanye u..heheh"
Dot: "Harus lah tak..gas utk memasak pon i tak beli2 lagik.."

hahahahah..

tuh lah dia.. akak dah berangan bagai nak masak itu ini..
Semalam buat kali yg ke berapa dah tak kira..akak cakap lah kat
husband..

"HUsband..bila nak beli gas nih"...

"Alaa..nanti2 lah kita beli"

" You tanak i masak ke untuk you? Beli lah..i nak masak nih" (alhamdulillah..
berniat nak buat baik kepada suami dpt pahala kan youolls..hahaha)

Kau tau aper husband jawap..

"aallaaa..nanti kalau masak kotor lah dapur! takyah lah masak kita makan je kedai"

hahahahahha..oooo..patut lah dia asek delay jek nak pasang gas tuh..
RUpa nye dia seronok tengok dapur sgt kemas dan cantik sebab tak pernah pakai..
hahahahahahah.. siut jek..

Sekarang nih dapur tuh tempat Hiro ngan Charlie baring2 dan lepak2..
Sambil bersantai menjilat bulu2..huuhhuhuhu..
So aku slalu sound Hiro..

"Iyoo..nanti ite start masak iyoo buat camtuh abes tersait ekor tuh kena api"

Hiro: Berhenti kejap sebab dgr ade suara manusia bercakap ngan dia..tengok aku dengan
muka takde perasaan dah sambung menjilat bulu...

So..rumusan citer aku di atas ialah..

Since suami masih delay2 nak pasang gas tuh..bini dia pon
boleh lah berehat takyah masak..kwang kwang..

PS: Seb baik ade opah.. hahahah.. dan ade PaRam.. hahahahah..

PPS: Since suami kasik cuti takyah masak bulan puasa nih..terpaksa
la bini kasik layanan istimewa sikit..hahahah

Layanan istimewa chait poodah kalau husband baca ayat tuh..hahahah...
Malam tadik bini dia kol 830 malam dah tido!

4 comments:

Zuraida said...

hahahah!tapi dapur ko cantek okeh! *smile*

a.z.n.e.e said...

bestnye xpayah masak.. en,suami asyik suh aku masak ok... huhuhu...

a'ah kalo nk dapur cantek, mmg xle masak... boleh nengok aje...

opah memang teror masak.. aku igt lagik opah buh bawang putih dlm nasik kan? buang angin katanya.. then, lg satu.. opah punye ubi goreng.. ade kelas!!!

Noraishikin Mohd Salleh said...

huish..abg leman mmg sgt sempoi :)

harusla happy klu suami iter camtu gak..haha

dot said...

Zu..tenkiu..*sambil blushing..hopefully lenkali kau dtg dah berasap la dapur aku kan..hahaha..

Jonny..bagus la memasak utk suami. dpt pahala tu..hehe..opah skrg tak layan dah ubi goreng..dia layan fries mc donald jek..hehehe..

shikin..sementara dia tgh sempoi nih ler patut amik kesempatan cuti masak :)..tapi dia still suruh jugak masakkan maggie ;)