Wednesday, August 19, 2009

Youolls..
Setiap kali mak dengar org berhujah pasal berat badan ideal..
terus semangat mak naik berkobar kobar..
Tapi..

Semalam tengahari mak makan kebab kambeng bersaiz besar..
malam plak ade org2 yg baik hati belanja buffet dinner kat hotel Traders..
PAgi nih ade kakak kat office belanja nasik lemak..lunch plak ade meeting yg
sponsor nasik lauk masak lemak ikan campo udang masak merah..plak tuh ade plak org
kasik kari kambeng..(dah la aku tak join pon meeting tuh..tapi join makan..hahahahah)..

Ye kawan2..
Adekah menu diatas rasa macam sesuai utk org yg nak kuruskan 2kg by end 2009?
Wahhh gitu..baru sesaat yg lalu..akak berazam tu start small..
malas dah nak poyo poyo target pre-marriage weight..
nan ado makne nye..hahahaha..

So yes kawan2..
Dot officially utk kali yg ke berapa ratus nye..
sedang berusaha nak mengurang 2 kg dpd berat badan skrg..

Having said that..kulit cokelat "picnic" is staring right back at me..
hahahahha..
Well.tapi pukul 11am akak belom bersemangat waja lagik..
hehehehe.. dengan rasa tak bersalahnye akak belasah picnic tadik..
Tapi picnic tuh akak dah simpan dalam laci sejak dari bulan 5 balik from Melbourne itu hari..
So kira ok lah kan youolls skrg baru nak makan..hahahahah..

So wish me luck kawan2..
Saya jugak mendeclarekan diet buddy saya ialah Ayong..
Walaupon dia pon tatau dia diet buddy saya..
Ayong..i up sket u punya target jadik 4kg..ahhahahha..

PS: Petang nih macam nak hasut ayong ajak pegi beli wii fit..heheheh..
Ok strike that..small steps remember.. so petang nih kena beli mesin penimbang..


PPS: Demm..lupa plak mak mertua nak belanja makan malam nih..Bole tak aku postpone jek diet aku sampai besok?

3 comments:

dazzledalie said...

goood luckkkk..ko pon good luck la kat aku..aku ni kalau tak diet boleh menjadi maskot bluehyppo..tapi tak payah kostum,saiz hampir sama,maka kena amik peluang bulan pose ni..

masa ko kawin hr tu mmg kurus kedengking noks..macam nak patah pinggang ko rasanya hehe..chaiyok2

lyliepuad said...

dot...bape riban harga wii fit tu???mak nak g sana la tumpang...hehe

dot said...

dalie..kau rajin buat aksi eksesais yg pakai siku tuh..so kat situ dah bole membakar kalori berlori lori..hehehe..akak nih guna siku utk jalan lengguk mak itik saje nyeh..huhu..

Lylie..wii fit tuh tu takde la sampai riban pon..wii pon dah tak sampai riban sekarang..hehe..sila sila..boleh kita buat wii tournament..ade lumba lari..lumba renang..nak wrestling pon boleh..hehehe