Wednesday, May 04, 2011

Kita hanya merancang...

Akak tengah menyusun itenery Penang youols.Over kan.. Nak pegi penang pon nak buat itenery..
Hehehe.

Tapi biase nye..kalau pegi honeymoon..(walaupon official honeymoon for 2011 is Krabi and Perth nanti..tapi sebab pergi berdua-duaan ngan Leman so kira macam honeymoon la jugak kan..kan..)

Kitaorg tak plan itenery strict sangat..
Just nak make sure tak termenung dalam hotel tak tau nak pegi mana sudah..
Yang lain tuh biase nya kitaorg play it by ears jek..

Kalau lapa.. makan..
Kalau ngantuk.. tido..
Kalau horny? wahahhaha

Tadik check email.. ade la satu email from Optiontown nih..

So dengan tak sengaja dan gatal tangan nye telah ter-upgrade tiket flight pegi Perth..
Hehehhe.. Murah ok youolls.. Akak cannot resist.. Dua orang dalam RM416 jek.. So total tiket 2 orang pegi balik baru dalam RM1616.. Tapi akak check tadik kalau book thru website airasia, tiket same date dah jadik RM4000 lebih untuk 2 orang pegi balik ok.. Kalau amik same option pegi premium la.. Aku mampu upgrade pegi jek.. Lagipon pegi malam2 bute.. at least sedap le akak nak membute.. hehehe.. Tapik upgrade thru Optiontown nih kan..belum tentu successfull upgrade lagik.. Paling lambat lagik 4 jam nak fly baru leh confirm.. Kalau dia tak berjaya upgrade, nanti dia pulang kan la duit kita after 5 business day lepas flying date tuh..

Pandai diorang buat duit kan..
Kata kan la.. ko tak jadik terbang.. still dia dapat duit gak..
Atau kata kan la dia tak dapat upgrade..still dia tolak sign-up fee gak (dalam 15 hengget non refundable)..

Cuti2 gaks..

Tapi hati cuak memikir kan exam nak dekat nih..

My buku text sangat cantik sebab baru bukak 3 muka surat jek.. hahahahhaha..

Harapan untuk fail kali ini adelah dalam lingkungan 89.99 peratus.. uuuwwaaaaaaaaaaaa... membazir duit akak 400 hengget nyeh.. lepas tuh nak upgrade premium seat flight balik dari Perth.. hehehehe..

Untuk Krabi plak.. pon dah gatal tangan nak upgrade hotel room.. nak yg bukak pintu balkoni terus masuk pool tuh.. heheheh.. 50 hengget jek semalam youolls.. patut tak? patut tak? hehehhe

Untuk Perth.. seriau memikir kan cost hotel selama 7 malam.. Aku ingat Perth tuh macam kampung.. kira nya kalau KL kota raya.. Perth nih macam standard standard Ipoh la kan.. mesti hotel pon takde la mahal sangat..

Tak youolls.. hotel2 dia mahal nak mampos.. nak tercirit aku tengok kat Agoda..Asiaroom..etc..
Padahal atas sikit jek daripada standard rumah tumpangan slimut merah kan..huhuhu..
Takpe takpe rilek.. Perth lambat lagik.. takyah pikir dulu..
Mana tau bulan raya nanti ade rezeki lebih kan.. hehehhe..
(kalau takde nanti aku pinjam jek duit Abah OKK.. kan Abah kan? kan? hahahha..)

Bali bulan december nanti pon time super peak..
Selamat berjaya la bayar hotel! hahahahha..

Tahun ni mmg pulun pegi holiday..
Sebab tahun 2012, duit dah budget untuk project lain..Silap2 tahun 2012..No holiday at all.. berpeluh dahi memikirkan nya.. project nih nak sama harga ngan 11D8N tour Europe for 2 punye harga.. hahhahahha..

Saat-saat begini lah aku rindu kompeni lama.. dengan tiket free nya dan annual leave nya yg berleluasa.. :) .. tapik sayang dan kasih tetap untuk kompeni sekarang.. hiks.. ;)

PS: Sapa belom kasik address untuk freebies tempoh hari sila kasik cepat.. thru email or fb msg ok.. kang korang ade stalker akak tak jamin.. hehehe.. Akak nak pos sekali harung, tak koser asek nak pegi ngadap pejabat pos tuh youols..Err..Abah dah balik Perak..pejabat pos kat mana pon tatau..hahahhaa...

3 comments:

Sash said...

helo uols!
i baru follow blog uols. sangat melaatopsss okeh! suka sgt baca :S
-sash-

Anonymous said...

Wah wah..memanjang je calender vacation dia. Kerabat pengiran HBAR le katakan!!
Loan ok je.. tp skim sepuluh dua.
Toukeh pun retreat kt Parit Pinang Seribu jek. hek hek

dot said...

Helo Sash. Thank you. You're so sweet :). I like your "wehn wifey talks" too

Ye Abah. This is totally your fault. Dari kecik dah di train asek pegi holiday. hehe. But you failed to mention.. "Mase kecik2 nih holiday Abah bayar, dah besar besok sila bayar sendirik!" hahahahha