Tuesday, July 12, 2011

Hati yg panas

Dear Sir,

This afternoon, around 1 pm, I called your "Premium Customer Service Line", and spoke to Mila.

I would like to address my dissatisfaction on her service as follows;

1) Even before she attempted to assist me with my enquiry, she immediately asked me to refer to AirAsiaGo claiming that AirAsia and AirAsiaGo are 2 seperate entities. And since i made booking thru AirAsiaGo, AirAsia call centre can help much.

This is sad because eventho both are operating and managed seperately, I'm sure both would have similar stakeholders. In this case, the best example would be me, the customer). And definitely revenue from flights booked thru AirAsiaGo will also eventually flows back to AirAsia. So for her to brush me off before attempting to assist, considering that I'm paying RM1.95 is disrespectful.

2) She provided the wrong advice to my somewhat simple question. After hanging up the phone, I manuever you website myself and find the solution I'm looking for. For a service of RM1.95 per minute, I expect your staff is train to attend to queries better than the users.

3) She does not portrayed professionalism in her speech, at the standard I would expect of her, as a staff carrying the AirAsia brand name.

This is not the first time I provide my feedback. But my previous feedbacks remains unanswered. I will not hesitate to post this same comment to AirAsia's CEO's personel blog shall you failed to address my concern.

Thank you
 
______________________________________________________________________________________________________________
 
I've somewhat cool down after that pack of nasik for lunch.
Tadik mase tgh marah tuh, kalau check darah confirm naik lebih 130 punye.. huhuhu..
 
Bodo piang ok i tell you..
 
My problem:
 
Aku dah buat web check in.. Tah ape kena browser problem, half way hang plak.. So bila aku re-login, terus dia kata all guests have been checked in..
Ok fine.. Aku check email.. Dia ade hantar pass code macam kalo kita mobile check in tu kan..
Pun takpe lagik.. nanti aku dtg la awal 10 minit pegi scan pass code tuh kan..
 
Sekali tgk betul2..
Pass code tu ade nama Leman jek sorang..
Nama akak nan-ado..
 
So try lagik sekali re-login..
Pon dia insist kata all guest dah check in..
 
So nak tanak aku terpaksa la call "Premier Customer Service Line" dia nih ok..
 
Aku pernah call dah dulu..
 
1) Bercinta ko nak tunggu nak dapat cakap ngan operator dia..
2) Bila dah finally bercakap ngan operator dia, service cam harammm..
3) Nothing being resolve
4) Bill tepon naik sebab bayor RM1.95 seminit
 
Tapik "desperate time requires desperate measures" kan youols..
 
Dengan hati yg berbelah bahagi, akak call la jugak Premier whatever shit tuh kan..
 
Sekali lagik sekali dapat layanan hampes..
 
Memang bangang sesangat cara dia bercakap ngan aku tadik ok..
Kalau face-to-face mungkin aku dah bertukar jadik hijau dan mintak bercakap ngan superior dia..
 
Aku malas nak taip balik satu2 perbualan aku tadik..
Bikin panas hati saja..
 
Tapi conclusion nye.. dia suh aku pegi kaunter kat airport.. Dia claimed call centre tak leh tolong..
 
BODOH BERNYAWA!!
 
Kalau setakat nak suh aku pegi kaunter.. Ko tak payah cakap pon aku tau la samdol...
Abes kalo ko tak leh tolong, ape bengong nye ko pegi charged orang sampai RM1.95 seminit kan..
Baik aku amik duit tu pegi subscribe tilik nasib ke ape kan... heheheh..
 
So sebab aku dah maximum bengang..
 
Aku marah dia.. "This is BULLSHIT you know!"
Cakap bye and terus letak telefon..
 
Kalau aku biarkan, silap2 dia reply: "you can go to hell!"
 
hahahahha.. so sebab aku tanak burst plak salur darah aku dgr dia cakap camtuh, aku cecepat letak tepon..
 
Pehtu aku godek2 sendirik kat website dia.. tekan link sana sini..
Settled ok.. SETTLED!!
 
Banganggg..
Bukan nak advice aku camne nak re-print mende alah tuh..
Sebab original window yg aku buat web check in to dah hang.. so aku dah tutup..
 
Bila ko pegi "Manage my booking"  --> "web check in"..
dia dah takde kuar dah ape pon.. Nama2 passenger pon dah tarak..
So aku pegi ikut link lain baru nampak.. "Print Boarding pass for customer that has check in"
 
hahahahahah..
Kan senang kalo daripada tadik setan nih ajor aku maneuver website dia kan..
Sah sah bangang tak cukup training tuh..
 
Bila jawap soalan pon memang gaya annoying macam "hey, kau pegik la carik sendirik kat website tuh?"
 
Orang macam nih kan,,selalunye kalau lelaki (nak nak plak hensem cam Brad Pitt), confirm dia layan baik jekk..
Biar la tak nampak muka kalau suara macam David Beckham pon dia layan baik jugak.
Tapik kalau layan pompuan, hmppphh, memang cam tuh la sombong..
 
Aku nih mmg peminat nombo tatau berapa juta AirAsia tuh..
Naik la harga ape pon..
Convenient fee la.. Baggage la.. Ape segala charges la..
Aku tak pernah complaint..
 
Kalau orang lain complaint pon aku akan reply..
"Biase la.. Low Cost Carrier kena la buat macam tuh.. Kalau tak how are they going to survive?"
 
Tapik bila ikan menggigit tangan yg memberi makan.. chewahh ... (AA = Ikan, Customer = Tangan)
Memang la kita tak puas hati kan..
 
Ko nak cut sana cut sini ko punye hal la..
Itu ko punye business strategy ko punye hak..
Tapik kalo customer service hampas tolong la screen dulu applications bakal2 operator tuh..
Bikin malu sama kompeni saje.
 
PS: Marah marah jugak.. Boarding pass sudah print.. Krabi here we comeeeee.... :)
 

4 comments:

Noraishikin Mohd Salleh said...

haahhaha...panas juga membacanya..anyway, enjoy ur honeymoon (:

Sash said...

Wah wah Krabi. Gile best. Buat entry banyak2 nanti, i nak ambek berkat kot2 dapat sampai gak. ha ha

Neri said...

so actually memang dah web-check-in 2 names even tho the email only send 1name? i cuak gak kalau nak start guna web-check-in airasia ni... but so far when i got issues i just email my queries and they responded. after 2 days pun still respond kan so ok la. but upset la call-center hampeh! i do agree it's stupid not to joint-solve issues between air-asia and air-asia-go!

Anonymous said...

[url=http://is.gd/4U92ev][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://vampiretheory.webs.com/apps/profile/109034678/]Cell Spyarsenal Free Download [/url] [url=http://archive.org/details/matcpirifas/]Track A Cell Phone Location For Free Without Them Knowing[/url] [url=http://archive.org/details/atmirealse/] Sms Spy Application Android [/url] [url=http://archive.org/details/thototuni/]Buy Mobile Spy Online[/url] http://ldasc.webs.com/apps/profile/109034678/ spy kids 2 mobile spy software iphone free mobile phone text spy software best iphone apps for spying free download spy call software nokia n73
Free Cell Phone Back Trace
T Mobile Spy Sms
http://evee.zapto.org/viewtopic.php?f=2&t=278920 free blackberry phone monitoring software spy cameras wireless cheap mobile spy software for nokia 5800
[url=http://archive.org/details/calraroosun/] Monitoring A Cell Phone [/url] [url=http://archive.org/details/consginnvulwo/]Spy Call Recorder For Samsung Mobile[/url] http://angkor-wat-andy.webs.com/apps/profile/109034678/ e stealth phone spy review can i read text messages online with bell watch himym watch himym online season 1 megavideo gsm bug spy listening device with auto call feature atv 360 spy gear toys r us