Saturday, August 20, 2011

Closure!

Hello again.

Sudah selamat! Hehe

Tapik kali nih lain sket dpd mase buat laps last year..
I think it is scarier.

1st of all sbb dari wad.. Kena naik kerusi roda sampai depan OT..
I tanye nurse, takley ke nak jalan sendirik jek.. Huhu.. Mcm drama jek nak kena tolak2 kan.. Tapi dia tak kasik jln sendirik..so kerusi roda it is...

Masuk pintu OT.. Katil transfer dah ready menunggu..
Mase ni aku dh start takut sket..

Terus rase nak terkencing lagik.. Wakakaka..
Padahal sebelom turun tadik dah pegi toilet dah..
Mesti nurses tu stress jek..

Tapi diorang layankan la jugak.
Memula tu dot dah pikir dah, kalau takde toilet aku tahan jek la kan.. Since procedure pon kejap aje.. Hehe..

Pehtu kejap lepas tu doctor bius masuk..
Doctor perempuan yg agak garang.. Huhuhu..

So diorang pon tolak katil masuk OT..
From there kena tukar katil..
Dulu mase laps aku jalan sendirik masuk OT pehtu naik katil sendirik.. Huhu..
Kali nih area OT pon lain.. Nih main OT kot kat tingkat 3.. Last year gynae related buat kat tingkat 2 in a smaller OT..
Nih dah la OT besar.. Pehtu aku siap sempat menggigil gigil atas tuh ketakutan.. Hahahaha..

Dulu last view nampak doctor bius nih..
Nih siap nampak nurses prep up the OT room la..
Siap tunggu dr dev la.. Huhuhu..

Tapi doctor garang tuh terer..
Sekali cucuk je dah jumpa urat.. Walaupon urat2 aku semua sedang bersembnyi.. Di sebalik koleksi himpunan lelemak tepu aku.. Hehe..

The last think i remember was her injecting the anesthetic..
And i remember thinking.. Alamak.. Apsal takde rase nak pengsan pon?
Lepas tuh terus pengsan..huhu..

Sedar2 jek dah siap.. And rase cramping sikit.. Huhu..

Mmula ingatkan nak mintak masuk ward..
Tapik ward kelas satu penuh..
By few hours aku pon dah runsing dok kat maternity wad 4 bedded..
Rase tak sabar2 nak balik.. Huhuh..
Sebab patient katil depan tuh bising gile.. Visitor dtg ramai2 buat macam umah sendirik..
Padahal org kiri kanan semua tgh berehat kan.. Huhuhu..

And seb baik la aku emoionally stabil..
Kalau tak saiko kot dok maternity ward yg kejap2 diorang bawak masuk babies.. Huhuh..
Chomel gile babies.. Hopefully one day (soon enough) we'll have our own.. Aminn..

So tido bangun tido bangun..
Makan..
Tak muntah.. Which i'm sooo thankful..
Now i'm already home.. Snce tghr tadik..

Alhamdulillah..
Minor bleeding.. Tho probably expecting more bleeding within these few days..
No cramping.. Which is a surprise.. Cause tadik lepas procedure rase mcm cramp..
By right sekarang mesti pain killer aku pon dah abes.. But no pain.. Alhamdulillah..

All in all..
It was a lottttttt better than i expected..

For today's procedure..
I paid RM2,102 for everything..
Not bad eh.. Tapi nampak gaya nya lepas raya la baru leh claim..huhu..

On 2 weeks medical leave..
Will be resting and lepaking at home sampai raya.. :)

Thank you for all your support dear friends and Readers~

5 comments:

Anonymous said...

Alhamdullilah..semuanye berjalan lancar dan selamat.Get a good rest.
Selamat bercuti (on MC). Hek hek!!

dieya said...

syukur the prodecure went smoothly. rest well babe. take care.

Sash said...

Alhamdulillah :)

Noraishikin Mohd Salleh said...

Alhamdulillah. Selamat bercuti & Selamat Hari Raya kak dot :)

lylie said...

lylieAmin...

&

Alhamdulillah

;)