Saturday, October 22, 2011

Good morning Perth!

OhmyGod.. Burung pon tak bangun lagik kot!!
Kalau kat malaysia sabtu pepagi bute nih aku masih bergulung2 dlm slimut dgn Hiro..huhuhu..

Kitaorang sampai on time..
Flight takde delay.. In fact.. Very efficient..

Cuma aku stress abb aku gatal2 amik window seat..
And kat isle seat u ade satu mamat nih.. Besar..
So bila aku nak kencing and dia tgh tido.. Leman tak kasik aku gi kencing ok!
Ini dah pencabulan hak asasi manusia nih.. Huhu..

Tapi mase bladder aku baru 65%, boleh la ko nak tahan2..
Bila dah sampai 99% aku bulldoze kan aje kaki dia.. Naseb la ko situ drpd aku terkencing kat seat lagik horrorka.. Huhu..

For this aussie trip.. Satu maggie or biskut pon aku tak bawak..
Sebab aku tau aussie strict giler..
Tapi aku tak boleh pe holiday tak bawak panadol and ubat selsema..
So mase nak isi bprang declaration tadik..
Memula letak no..(prohibited or resticted items like medicines)..
Pehtu macam takut kena fine.. Aku letak yes..

Pehtu bila lalu imegresen..
Encik tuh tanye..
What kind of medicines do you have zarina?

I have panadols!

Hahahahah.. Jawap kena yakin..
Terus encik tu cakap.. "ahh..panadols' fine (fine as in okay.. Bukan fine as in kena fine..hehe).. Pehtu dia mcm nak gelakkan aku sbb beria bawak panadol.. Dia kata kat sini pon ade jual.. Huhuhu.. Aku risau la, kot2 kat tempat org nih tak senang2 jek ko nak beli ubat at pharmacy ke kan.. So lepas tuh.. Mmg senang gile.. Langsung tak kena tahan..

Setel sema urusankat airport..
We took cab.. Aud36 tu our hostel..
Kalau naik bas pon dah rm32 utk 2 org.. S mmg berbaloi baloi a naik cab kan.. Unless ko sensorang lain la..

Bila sampai emperor's crown hoste tuh..
Aku rase macam nak mintak jek driver taxi tu bawak aku gi airport balik.. Aku nak balik malaysia.. Huuuwwwaaaa....

Huduh youolss...
Byk org mabuk and byk tin tin arak.. Kotor!
Akak tak pernah dok backpackers.. Ini pon amik bilk double ensuite.. So technically bilik u mcm hotel la juak..
Tapi surronding dia sgt scary..
Huhuhuhu..
I swear this will be the first and the last ok..

Kalau tak mengenangkan dah berbayor..nak jek kiaorg i carik hotel lain..
Nih harga backpackers 3 malam pon dah seribu lebih.. Terpaksa la haung jugak..

Pehtu yg lagik kesian.. Kuner check in pon bukak ade masa..
Sebab kitaorg sampai u kul 645 pagi.. Harus belom bukak kan youols..huhuhuhu..sambung nangis lagik..kaunter tu bukak pukul 830 kang..

So aku ngan leman pakat tarik soran satu beg besar..
Dah rupe macam pedagang nomad pon ade..

Tengah2 pekan tarik bag macam pelarian pon ade jugak..
Stresssssss ok!

Baru sampai utk honeymoon dah stress.. Hahahahaha..

Pehtu ingat nak naik bas yg free tuh.. Sekali bus service tu pon kol 845 pagi baru start.. Hhhuhuh..

Serius seram weih macam citer resident evil pon ade...
Pekan perth nih pepagi langsung takde tanda2 kehidupan..
Bila aku nampak jek org jalan.. Terus aku cakap kat leman.. Tu org jahat ke? Hhuhuh.. Scary..

After berjalan tanpa arah tujuan maybe dlm 800 meter, aku nampak tanda mcdonald..
Foooddddddd.. Ahamdulillah..
So dah selamat pekena egg muffin set and latte..
Mmg mahal a harga food kat sini..

Sama lebih kurang harga kita tapi duit diorang..
Mmg takleh main convert2 kalau tak sampai balik la aku tak makan.. Huhu..
And seb baik mcd dia ade wifi.. Wehuuu..

Sekarang kitaorg ade lah menghitung saat dan waktu..
Nak check in pon belom boleh.. So ade harapan meneruskan perjalanan nomad kami versi angkat bag naik bas..

Tapi adelah sangat sangat sangat mengantuk!
Uuwwwaaaa.. Bad planning lah kali nih..
Lain kali aku kena make sure sampai2 dpt hotel dulu..

Hope later would bring happier memories..
Taknak lah perth nih jadik first honeymoon yg tak best kan.. Huhuhu..
But i learnt my lesson.. No more backpackers.. Spent la lebih sket pon takpe asal selesa..

Aku rindu hiro.. Aku rindu klcc.. Aku rindu kota damansara.. Aku rindu malaysia..
Dan yg paling penting aku rindu rumah aku.. Uuwaaaaa... Ngantukkk.. Nak balik umah tido!

pS: leman dah tertido depan aku sambil topag dagu.. Hehe.. Kesian laki aku..

5 comments:

Sash said...

Ha ha ha, u think u guys should go to gold coast also nanti. sesuai dengan jiwa uols yang rock n roll iteww. Perth buleh shopping banyak banyak kan nanti!! Enjoyyyyyyy babe :D

Anonymous said...

Hai dot.. Good Day!! Hv a good stay n enjoy ur vacation in Perth.(suasana kampong yg indah serta tenang.. kan2)
Lain kali kalu nk cari accomodation kt "Ostolia" tu, consult le ore lama.hek hek

Anonymous said...

Hai dot.. Good Day!! Hv a good stay n enjoy ur vacation in Perth.(suasana kampong yg indah serta tenang.. kan2)
Lain kali kalu nk cari accomodation kt "Ostolia" tu, consult le ore lama.hek hek

dot said...

Hi sash.. Thanks.. Haah.. Baca blog you mmg la sesangat teringin nak gi GC plak.. Next planning ok.. Hehe..

Hello abah.. Wahh.. So ekshen ini orang lama.. Hehehe.. Takpe takpe.. We're good.. Tadik dah lalu dah depan fremantle hotek abah tuh.. Hehe..

dot said...

Hi sash.. Thanks.. Haah.. Baca blog you mmg la sesangat teringin nak gi GC plak.. Next planning ok.. Hehe..

Hello abah.. Wahh.. So ekshen ini orang lama.. Hehehe.. Takpe takpe.. We're good.. Tadik dah lalu dah depan fremantle hotek abah tuh.. Hehe..