Saturday, March 21, 2009

My Abah's Wedding @ Muar

Hellow..
Aku baru sampai from Johor petang tadik..
Oleh sebab aku penat..and tak sabar nak continue game ds aku..and tak sabar jugak nak tgk episod baru Gossip Girl.. Kite trus pegi straight to the point ok..
Let's rewind to yesterday ..

FRIDAY, 20 MARCH 2009
1) The road to Muar

  • Paling penting sekali ialah pagi nih aku tak kerja.. hoorayy.. so aku leh bgn lambat sket..hehehe.
  • Abah & ayong gerak kol 1030 pagi to muar
  • Opah tunggu Boy balik kerja kat umah Kota D
  • Aku terhegeh hegeh buat itu buat ini.. pukul 1100 baru bertolak balik Bangi.. untuk saing pegi ngan PIL aku..
  • Sampai Bangi.. lepak2 dulu.. pukul 115 pm jugak baru gerak pegi Muar..hehehe..

2) Muar, Johor Darul Takzim

  • Nih 1st time siut aku sampai Muar..heheheh..
  • Daddy in law aku orang Muar..so sampai2 jek kitaorang terus pegi kedai Mee Bandung yg fames kat Muar tuh..Jalan2 kat Muar tuh dah lah sesak and confusing..seb baik bukan akak yg drive nyeh..mau aku bawak keta sambil berlinangan air mata sebab takot..huhuhuh..
  • Kedai mee bandung tuh buruk jek..aku tak ingat nama dia ape tapi landmark dia ade kedai kek nama cine ape tah..pon aku dah tak ingat jugak..hahaha
  • Verdict: OK lah..aku suka gak mee bandung dia..Tapi makanan2 kat Muar ni byk manis2..mee bandung manis..mee rebus manis..sate pon manis.. huhuhu..
  • Quote from my grandma : Sambil suap mee dlm mulut .. "manih rase pengat!" (slang Perak plis..hahahahha)
  • Dah kenyang buntat..balik check in kat hotel Riverview..
  • Okla la hotel nih.. walaupon nama dia riverview..tapi pemandangan luar tingkap bilik aku adalah berlatar belakang kan dinding bangunan lain.. huhuhu..tutup aja tingkap itu..seb baik ade pemandangan husband hensem dan yummy yummy.. hehehhe
  • Malam tuh lepas maghrib baru bertolak pegi Kampung Parit Jawa..

Note: Aku pinjam kamera Adam, so tak reti nak betulkan setting..susah gile nak tangkap gambar..asek bergegar jek.. dan harus lah penuh ngan gambar aku dan ayong syok sendiri tangkap gambar muka lebar kitaorang jek kan.. heheheh..






Note: Apsal tah bila aku upload gambar2 nih alignment dia semua lari..so tak kuasa aku nak betulkan kan dah.. korang nak tengok gambar lagik tengok jek la kat facebook ok..
Alamak..aku dah betul2 malas dan sakit pinggan dah..huhuhuh.. so aku summarize jek la kat bawah nih isi2 penting dia ok..
1) Majlis berjalan sgt lancar.. Thank you to Aliza (my fren and new step sis :)) + Family for having us and for organizing such a beautiful ceremony..Majlis org yg tak begitu muda nih (hahahha..abah must be proud of my choice of words :P) lebih relaks as compared to other weddings I've attended (including my own)..lagik pon nih lebih fokus kepada akad nikah.. Tapi suasana sgt meriah.. aku rasa adelah dlm 500 orang kot minimum malam tuh..
2) Ayong tanye soklan nih sebelom kitaorng bertolak ke rumah pengantin perempuan..
" Adikku..kita nangis ke nanti"
huhuhuhu.. ceit..dia ingat air mata aku nih boleh plan2 ke nak nangis ke tak? huhuh..
But anyway, I answer "Tak" ..huhuhuhu.. to which she reply "Betul eh tak nangis"
huhuhu.. sebab dia tahu sgt adik dia nih cembeng & ratu air mata..
Tapi on the way dalam kereta tuh aku sebenar nye dah bergenang2 air mata dah..
Tapi memikirkan mascara BUKAN WATERPROOF yg aku pakai malam tuh.. aku batalkan sajork niatku nak emosi emosi.. mission on the nite to look hot youols..bukan to look like sape tah nama mak hantu ponpuan dalam the Adam's Family tuh..huhuhu..
So setelah dgn penuh hati2 aku kesat air mata dalam kereta.. bila sampai majlis aku tabah kan jek hati..
Macamana? aku buat2 tak kisah and tak berfikir sgt dlm hati.. just relaks jek..
And aku confirm kalau aku start drama.. Opah (my late mom's mom) will be right behind me.. huhuhhuuh..and I dun want my dad to be uncomfortable on his own wedding day.. so I play it cool.. yeayyy.. bangga dgn diri sendiri.. bulih menang anugerah skrin youolss...
Tapi bila time aku nak salam and pelok Aliza tuh ..aku jadik sebak sikit.. tapi cepat2 control balik.. huhuhuhu...
3) Family kitaorang dah jadik besar sekarang.. Hope boleh hidup dengan bahagia dan aman damai.. amin..
4) Congrats to my Abah + Mama baru .. Kitaorang anak2 doakan yg baik2 untuk kalian..
To mama baru.. welcome to the family..
(ps: mama baru takpe.. adik baru takmo..larikkkk....)
5) Malam tuh.. Pukul 230 pagi..bilik hotel bapak mertua ku di ketuk bagai nak roboh.. Hantu kah? bukan hantu.. tapi "Pegawai Pencegah Maksiat!" hahahahahhaha....mengamok bapak mertua aku tengah sedap tido kena kacau.. Kitaorang cam bengang jek ngan hotel tuh sebab agak bodoh.. dah sah sah kitaorg amik 6 bilik under satu group..
Tapi bila leman tengok receipt.. bilik kitaorg and bilik father in law under nama aku -->
Ms Zarina bukan Puan Zarina... hahahahha... mungkin sebab tuh lah bilik kena raid.. and sebab bilik pak mertua aku yg depan.. mungkin sebab tuh lah bilik dia kena.. hahahhaha...and agaknye lepas kena marah ngan pak mertua aku.. diaorang tak serbu dah bilik aku.. hahahha..
(ps: seb baik tak serbu bilik aku dulu.. kalau tak sure kecoh sebab kitaorang nih walaupon dah kawen dekat 2 tahun..kad kawen pon tak buat lagik..hahahha..and sijil kawen pon lupa nak bawak..hehehhe..)








































6 comments:

dazzledalie said...

tahniah pakcik hassan basri :)

Personage said...

dot kau dah ada blog di blogsphere dot? oh bestnyer!!!!!!

selamat penantin baru kepada abahmu.......

adik baruu???? jeng jeng jeng....ekekekek

Personage said...

eh dot, camana kau transfer kan blog dari friendster ker blogspot eh? ajar aku wehhhh.....

boleh meroyan di satu tempat sajork

dot said...

Dalie: anak kepada pakcik yg menjadi pengantin pd malam itu wakil utk ckp tenkiu..hehehe..

Personage: Blogspot aku nih dah wujud lama before aku start blog kat friendster. Ade satu tahap dulu aku dgn pandai nye pegi maintain dedua (copy paste same post 2 tempat. motif? huhuhu) Camne aku transfer --> MANUAL babe! hahahah.. copy paste satu satu..no pain no gain..heheheh..

p!nkerton said...

oit pegi buat kad nikah cepat!
kat manjung dpn billion sane boleh buat ;p

dot said...

Depan Billion ye patih? Sabtu bukak kah? Alang2 tunggu jek la dah beranak satu baru aku buat..hehehe..