Sunday, March 29, 2009

Dot's Hairdo Disaster.. Again!

Sob..

Sob..

Sob..

tangkap leleh nyehhss...

Today..Another Hairdo Dizazter!!

uhuhuhuhu..

Baru tak sampai 2 minggu hairdo dizazter yg lepas.. huhuhuh..

Dot nih mmg ader satu penyakit.. gatal merenyam takleh nak tengok saloon rambut..hahahha..plak tuh yg murah..lagik la i loike..

Semalam ayong pegi wash & blow rambut kat satu saloon kat Ayer Tawar nih..kitaorang selalu gaks pegi sini..

Bile dia balik jek..dia bawak berita baik utk dot..
"Adikku..auntie tuh cakap..rebonding pakai uubat Shiseido yg paling mahal pon..dalam seratus jek!"

jeng..jeng..jeng..jeng..

terus capang japs telinga aku.. murah gile.. Aku mmg ader contemplate nak "betulkan" rambut ah moi aku nih..huhuhu..yg sgt susah setiap pagi nak kena blow and by tengahari pon dah hudus semacam jek..huhhuhu..tapi aku takmo lah rebond flat camtuh..

So pagi nih dgn semangat nye aku pon pegi la kedai auntie cine tuh..

Dot: "Auntie.. boleh rebonding ka i punye rambut? I takmo flat sangat bulih ka?"

Auntie cine: "oooo..bolihhh..you angkat lah itu shiseido punye ubat.. tak de flat punye woo.. itu natural look.. (sila baca dengan slang bahasa melayu cine)..

Dot: "aaa..natural look aa..ok..bagus bagus.."

3 jam kemudian... (3 jam noks..kebbas buntuts + nak kencing + sakit pinggang + ngantuk semua cukup rasa)..

Hanjeng punye auntie tuh tipu aku...

Uwwaaaaaaaaa.....

Bila dah siap rebonding..aku tgk rambut aku tak berapa sekata..so aku suruh la dia trim skit.. biasa aku potong ngan anak lelaki dia.. tapi hari nih maam full house plak saloon tuh.. sebok jek time aku nak wat rebonding ader 3-4 ah moi yg memang berambut original lurus tengah wat rebonding jugak.. huhuhu..

Lepas dia potong.. hasilnye..

Rupa sebelom potong : Rupa cam ah moi jual buah kat pasar kan..

Rupa lepas potong : Masih rupa cam ah moi jual buah kat pasar..tapi versi lambut leper..

wuwuwuwuwuuwuuuuuuuuu...(mak nangis dalam hati)

Lepers youolss..hanjeng tau auntie yg menjanji kan natural look ittew.. natural look my big ass..

Dah leper macam lempeng..

Macam rambut Bai Ling yg huduh tuh .. The only different is aku versi pipi tembam kuasa 3 kot as compared to Bai Ling ittew.. huhuhhhuh..

Yang pasti sikitttttt pon tak sama macam Jennifer Aniston..huhuhuhu..

Kuar jek pintu kedai sebab dah nampak husband sampai.. belom bukak pintu kereta dah dengar husband + Ayong gelakkan kuat gile..diaorang gelak dr kedai sampai la ke rumah..berenti kejap2 untuk tarik nafas jek..mencciiii..uhuhuhu..

Reaksi yg diterima setakat ini..

1) Husband: "Sayang..elok lagi rambut yg sebelom nih!" (husband menambah garam ke luka)
2) Ayong: sambil cuba buat muka straight.. "Okla adikku..not that bad!" (Ayong si madah berhelah)
3) My brother Boy: Tak terkata apepe tapi senyum dia menggambarkan semua (Boy si keji)
4) Mama baru: sebab mama baru nih baru jek kenal aku... takkan dia nak kutuk lebih2 kan..huhuhu.. terpaksa la dia kata ok.. walaupon aku tau tak ok sebenar nye..huhuhu
5) Opah: 'Elok lagik rambut tadik! Berapa ringgit nih? 20 puluh ringgit dapat? (uuwaaa..bagai tikaman pisau ke jantung..opah aku bagik sedas.. 20 hengget dia nak buat rebonding? tak sampai seminggu cine tuh dah tutup kedai kalau rebonding 20 hengget..hehehhe)..
6) Abah: "Elok lagik rambut sebelum nih!" (Uwaaa...abah pon sama..wuwuwuwuwu)

uuuwwwwwwwaaaaaaaaaa...so korang tengok la tuh.. betapa teruk nye reaksi yg di terima.. camno mak nak keja nih esok youollsss.. seb baik join kompeni baru lagik 2 bulan..sempat la rambut nih nak panjang sikit..

Besok kena maintain cool..mesti ramai yg nak bagi comment-ala-hair stylist-terkemuka.. terpaksa la mak nangis dalam hati jek youlls..

Mungkin ade yg nak kasik idea --> "Mungkin dah sampai masa nye dot bertudung kot?"

uhuhuhuh.. terpaksa lah dot tersedak sedak.. ehem..ehem..ehem.. dan bagi jawapan yg cliche --> "Belom sampai seru youollsss"... huhuhuuhuu.....

Nanti lah bila dah sembuh luka di hati.. mak upload gambar rambut sebelom dan selepas ok..

Have a nice new week esok..

Mwahhs

4 comments:

Personage said...

sori dot...can't help but terpaksa gelak mcm puaka. hahahahahhaha

dot, dier soh ko bertudung tue dott (ecewah mengajak org pakai tudung....ps: aku dah pakai tauuuuuu sejak 2 menjak nie - kembali ke pangkal jalan)

ahaks!

wakakakakkakak (gelak balik biler baca tajok) ekekekekkek

sori dot!!!

dot said...

Weih Personage..
Kau gelakkan rambut lempeng aku yer..takpe..takpe..Tunggu la rambut aku panjang sok..jennifer aniston pon jeles okeh..hehehhe..

p!nkerton said...

hahahahaha lawak la ko ni ina!
(eyy saloon ayer tawar whud do u expectt? kihkih)
sabo ye, tak brape ari lagi tu ok balik la hehehe..

(aku baru masuk blogspot ko ni.. nampak gaya cam tak update aku nak bace sume.. byk gile entry nih hehe)

dot said...

patihhh..aku merinduimu..ting tong..ting tong..ape citer mummy baru?