Monday, March 16, 2009

Welcome back to Mrs Dot' Blog

Hello people,

Thank you la cause sudi ikut dot pindah sini.
Muahs..muahhss..

So..kisah pertama kita kat sini.. bersempena dgn penghijrahan blog nih..

Aku jugak akan berhijrah tukar boss baru... huhuhhuhu...

Tahun 2008/2009 nih saja dah 4 Syarikat aku singgah..
This hopefully this would be my last stop.. hehehhe..

Oct 2004 - Jan 2008 --> PwC (Audit)
Jan 2008 - April 2008 --> EY (Advisory)
May 2008 - March 2009 --> MAS (Finance)
Tarikh yg belom di tetap kan sebab bapak bulan belom nampak --> kena Masok KL balik.. huhuhhuu

What can I say.. Seriously am not scouting around for new jobs.. tapi dah rezeki.. sayang plak aku nak tolak.. hehehhee.. well.. hope this would be a wise move.. amin..

Nanti bila dah nak dekat2 join.. will blog more about it ok..

For now.. quite sedih to leave behind 3 of my very good frens in Mas.. I've truly enjoyed my stay here because of them.. and rindu rebate2 kapal terbang yg murah.. and rindu tiket kapal terbang percuma... hohohohoh.. burn siut tikets free aku taun nih sebab aku berenti tak sampai setahun! walaupon kalau di tambah ngan notis period.. lebih la setahun.. hehehehe..

Untuk sedapkan hati sendirik.. kalau ade tiket..tapi tak cukup duit nak travel pon takde makne nye jugak kan.. huhuhuhu.. takkan nak tido kat airport.. Tapi seriously..takleh la aku nak berangan lagik.. say goodbye to greece.. goodbye to London..goodbye to Paris & Europe..goodbye to tah mana2 lagik yg aku dah berangan nak pegi.. sob..sob..

Seb baik our "red fren" dah banyak destination skrg.. hahahha... and I'm going to phuket in July.. so terubat la sket luka di hati..

OK.. moving on..

Today I went for my HSG X-ray @ dye test.. aku memang dah budget mende nih sakit..sebab ade member aku dah penah buat kan.. and doctor hamid mmg dah prescribe ponstan utk before & after..

Sampai2 jek klinik kat DBKL building sana..aku konfius skejap..

Bingung.. oh aku bingung... (interframe nyanyian ala dangdut)

Penuh sesak ngan abang2 bangladesh/pakistan/dan seangkatan dengan nye..

Aku salah tempat kah.. imigresen kah? atau kedutaan india? huhuhuh

tapi aku tak salah..so aku pon dok la berhimpit2 ngan abang2 bangla tuh semua.. seb baik ayong temankan.. leman tak free nak temankan bini dia hari nih...

Tak termasok nurse2 kat situ...aku rasa kitaorang jek kut yg berjantina perempuan.. huhuhuhuh...

Lepas menunggu nak dekat sejam.. nama aku pon di panggil.. HSG nih hardcore sket.. so aku suh jek ayong tunggu kat luar bertemankan abang2 bangla ittew.. huhuhuhu..

Aku pon masok la bilik yg diaorang suruh..

"Bahaya: Sinar X-ray"
"Dilarang masok tanpa kebenaran"

Bila aku bukak jek pintu tuh...Penuhhhhhhhhhhhhhh abang2 bangla versi tak pakai baju...
huhuhuhhhu.. aku semakin konfius.. dan serba salah cam org buduh... diaorang pon konfius tengok aku.. aku pon konfius tgk diorang.. huhuhuhuh...

HSG nih xray utk tengok womb and fallopian tube.. so korang leh imagine tak tahap ke konfiusan aku pada ketika itu? huhuhuhuh..

Nurse tuh tgk aku bodo2 ayam.. suruh la aku masok satu bilik nih..

Aduh.. takleh nak guna tagline zaitun.. " gunakan tanpa was2"

huhuhuhhu.. aku was2 hingga ke saat akhir..

Time nak salin baju x-ray tuh pon aku check lock pintu tuh ade lah dekat 7 kali.. huhuhhu...

Fast forward.. it was a very very painful experience for me!

Or dalam bahasa yg lebih senang nak paham --> SAKIT NAK MATI!!!

huhuhuhuhuuhhu...

Aku buat pelbagai aksi muka tahan sakit atas meja tuh..
mmg dah tahan nak nangis la..

Bila aku masok jek bilik untuk tukar baju balik.. terus aku nangis...huhuhuh...\
Cembeng yea? cuba korang kena jolok ngan besi dan jarum... tengok sket korang senyum ke tak lepas tuh..hahahahah...

Tapi aku bersyukur.. nothing's wrong wif me.. and leman for that matter...
So kitaorang akur yg kitaorang belom ade rezeki..
Tapi dah lega and tak stress sebab we have done the checkup..and everything is okay..
Now we just have to try harder..
(tapi time tgh sakit mcm sekarang nak jek aku puasa 30 hari..hahahhaa)

So nih tgh menaip sambil kesakitan..yup..sampai malam pon sakit lagik..
tghr tadik aku makan 4 bijik ponstan,.. tapi lepas tuh jadik gila babas nye bloated..
So skrg terpaksa menahan 2 type of sakit... aku tak berani dah makan ponstan.. sebab bloated teruk nih.. letak jari pon sakit... but the best part is.. I'm still on mc tomorrow...

Yeayy.. bersorak girang untuk takyah kerja dan bermalas2an di rumah.. hoorayy..

Jumaat nih abah aku dah nak kawen dah...
Lepas nih family aku akan bertambah besar..
3 adik beradik sama mak sama bapak + 4 adik beradik lain mak lain bapak..
ehehhehehe...

Tapi aku still sakit nih.. malas nak type dah..
Will update on kisah abah on the next entry ok..

Goodnite people..

5 comments:

Cikinto Marcello said...

Holla :)

Musti la ada pengikut.. I am one of the silent reader :)

Update slalu k.

dot said...

Hello Cikinto..

Thank you lah sebab sudi jugak ikot blog dot yg merepek repek nih.. huhuhu..

Takde url ke? nanti leh la kita melawat plak..

Cikinto Marcello said...

ada2..

http://www.cikinto.blogspot.com/

selamat datang :)

me said...

Lawak la bc ayt u... haha i pun wat tempat yg sm... mmg scary tempt...masuk jer bilik tu.. tbyg cite mat saleh yg kes serial killer punye...gile scary..dgn time klinik tu tgh renovation...dgn keadaan klinik yg agk lme..huhuhu...

me said...

Lawak la bc ayt u... haha i pun wat tempat yg sm... mmg scary tempt...masuk jer bilik tu.. tbyg cite mat saleh yg kes serial killer punye...gile scary..dgn time klinik tu tgh renovation...dgn keadaan klinik yg agk lme..huhuhu...