Saturday, July 11, 2009

Dot & Alam Pekerjaan

vah vah vah..
Banyak masa akak nih yeh update blog sampai 3 post malam nih saje.. hehehhehe..
Anyway..sebab akak tak punya banyak masa.. meh kita summarize jek okeh.. (dalie..walaupon summary mungkin kau masih sempat bancuh kopi..hahahha)

Cerita 1: Alam pekerjaan baru
okeehhh..saper kata tak okeh.. aku cuma menggelupur time GM panggil cakap semua org baru kena buat presentation tentang pemahaman tentang dept.. presentation selama sejam.. terus aku rasa nak pitam.. huhuhuh.. tapi lepas dgr siap kena ulas contribution aku untuk dept.. "don't take too long.. maybe just 15 minutes of so.." kata GM aku lagik.. terus aku rasa nak terjun tingkat 71 jek.. huhuhuhu..

Cerita 2: Masih mengenai alam pekerjaan
Dept nih macam kena pro active.. aku plak ade sindrom anti public speaking.. huuuuwaaa...nangisss... manager aku plak body builder.. aku ingat dia baru 30 an.. rupa2 nye umur dah 51 noks.. way to go boss.. kekaguman ketara.. tapi dia nih macam menakutkan jek rupa nye.. sgt serius jek first impression aku pada dia,.. walaupon dah seminggu aku report duty.. tapi dia asek busy.. pehtu dah masok sepital kena quarantine amende plak tah.. so aku masih belom boleh buat impression yg seterus nye.. huhuhuh..

Cerita 3: Masih ade kena mengena sikit ngan alam pekerjaan
Kawan2 kat sini adalah cool.. dan frenly.. first day tuh.. belom pon hilang gemuruh aku pikir pasal nak kena buat presentation.. tetiba salah satu colleague nih siap cakap.. "haa..kat sini kita ade futsal game tetiap hari jumaat" (note: hari itu adalah hari jumaat).. "Kalau you nak join kitaorg hari nih pon boleh".. --> Thank god akak pakai baju kurung nyehs.. terus guna alasan tak bawak baju..hahahaha.. tapi masih rasa nak demam bila pikir nak kena main futsal tetiap minggu.. huhuhuuhuh...

Cerita 4: Ulasan cerita 3 tadik.. sebab last week org dah ajak akak tak bawak baju kan.. this week sebab takmo di label anti sosial.. akak gagahkan la diri ikut diorang main futsal semalam..memang hampes aku tak reti main la kan.. hahah ahha.. aku patut tulis buku bertajuk.."Dot's pathetic attempt at futsal".. huhuhuhuh... setiap kali bola lalu aku asek rasa nak tangkap dengan tangan.. hahahahha...ape kejadahnye kan..

Cerita 5: Rentetan kejadian Cerita 4
Hari ini aku sakit satu badan.. siap kaki kiri rasa terkehel.. bongok.. aku bukan kidal pon.. tapi bila bola lalu ade refleks nak tendang pakai kaki kiri.. so bola adalah bergerak sangatttttt perlahan dan pada arah yg salah.. ape yg aku dapat? kaki kiri dah terkehel.. huhuhuhuh... campo peha sakit pinggang sakit.. ayong sila ketuk pale saya bila saya cakap nak pegi main futsal lagik okeh.. heheheheh..

Cukup lah 5 cerita ringkas untuk hari ini ye.. Kita berjumpa lagik di masa akan datang..ttaaa...

1 comment:

dazzledalie said...

bos kau kekar noks..saspek aa hehe

adoi berjangguit nunggu ko hapdet, sekali dapat 3, puas hati aku..heheh