Wednesday, July 29, 2009

Haihh..

Dah 2 tahun lebih dah..
Tapi sedih dan pilu hati aku masih terasa setiap kali menziarah kubur arwah mak..

Lately nih..dah lama sgt tak pegi ziarah (ina mintak ampun mak)..
Hanya doa sahaja dari jauh.. sebab kitaorang pon mmg dah lama tak balik Perak kan..

Tapi last week kitaorang balik Perak sebab Pak Asan dah bising..huhuhuh..Dia dah ke KL beberapa kali
tapi budak2 dah lama tak balik.. :P

So berkesempatan la singgih pusara arwah mak aku..
Aku sampai2 je depan pusara..
Tengok jek nama arwah atas batu nisan.. terus aku breakdown..opah yg time tuh tgh cebek2 kesedihan..
Terus nangis sama.. huhuhuhu..

Nampak sgt 2 tahun masih belom boleh mengubat kesedihan aku.. (sila jgn ade yg nak bagi komen kite kena redha bla bla bla.. aku tau itu semua.. aku bukan tak redha.. aku cuma akan sedih setiap kali terkenangkan arwah mak..huhhuhh)..

Aku bertambah sedih dan sayu bila mengenangkan arwah mak tak sempat tengok anak2 berjaya macam sekarang (wah..berjaya kah kami? huhuhu).. agak berjaya la jugak semua orang hasil didikan dan asuhan arwah mak aku dan jugak abah.. I hope we've made them proud enough. Dan extra sedih dia tak sempat officially have leman as her son-in-law..dan tak sempat berkenalan dgn Hiro, Charlie, Tamteh, TJ & Adik2..

Ok.. aku dah bukak mode shahdu..sungguh tak sesuai muka cembeng2 apatah lagik cubicle akak depan skalil nyeh.. huhhuh.. baik lah..mari kita tukar topik.. sebelum tu..al-fatihah buat bonda ku yg tercinta.. Zaliha Bidin..

Balik tuh jugak..sempat singgah tengok anak Sari.. so chomell..muka cam Sari sikit2..kecitt jek nampak anak dia..Hiro lagik besau..huhhuhu.. Puteri Erina Amani.. susah lah nak akad nikah nanti nama panjang..hehehe..

Then we're off to Ayer Tawar.. Terus pegi umah mama baru kat sitiawan.. dan di jamu dgn Laksa Johor yg best..

Malam tuh aku nak belanja semua org makan seafood sempena gaji pertama kat kompeni baru kan.. tapi mama baru tak dpt join sebab sedara dia dtg umah... so aku belanja lah family sendiri saje..

Menu malam itu.. Nasik goreng cina, ikan jenahak sweet sour (kerapu dah abes..demmit), sayur campur, crab chilli, oyster w egg, butter prawn dan sotong tepung.. humangaii..banyak nye makan.. tapi murah..makan 6 org baru RM155 saje.. kedai seafood tepi laut kat teluk batik..

Tengahari esok nye.. ke rumah mama baru lagik (most of the time bapakku lepas sini.. tapi dia still akan balik jugak umah kitaorg kat AT tuh dari pagi sampai petang bila time mama baru nih pegi skolah)..Dan hidangan tengahari itu sgt lazat..byk nye dia masak.. kitaorg dtg tulung makan jek..huhuhhu..

Ade siakap masak asam pedas, sayur campur, sup daging, siakap goreng 3 rasa, ayam masak merah, butter prawn.. aku makan byk gile.. husband kata aku makan dengan sgt rakus sampai tak tengok kiri kanan.. sgt fokus dan komited terhadap makanan..org lain dah abes makan nasik aku ade suku lagi dlm pinggan..hahahahahhahah... way to go dot ke arah perut lebih jauh kehadapan.. tapi dah org dah masak..tak baek la tak makan kan..hehehehe..

Pehtu balik KL ikut jalan Kayan.. rasa cam jauhhhh nak mampos.. kol 330 dari sitiawan..kol 7 baru sampai kota damansara..huhuhu..kesian husband sebab bini dia tido dgn best nye selepas kekenyang membelasah semua makanan2 diatas..alhamdulillah..

Habis sudah update weekend nih.. masih berhutang update Phuket..
Sgt susah nak update blog skrg..nih semua sbb TM lembs..
Nanti kalau ade masa kite cerita lagi..

1 comment:

qistory said...

2 thn ke ina? bukan 3 thn ke? i mean nak masuk 3 thn dah kan. ur mum before raya n my dad lepas raya.