Tuesday, July 21, 2009

Phuket 2009: Our journey starts here

Haluu..I'm back..
Dengan suntan-ala-Ranjini-Khan..
Dan poket kempis-ala-pengemis jalanan..
I'm back in one piece..alhamdulillah..


Ok..sedia untuk membaca dengan panjang kebar?
Sedia tak sedia naseb kau la noks..mak harus nak citer panjang lebar gaks kan..hehehehe..

Here goes..

Khamis (15 july 2009, Travelling day)


Perasaan dpd pagi adalah neves..sebab takut tak sempat check in on time..
Plak tuh byk gile meeting hari nih..
Dah nak dekat kol 5 pon akak masih meeting nyeh..
dan abang leman harus tidak membantu dengan menelefon 2 minit sekali.. hhuuh..
Tapi seb baik boss baru akak roks nyeh..
Kol 5 dia siap cakap.. "Just tell me when you need to go ok..and you can go"
Baik kann..akak terharu.. hahahhahah..

Straight to Bangi..sebab mak pak mertua saya baik hati nak hantar gi LCCT.. Nasib baik flight adalah delay sikit..so takde lah rushing sgt..Bila dah masok gate..kitaorg tengok punye la ramai rakyat malaysia berbilang bangsa pakai face mask.. ahahahhaha..

Kitaorang yg tak pakai mask nih ape lagik.. nampak jek mat/minah salleh duduk dekat2..terus cringe inwardly..hahahha..so kitaorg pon dengan poyo tahap oltromen taro pon beli lah sorang satu.. dan posing2 tangkap gambar pakai mask.. motif? hahahah.

Tapi bila masok plane..cam dah sesak nafas jek tak cukup udara.. so membazir jek 9 hengget untuk beli 3 mask.. (leman beli 2 sebab satu tuh putus tak sampai 10 minit..hahaha.. so dia double poyo la kan)

Masok plane.. tengah sedap2 duduk.. ade orang claim seat.. vavi betul lah kan.. kitaorang cool lagik..bangun dan tukar seat.. then couple lain tuh pon claim seat jugak.. akak dah bengang lah kan..sejak bile AA bangang nih assign seat kan.. takkan semua org pon rajin nak bayar extra utk pilih seat..lagik tambah bengang bila tengok tiket kitaorg seat tak sama row..memang babi dengki khianat kaunter check in tuh..padahal plane banyak jek kosong kan.. so bila semua org dah settle down dot pon pegi la duduk dekat leman..yg duduk sorang2 jek 3 seat tuh..bangang kan..why can't they just assigned us seat side by side kalau dah sah2 kosong seat..

Anyway..1 hour and 15 min later..we arrived at Phuket International Airport.. masa nak kuar jek daripada arrival hall tuh..ade lah satu minah nih cuba2 nak wat conversation ngan kitaorang..masa tuh kitaorng pon macam tgh pening2 sbb byk sgt taxi driver tgh chase kitaorang..last2 decide la nak share taxi ngan minah malaysia nih gi Patong..

Baumanburi Hotel tuh ok la kot..for what we're paying..seb baik buat booking masa still keja ngan airline company..so diskaun adalah lumayan..Akak sampai2 jek dah lapa..sebab makanan dalam plane adelah sux..uhuhuh..tapi sebab dah malam..dah nampak gelap jek area hotel tu//aku hanya berjaya pujuk leman pegi 711 carik meggie..huhuhhu..

Tido dengan perut kenyang penuh maggie tom yam..burppp...alhamdulillah..

ok..habis lah hari perjalanan..

tapi mission nak usha (aauuuwww..sungguh ayat zaman akak sekolah menengah youolls) jejaka2 hensem macam vj Utt masih belom tercapai..takpe..esok kan masih ade..

Jet lag akak tak abes lagik nih nyeh..akak bajet2 mau sampai hari isnin depan baru nak pulih balik waktu malaysia..hahahah..

Gambar adalah belom hapdet..besok lusa tulat atau tonggeng jek lah akak hapdet nanti wokeh..

Akak adalah sangat mengantok sekarang sampai pening.. tido adalah penting..tengok greek (nih zue lah punye influence nih) dan kemudian tido..nite nite..


1 comment:

dazzledalie said...

welcome back..cepatla hapdet..nanti nak mintak ko panduan ke bali pulak..ko kan dah ala2 pelancong tetap di situ..hehe