Saturday, May 08, 2010

Langit tak selalu cerah...

There's 2 part of my story today.
One is for general viewing..kiranye untuk tontonan umum lah kan..
and another one is protected (bersungguh sungguh belajar from blog ceera tadik..hahahha)..
Kenapa dot si gatal nak wat protected entry tetiba?
Sebab rase nye ade lah personal, dan tak patut letak jek untuk tontonan umum for the time being..

Mari kita mulakan..
Today me and husband went to Tropicana Medical Centre yg dekat gile ngan umah..
Kalau ade beskal konferm kitaorg naik beskal jek..tapik sebab tak dek beskal, kitaorg terpaksa la naik keta jugak..hehehe..

Since malam sebelom nye kitaorg bersungguh sungguh gym + hot yoga..adalah bangun dengan sakit2 urat dan sendi..dan adalah sangat susah nak bangun..Appointment pukul 9..pukul 850 kitaorg baru hegeh2 nak kuar umah..

Expecting to pay quite a lot for today's consultancy, nak singgah la ATM amik duit..mase tuh lah dot sedar purse tinggal kat umah...dennnngggggggg..memang la selalu kalau nak cepat makin lah lambat kan..tapi takleh nak buat ape kena la patah balik..kata first time harus lah diorang mintak IC bagai kan..dengggg..cecepat lah patah balik..bersyukur jarak dekat-bole-naik-beskal tuh kan..

So dah amik purse..tak sempat la nak gi bank kan.. halal pegi sepital private aku ade selai dua note singgit..leman pon ade tak sampai spuloh hengget cash..niceeeeeeeeeeeee..nak parking jockey (RM15) pon tak mampu..hahahhaha..sebab nye kang nak kuar gi amik duit, nak ku bayor pakai ape? huhuhuh..

So mase nih leman dah jadik mangsa mood swing aku..aku dah lah memang nerves jek nak gi klinik nih kan..haihh..tambah stress..

Checked in was smooth..

Everyone (all staff) was very friendly and helpful..
and tak sampai beberapa lama, we went for our first test..
Actually husband went for his 1st test..hehehhe..
Lama okeh tunggu husband kat luar..aku nak masok dia tak bagi..hahahahha..
So lepas tuh, we have to wait for 2 hours for the result to be ready..

Again, the plus point of the location..
Kitaorg pon balik umah sebab dot tak bawak result HSG yg dah buat last year kan..
And kitaorang pon nak gi ATM cucuk duit..

Sempat la sampai hospital balik tapi tak sempat nak makan kat luar sebab takut lambat plak kan..since sejak pagi tak breakfast..aku pon bukan lalu sgt nak makan sebab nerves kan.. tapi kitaorg belasah jugak kan 1901 kat hospital tuh..Hospital nih agak baru so cafe choices dia tak banyak..

Anyway, result dia adalah superb seperti yg di jangka kan..sebab last year pon dah pernah buat..tapi sebab new patient at this clinic, dia still suruh repeat initial tests..

I already surveyed from TMC punye website which doctor i want to see during my visit here kan..and I've choosen Dr. Dev Menon..Firstly is based on his look..i feel that he has that calming looking as compared to the others, so that's why i choose him.. plus point, his qualification + experience pon menariks gak..hehehhe..

He made us feel at ease right away..and although he has a lot of patients, we consult each and every patient with patience and care.. takde buru2.. (mase my previous visit to one of the top Gynae in Malaysia, tunggu punya lama tapik masuk kejap gile)..tapik Dr. Dev nih memang best lah.. I highly recommend him for those of you yg lambat conceive and rase nak seek professional attention..(that is the main reason I'm splitting this post into 2..kalau tak i dah protect jek one whole entry..tapik rase selfish plak taknak share good experience with doktor kan)..

And i believe one of the most important factor is costs, I'm sharing that as well:
First visit do expect to pay within the range of 500-600 tak termasuk any medication.

For those with password, do read on.

4 comments:

Noraishikin Mohd Salleh said...

mau pword juger..hehe

nita_291 said...

boleh share cite tu ngan aku tk? kalo boleh, meh sini bg psswd...

dot said...

girls..I've msg it in your fb :)

. i . n . a . z . said...

kak ina,

good luck. yeah. look on the brite side. boleh cuti lama lama. and if everything goes well, pasnih mebbe bole buat anak banyak banyak. eveything happen for a reason