Sunday, July 04, 2010

Cinta Monyet dalam Kenangan

Orang selalu relate cinta monyet nih ngan cinta time skolah.

My first official cinta monyet nama dia RR. (husband sila jgn jeles ok :P)

I said official cause before RR I have few other crushes growing up.
But RR nih kira boifren first la.
I'm 16 and he's 15 at the time. hahahhaha..abang mude youols.

Leman slalu konfius apsal la aku nak bercinta ngan budak mude tuh..
Hello..mase tuh aku rase bapak hensem ok mamat mude nih..hahahahha..
Lagipon mase tuh Leman ekshen..takmo masok meminang..:P

Anyway, orang selalu kata..
"Ala..cinta monyet jek.."

But maybe utk orang yg tengah bercinta tuh, mase tuh tak rase ok cinta monyet ke cinta berok ke..
Yang pasti macam sangat cinta lah same boifren dia tuh..hahahha..
Tu pasal lepas aku terpakse putuskan cinta monyet aku (sila pegi muntah kat jamban sekarangg..hahaha).. aku nanges 3 hari ok..

Masuk hari ketiga..I told myself..stop crying you idiot.
And for one two weeks later..I'm back being 'only fren' with RR..
While seeing him date another girl (reason of break up)..

Mase tuh macam bodo gile tatau apesal still rase takleh let go nak be frens only.

BULL SHIT!

Lepas tuh macam tetiba tersedar and kenapa bodo sangat.
And terus cut all ties. Kalau dia panggil2 pon buat bodo and terus jalan buat2 pekak jek..huhuhuh..Ever since then, I really am against being 'just being fren' after break up..and I will give this advice to any of my frens..I'm sure you already have lots of fren, and don't need your ex-boifren to add to that statistic..especially few years after your break up..

Sebab bila kita masih in touch..adelah susah utk let go..so nak resume life ke hadapan takleh..nak patah balik kebelakang pon tak leh jugak (sebab sah2 dah clash kan)..so best thing is take your time..nurse your broken heart..and let go.. (even to the extend changing your hp number)..

As for me..I let go..and 2 months later I became Leman's girl friday..hehehe..

And since kitaorg bercinta since sekolah..

Ini juga adelah kategori cinta monyet.

But again, cinta monyet is just istilah.
Jangan la di perkecil2 kan percintaan bebudak skolah tu..hahahahha..
(tapi mmg betul pon cinta monyet :P ..brape percent jek pon last..hehehe)..

Sekarang cinta monyet ku sudah menjadi cinta gajah.. hahahha..
Meaning true love? anyone care to define true love? hahhaha..

As for me, I'll just settle with LOVE.

Darling Husband, I've LOVE you yesterday; I LOVE you today; I will LOVE you tomorrow and always :)

PS: Kasik chan la akak jiwang2 since bulan nih bulan anniversary.. hehehehe..

3 comments:

Noraishikin Mohd Salleh said...

ceh, jiwang ada makna rupanya..anyway happy anniversary in advance okayh..sgt kagum ngan cinta gajah anda berdua ;) am glad for being one of the saksi while it is still 'cinta monyet'...heheheh

lylie said...

na...
mak masih ingat lagik saat2 nyah dapat surat lamaran okkays...hehe
dan betapa gelabahnya nyah diketika itu...haha

dot said...

Tenkiu Shikin :)

Hahahha..kau salah org tak Leli? Leman kot yg gelabah..hahahha..aku ingat lagik aku nak kasik jawapan hari jumaat..since lamaran dia berbunyi.."will you be my girl friday?" ..tapik hari selasa member dah gelabah mintak jawapan..hikhik..Either way jawapan aku tetap "Yes" jugak kan..hehe