Thursday, April 02, 2009

Eii..geram betol..

As you may know, dot kan dah meletak jawatan di kompeni sekarang kan..
Dan tengah bekerja sambil menghitung hari untuk ke kompeni baru kan..

Tetiba semalam dapat email..
Antara isi2 penting email tuh ialah.. "Congratulations..you've been shortlisted to be consider as the Regional Area Manager - Australia New Zealand!" Posting utk 2 taun..

Ape ke jadahnye kan..

Sebelom aku resign takmo cakap awal2.. wuwuuwuwu...

Memang la shortlisted tuh belom tentu dapat kan youllss..but at least still have a chance jugak la kan..

Aku pon tanye lah big boss HR tuh.. since aku dah resign.. eligible lagik kah nak proceed untuk interview process and stuff..

Hari nih dia call and antara isi2 penting nye..

"I've confirmed w your big boss, and she said that you're a really good staff (harus mak kembang semangkok skejap nyehs..hehehe).. yadayadayada...

Wait..before you gag there's more..

"but I heard that you have a problem in working late"

Terus mak sentap nyeh!!! What the fak kan..Terus mak reply.. "I don't really have a PROBLEM .. but i try to fully utilised my working hours..and if really need to I dun have a problem to give my commitment.."

memang geram lah nyeh..rasa nak cili jek mulut (conferm mulut boss aku la tuh kan!) yg bawak citer sampai ke big boss dept lain.. erghhh..gerammm..sukati dia jek.. padahal kalau time tengah busy tuh akan still balik lambat nyeh.. buat ape plak time tak busy pon aku nak sebuk balik kol 8 malam kan? itu tak effective nama nye.. mangkoks ayuns.. and bukan aku balik sharp kol 530 pon kan youlls.. (545 pm ok la tuh! hahahah)

Tapi aku nih very flexible.. kalau dah nak dekat deadline.. and aku still tak siap keja.. aku stay back lah.. tapi kalau aku leh keja ngan efficient..deadline besok aku dah siap kol 6 petang hari nih..harus lah kol 601 pm aku balik kan.. Ingat aku tak payah layan suami kat umah ke? ok la.. aku separuh menipu..hehehe..balik umah kalau layan suami pon setakat buatkan air milo faveret dia.. pehtu aku sebuk layan kucing..heheheh.. but still.. aku nye time aku nye suke lah kan..
Masalah nye..boss aku sekarang.. even kalau balik kol 7 malam pon dia dah sound balik awal.. 7 pm awal ke?

Uhh..very the sakit hati.. slalu camtuh kan.. bila dah resign or dah make decision on something..ader je other options presented themselves..hehehe..

So bukan rezeki aku kali nih nak pegi posting oversea 2 tahun kan..aku syukur and redha dengan ape yg ader..mungkin lain kali, lain tempat, rezeki aku plak..amin..

6 comments:

Cikinto Marcello said...

agak biadaps la boss itu nyah!sakit ati mak..xpe,maybe rezeki akak kt tmpt lain.as long as abg leman ada disisi musti bahagia =)

Zuraida said...

waaaa....australia and new zealand? takpe la beb, insya-allah ada la tu yang lain...

*mau pergi mana lepas ni???

Personage said...

kau berenti mana pulak nie dott???

kau nak jadik kangaroo-jadian yer?

takper, tak lama lagik sampei lah dikau menjadik Regional Manager Ostolia - New Zealand tue, sbb skang pon ko dah prektis tektik2 haiwan negara disana!

ekekekek

-kidding-

all the best beb!

dot said...

Ohh..tenkiu for the sapot kawan2..

Cikinto: Ye..abg leman pon terpaksa la cut short angan2 nye lepak kat sydney 2 taun..hehehe..lepas kat seksyen 10 kota damansara pon jadik la.. ;)

Zue: Skrg aku kat tingkat 2..lepas nih aku nak naik tingkat 71..hehehhe..

Personage: Tektik2 takde hal..jgn testis2 sudah..ehuehuehuehe..

Zuraida said...

waaaa....tingginye naik tingkat 71, heheheh.

aku rasa ada satu bangunan je sampai tingkat 71.

p/s : ada la alasan tak kerja lewat ye? takut dot dot dot.

hahahahahaah.

dot said...

Siot zue..aku lom masok kau dah takutkan aku..hauu? hehhehe..Dulu masa nak join sini pon org dok cite hantu..tapi aku rasa hantu2 sini pon takut ngan bos aku..huhuhhu..