Tuesday, October 05, 2010

Ke-Barat

Aku suke pegi outstation.
Tapik tu dulu sbelom kawen la..
Sekarang bile dah kawen.. i prefer to be grounded..
huhu..

Lebih prefer pegi jalan2 on holiday..
Kalau on work assignment pon harap2 tak lelama..
sebab ade lah rindu si leman itu.. huhuh..
Tu tak kira rindu Hiro dan rakan2 dia lagik..

Sekarang kat Lumut..
Nih exception lah kan sebab kampung halamanku.. hehehhe..

Tapik everytime dgr other collegues nak pegi outstation..especially to oversea..
Slalu dot akan cakap.. "Jeles nyee.."

Partly true.. sape tak suke pegi oversea kan..hehehehe..
Tapi cube kalau betul2 aku yg kena sent out to oversea..
nak nak plak yg lama2 lebih daripada seminggu..
huhuhuh..
Mau kurus kot rindu si leman itu.. hahahha..

Ohh..tapik husband kalau kompeni hantar gi Aussie ke.. London ke.. rindu2 jugak.. passport i dah siap masuk bag dah.. ahahahhaa.. (brangan ok..brangan..)

Tapik kalau posting i like youols.
Sebab akan ku angkut si leman tu skali.. (naseb la..kalau dia tanak pegi aku tarik la sampai tercabut tangan pon.. hehehe)..

Hari nih dot check in to hotel..
Hotel nih takde star kot.. dah lama gile dot tak duduk hotel takde star.. hahahah..
Bukan la nak berlagak ke ape..

Tapi  yg paling klakar is..
Bukan nak bajet2 pon.. (lain la kalau personal travel ke kan..)
Tapi mmg takde hotel yg best kat sini.. huhuhu..

Hotel yg supposedly ok kat Lumut tuh.. still jugak kawan ku kata tak best..
So baik la aku carik hotel dekat2 umah abah/mama.. hehehehe..
Senang apepe leh tepon jek abah datang.. hehhehe..

So apsal tak dok jek umah abah/mama kan?
sajek la..kasik tukar angin.. dok hotel baru la rase outstation sket.. hahahha..poyos..
Neway.. hari2 pon aku gi umah abah/mama..
Tido jek balik sini (ceh..nih pon baru first nite kot)..

Breakfast sok pagi aku cadang nak balik umah abah..hehehe..
Pehtu dinner esok abah dah cakap nak bawak gi makan kat restoren.. sukeee..

But for a hotel wif no star..
It's surprisingly clean..
And small..

i like small.. because I'm on my own.. ade leman tuh lain la leh main kejar2 dlm bilik kan..
hehehehe..
So small is good..
And siap ade wi-fi connection ok (hotel yg besar kat lumut tuh pon takde wifi..shame shame)

Bilik paling mahal dia dah abes ok..
Harus ekshen masuk2 jek demand bilik paling mahal.. (which is under seratus ok youols)..
tapik penuh plak.. pffftt..
Saper yg kaya sangat nih dok bilik paling mahal? huhuhuh..

Baru akak nak feeling orang kaya dok bilik paling mahal yg tak mahal tuh..hahhaha..
So bile nak masuk tadik.. takde la mintak nama ke.. ic ke.. huhuh..
First time nok mak gi hotel tak mintak ic.. musykil mak tau..

Dia mintak duit jek..
Mmg murah gile..
satu malam 55 hengget jek!! hahahahha..
Lagik kelakar bile tgk resit dia.. mmg macam sangat di ragui la.. tatau la HR aku nanti reject ke hape kan.. hahahah..

Tapi whatever ok youols..
janji aku selesa kat sini..
Dekat pon nak balik umah abah (err..aku tepi simpang kuar taman tu jek.. ade la dalam 500 meter kot from abah..hahahha)..

To abah yg asek stalk blog ni.. thank you for being an awesome super dad.. esok abah blanje dinner kan? weehhuu..

5 comments:

Farina said...

Melencong tido damai laut boleh?

puterikurekure said...

hotel apa dot duduk ni? leh la jengah2. hehe.

Hubby's DOT said...

Windu...winduu...winduu...rindu la kat wife nih...love you..

dot said...

farina babeh. damai laut cantik kan. Tapi jauh ngan ofis..and tak layan la gi damai laut sensorang..nanti takde geng nak main kejar2 tepi pantai..huhuhu..

kure2..i dok kat K-Barat babe..K-barat! hehehe..K-West tepi kedai lampu tuh..Org kasik duit suh dok Orient Star Tak mau..nak jugak K-Barat nih..hehe

Ololololo..budak ucuk munchkin cayang nih rindu jugak rupe nye kat bini dia ye? hiks. i see you tomolo ok. akan ku pelok mu sampai penyet!

Anonymous said...

Hotel K-West...Sound likes the one in USA..tp sebeno nye sepena name siApek Kong...tu.hek hek.
Presentable for that price kn??