Monday, October 18, 2010

My baby is unwell

Tah apesal la aku penat sangat hari nih.
Mata pedih jek dari pagi tadik..
 
Sighhh..it's sign of ageing.
Dem.
 
Sabtu aritu pegi melawat Hiro..
Cian anak jantan saye..muke bengang jek kena tahan kat vet..hahaha..
 
Ahad pegi lagik..
Bila masuk jek pintu tempat boarding dia tuh..
 
Terus jek aku menangis macam tiada hari esok..
Huhuhuhu..
Cedeyyyy ok tengok Hiro..
 
Semalam muke dia dah tak bengang..
Dah muke kesian and redho..
 
Tangan dah berbalut,.. sebab doktor taknak drip dia tercabut..
 
Ye youols..kucing jugak bole kena drip..
 
Pehtu muke kena pakai cone..
 
Haih.. mummy dia yg leleh..
 
Tambah sedh bile dia dengar suara aku.. dia gagah kan la jugak diri nak bangun..
Pehtu bile aku ulur tangan ikut jaring cage tuh, dia nak sendeng2..
Uuuuwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaa....
Mummy soooo saddddddd..
 
Smoge cepat la Hiro balik..
Our home is definitely imcomplete without him..
Rase kosong jek umah walaupon ade 2 ekor lagik budak2 bulu tu,, hehehe..
 
Semalam doktor kata dah buat blood test..Alhamdulillah organ2 Hiro semua clear..
Lega mummy dia dengar..
 
Tapi kelmarin dia takmo makan wet food ID dia tuh..
So doktor dah tukar ID pellet plak semalam..
Haih..nampak gaya nye lepas Hiro dah sihat kitaorg terpaksa la upgrade balik from IAMS to Royal Canine.. amik for Fit and Sensible..
 
Sebab Hiro dah go from 6.85 kilo to 5.7 kilo tu pon aku confirm dah kurus lagik tuh.. huhuhu..
Hari nih harap sempat sampai klinik before tuutup..
I want to see Hiro again.. Harap2 dah takyah drip..
 
Sebab Hiro garang and susah nak kasik makan ubat..doktor terpaksa inject for antibiotic.. which I'm not very happy to hear.. kesian anak gomok saye kena inject hari2.. huhuhu..
 
Lepas lawat Hiro..petang tuh telah ke pool party anak ofismate..
 
Malam plak telah ke chef and brew at Damansara Height..
It's my first time there, and I've gotta say I'm loving it..
Ambience is great.. and food is great (tho the one i ordered cam tak sedap and pedas..huhuhu).. and prices are affordable..
 
And most importantly the company was great..
I miss my chill out babes so much..
Sejak kawen mmg jarang dapat jumpa..
Bukan leman melarang.. tapi camne aku nak ikut dorang lepak2 kalau kol 930 malam aku dah tertido depan tivi.. hehehe..
Semalam tu pon in lieu of a hen nite for Louisa..
Instead of a party we have a quite dinner instead (note: another sign of ageing maybe? hehe)
But still ade baloons so meriah la jugak..
 
To Louisa and Endran..
Congratulations on your upcoming wedding..
I'm truly happy for both of you :)
 
Ok la youols..Aku nak pegi buat kopi..pehtu nak pegi basuh muka..kalau tak lut jugak..aku basuh la muka pakai air kopi..komperm segar balik kan..hehe..

3 comments:

puterikurekure said...

sabar ye dot. kita faham sebab kita ada 3 ekor budak bulu kat umah tu. biarpon diorang nakal2, tapi kalau sekor tak balek macam kurang meriah gitu.

hiro cepat2 baik ye.

Anonymous said...

Hai Ina.Bak kata orang tua2:Sayangkan anak,tangan2 kan.
Sayangkan bini tinggal2kan.
Jd.. sayangkan budak gemuk tu,elok le dia tukr angin kat vet je.Smoga hiro cpt sembuh n bertambah seksi..hek hek

Ms J said...

i like the part washing ur face with coffee. Antioxidant tuh... hehehe