Tuesday, November 30, 2010

December is almost here

December is almostttt here..
Wehhuuu..
December ialah faveret month saya..
 
Sebab..
December ade Toffee Nut Latte..
December slalu ujan so sejukk jek..
December slalu banyak cuti umum..(tapik tahun nih tak byk sgt..huhu)
December adelah bulan yg confirm nak pegi bercuti..
 
Tapik since we started our TTC journey this round..
EVERYTHING is put on hold..
 
.. Can't go to gym (ececehhhh..kalo ko dah malas tuh cakap jek la dot!)
.. Can't drink Toffee Nut Latte as much as I want (oh..btw..I've complete my Starbucks card..tapik bila nak exchange tuh stock abes plak..2 starbucks aku pegi dah abes..pffttt..so kena tunggu lagik..annoying.. tapik aku suka diary dia cantik tahun nih..can;t wait to get mine..and put my name on it.. hehe)
..and also can't book any holidays for next year!! huhuhuh..
 
It's 10 dpiui (days post IUI) now.. Can't help buying all those expensive sticks..hehehhe..
Yesterday can't resist to take one to pee on..
Hasilnye adelah negative.. sob..sob..
So we're trying to stay optimistic while being realistic..
 
I told leman mungkin takde rezeki nak dapat twin..(eceh..berangann..satu pon tak tentu lagik nih kan..hehehe)...sebab kalau twin, HCG level patut dah tinggi and dah leh detect se-awal ini..
But we still have hope..selagi si 'merah' itu belom menunjukkan diri nya..
 
Kan hari tuh doctor inject Pregnyl (which is HCG kan)..ohmigod.. baru i realized HCG is the hormon orang pregnant.. get it?? Meaning you will get all the side effect of a pregnant person but not actually being pregnant..
 
For me.. I'm having cravinggggg..
 
Enjoy December~
Macam saiko ok.. and yg lagik sadis ialah craving ku adelah CHOCOLATE!
Niceeee.. way to go dot.. huhuhu..
 
Sumpah craving ok.. Macam kalau craving nak period tu tau tak? (ke korang mmg tak penah craving chocolate time period?)
Tapi slalu period aku craving chocolate pon.. lepas makan satu bar picnic..or snickers..setel la kan..
 
Tapi nih tak ok! Asek nak melantak chocolate jek..huhuhuhuh..
Sedih nye.. dah la hajat di hati nak menguruskan badan..nih makin gemok ade lah nih..huhuuh..
 
Semalam craving picnic..
Esok nye craving snickers..
Pehtu craving banana choc muffin starbucks..
 
huhuhuhuh..
 
Last weekend balik Tapah..
Petang tu ajak leman gi pekan sebab craving nak makan Snickers..
Pegi la pasar raya kawan (nama dia kawan..huhuh)..kira paling canggih dah la nih kat pekan tapah tuh.. sekali takde ok snickers!! kecewa nak matii..
 
Rase macam meleleh leleh air liur..
Pehtu pegi plak Guardian (fuiyoo..dah ade Guardian kat tapah..hahhaha)..
Pon abes jugak.,
 
Whatdehel man.. time aku craving nak makan Snickers nih..semua snickers dah abes plak kat Tapah nih..huhuhuh..sedih gile.. 
Ade la coklat2 lain..tapi bila tekak ko dah demand nak Snickers..dia nak jugak la Snickers kan.. hahahha..
 
Pehtu dah buat muke sedih2 dah ngan leman..
 
Leman: Alaa.. nanti balik KL kita carik laaa..
 
Me: Allaaaaaaaaaaaa.. me cravinggggggggggg..nak Snickersss..sob..sob.. (sambil buat muke kesian)
 
Leman: Ishkk..ngengada.. macam tak penah makan Snickers..
 
Me: hehehhe.. alaa.. cuba la pegi tengok kat Shell tuh.. confirm ade..
 
Leman: alaa..susah la nak pusing2.. 
 
Me: plisss..me nak snickers..  dah craving me nak buat camne.. (baru mintak snickers dah menggelupur laki aku nih..hahahha..belom lagik aku pregnant esok mintak macam2..hahahah)
 
Leman: finee..kalau takde jual kat situ karang..ite hantar dia tinggal ngan orang asli.. (huhuhuh..kejam nye laki sendirik..)
 
So akhirnya telah ke Shell jugak.. dan aku kuar dengan menggenggam sebijik Snickers.. yeesszaaaa...
 
Horror kan.. cuba la craving yg healthy2 sket.. craving salad ke.. craving wholemeal bread sandwich ke.. huhhuhu..kan best..
 
But don't hold your horses people..
And dun speku yg bukan2..
Sebab aku nih kalau tak inject hormon pon.. memang suka cravingggggggggggggggg jek memanjang nye.. hahahahhahaha..
 
Cume tak penah la craving coklat sampai macam nih skali..
I think I've pass my craving for Snickers (lepas 3 bar ok!).. and in between dah melantak Picnic 1..Banana Choc Muffin 4 kot dalam mase seminggu..huhuhuh.. and kinder bueno 2..
 
Okla..hope my chocolate craving stops soon.. nak naik timbang pon takut..
Kitaorg satu dept dah la tgh main game biggest loser.. semua orang lose sumthing..aku sorang jek yg gain plak nih..hahahhaha.. nanti nak timbang pon maluu..

3 comments:

Noraishikin Mohd Salleh said...

hehe...biasa la tuh..kin pun sama, lepas mkn ubat doc kasi ni asek nk mkn jer...huhu, sedih btol..

neway, moga smuanya selamat ;)

Farina said...

Nasib baik craving dot. Kalo kena loya+ muntah lagi haru. Toilet bowl jadi bestfriend =) i pun negative gak smpi hari i patut dtg period, ie 12dpo. Pastuh bila positive pun, line tuh cam samar2 je sebab hcg low lagi. So jangan berhenti berharap. Insyaallah kalau tuhan nk bg rezeki, dapat 2 line lah kt pee stick tuh nanti. Amin=)

Anonymous said...

hi.. nak tanya. this thg ada chance dpt twins ke?? thanks!

zura