Wednesday, September 22, 2010

Bodo Piang!

I was pretty upset just now after reading this one comment:
"Slalu makan angin kat luar negara, tapi baby X kuar2 jugak!"
My first reaction was, Sila pegi F*ck Off!
Cuba kau bace balik entry aku yg lepas2.. aku ade cakap ke aku tengah merancang kehamilan?
AKU MERANCANG UNTUK HAMIL adelah!
Tapi dah Yang Berkuasa di atas tuh kata belom sampai rezeki..maka belom la kuar baby nye.
So sementara tuh kau nak suh aku buat ape?
Nangis 24 jam sehari ke sampai baby kuar?
Itu bangang nama nye.
Why should I sedangkan I can enjoy my life while waiting for the precious one.
So sukati aku la nak pegi holiday dalam negeri ke.. luar negeri ke.. dah aku ade rezeki lebih kat situ.. maka aku pegi la berholiday..
Kalau takde.. aku dok la umah dendiam layan husband ngan kucing2..Tapi tetap aku happy.. takde la aku nak melalak 24 jam mengenang naseb diri takde baby kan.
Anyway, kalau pegi holiday selalu maksudnye aku bole beranak banyak2 ke?
Untuk yg meletak comment tuh..lain kali sebelom menaip ape kata pikir dulu perasaan orang..
Kot ye pon kau nak riak anak kau ade 2 ke..4 ke..6 ke.. ADE AKU KESAH?

15 comments:

puterikurekure said...

sabar dear, sabar.

isk. orang tu pon, tak berpikir dulu sebelum nak taip apa2. aishhh...~

jap2. orang tu jeles kot dot slalu jalan2. hehe. ye la, sebab dia kena besarkan anak2, dot dapat jalan2. hahaha. diorang ni tak reti2 ke rezeki tu sentiasa ada dalam apa juga bentuk? hmm..geram juga ni!

akong said...

la, kuang ajaq nye budak tuh. slama nih aku bace je ko nye blog. kali nih aku pon nak marah!! ingat pe, setiap kali g jenjalan leh dpt anak ke?? kalo anak kucing leh la amik je kat tepi jln tuh. x keira perasaan org langsung. geram je aku!!

Zuraida said...

hish....sangat tak berhemat orang yang cakap macam tu. ada ke??? suka hati la kan. suka hati la kan orang nak buat apa with our time and resources kan....sigh.

ko abaikan je la. dia banyak sangat anak sampai tak boleh jalan2 kot pastu sakit hati tengok orang happy2 berjalan.

:P

ada orang lain tu 10 tahun baru dapat anak tau. ada bising???

ceh ceh ceh...tetiba aku emo jugak.

:)

dieya said...

apa laa tukang komen tu, tak memikirkan perasaan org lain. kenapa nak sentuh hal peribadi org? takde benda lain ke nak borak? langsung takde kaitan dgn taiwan trip pulak tu. hish! *tumpang geram gak ni*

ina, sabar ye babe, moga berkat kesabaran ko lebih banyak rezeki ko dpt in the future.

Ms J said...

mmg bodo piang. (bukan aku kan? hahaha..)

Sukatik la org nak pegi mana pun, bukannye mnyusahkan dia pun.

-farahsu- said...

mmg bodo piang, sebal n tah mende2 tah..gile tkde idea nk ckp..dpd ko kutuk baikla ko doakan...ade baiknye..dpt pahala...

Noraishikin Mohd Salleh said...

mmg bodo nak mampus! argh sakit plak hati *tumpang emo*

dot said...

1) Puteri Kure2. Tenkiu. Tapi ade anak pon tak bermakna takleh jenjalan kan. Org tuh jek yg bengong.

2) Akong? Akong Akong ke? hehe. lama tak dgr cerita. Neway, tu la. Anak2 kucing pon aku jaga mcm anak sendiri. Harus la nak anak sendiri kan. Cuma belom rezeki.

3) Zue babeh. Kawan aku anak 4-5 pon happy jek gi holiday. Tu saje nak sakit kan ati aku la tuh. Redang next year ok? hehe. Kau jgn emo dah, biar aku jek emo sensowang. huhu

4) Dieya. Thanks for your wishes. Kalau aku kaya raya esok confirm aku angkut ko sekali ikut aku holiday ;)

5) Ye. aku setuju Ms J. hehe

6) Farah. Lama dah kita tak jumpa kan. Ko tlg doakan utk aku ye. tenkiu

7) Shikin. Ko pon tumpang emo ye? hehe. Tak sensitive langsung kan org2 macam tuh. cakap pakai sedap mulut jek. nak jek akak cilikan. Ape la dia dapat menambahkan sakit hati orang je kan. huhu

DOT's Hubby said...

Hello Wife...lame hubby tak tulih comment nih kan..but today nak tulih jugak coz ade one person nih tak reti langsung nk jaga perasaan dan hati orang lebih2 lagi hati dan perasaan my wife yg kiut and comel tuh plus my feeling also terguris...What the $%&*#@#%$ die boleh cakap cam tu...igt baby tu bole kuar everytime gi holiday ker? And kalau tak gi holiday and duk umah saje pon kalau dah tak de rezeki from Allah nak wat cam ner. And the best part, kite gi holiday ade mintak die support ker? Emm....to that person, please lah sensitif sikit...kalau rase dengki, tak yah la nak komen2 yg menyakit kan hati nih...simpan duit pegi holiday sendirik and aku nak tgk, berape byk baby boleh kuar everytime you went for holiday?????!!!

I love u wife..jgn pedulik kan sgt komen2 puaka tuh..as long as we loving each other and happy..

mmmuuuaaahhss

xoxo

syafajalal said...

hi ina, i'm new here. :-)
org yg suke kondem2 ni, biasenye dia jeles ngan ur life. put aside the negative vibes that he/she triggered. sila pikir positip, ur life with travels & holidays etc adelah sgt best smp ade org jaki. hehe

Fertzy said...

omg!!! itu statement jaki namanye dot. terussssskan berjaalan ke serata tempat....sure tambah jeles si polan itu.btw, aku doakan yg terbaik utkmu....

Noraishikin Mohd Salleh said...

komen abg leman terbayek....siap pndi guna word 'puaka'....hahhaa, neway chill k, insyaallah satu hari nnt rezeki sampai ;)

dot said...

oh lalingg. panjangnye komen mcm surat cinta kita dedulu. hehiks. It's ok. we're good. we rule our lifes kan. ileviuuu.

Thanks syafa.. dot pon kengkadang buat tak layan je. kengkdang sentap gak kan..naseb dia la kena maki buat lawak tak klakar salah timing. hehe..

Fertzy..tenkiu babeh..Jeles aku tgk ko hot mummy dari dulu sampai sekarang..take care ok.

Thanks shikin..leman pon dah belajar dari bini dia tulis panjang panjang..hahahha..

Zuraida said...

OMG...i suka la baca komen laling u!!! yeah, i setuju ngan kata kata laling u "igt baby tu bole kuar everytime gi holiday ker?"...

yeah!!! sangat sesuai!!

ok la. aku dah tak emo.

:)

akong said...

ye, akong. la nih keje putrajaya aka gomen. so ade la mase nak bace blog org lain nih. haha.