Friday, September 03, 2010

h.a.p.p.y - f.r.i.d.a..y

Jumaat sudah.
My feveret day. :)
 
Petang semalam balik umah mak pak mertua kat Bangi..
Kol 600 bertolak..
Dari Kota D sampai Bangi aku bantai tido.
Best gile.
Takpe, leman tak kisah. kate nak balik umah dia kan..harus bawak keta bini tido sepanjang jalan pon tak pe.. hehehe..
 
Dan kalau namanye dah balik umah mak mertua, takyah la nak diet2..
Mak mertua harus dah masak sedap2 aku tinggal tolong cedok nasik masuk pinggan jek..huhu..
 
Pagi tadik.. from Bangi to KLCC.. juga aku bantai tido sepanjang jalan..
Terjaga pehtu senyum2 dgr panggilan hangit orang tuh gi lempang diri sendirik..huhuhu..
Gile kelakar.. jahat gile faizal ismail.. tapi taktau la dia lempang bebetul ke tak.. leman kata takde nye dia gile.. bunyik pon macam pukul lengan sendirik jek..tapi mamat tuh siap sumpah demi allah semua.. bulan2 pose plak tuh takkan la dia tipu kot..huhu..
Lepas tu aku tutup mata balik sampai la nak dekat pintu tower.
 
Terus rase cam tak cukop tido.. macam baru bangun pagi.. huhuhuh..
Padahal bile kuar umah.. kan fresh gile..
Bila husband offer.."sayang tido lah" (samada dia mmg sayang kat aku kasik aku tido..atau dia mmg malas nak layan aku mengomel pepagi bute..hehehe)..
Aku siap ekshen cakap.. "takpe..me tak ngantuk"..
Hampas..lepas tol bangi jek dah gone.. hahaha..
 
Hari nih aku pakai baju kurung cotton baru (ade orang tanye ke? hehe)..
Santek nyeh.. mak beli kat PKNS arituh..
Nampak ayu & sweet jek (aku kata..bukan orang kata)..
Tapi mase nak turun shopping mase lunch tuh..
Kawan aku berjaya persuade aku..
 
"You pakai selipar jek..karang you sakit kaki"
 
Dan hasil nye..
Daripada soo sweet..
Terus jadik soo pendek (sebab tak pakai heels)..
Dan jugak soo selekeh.. hehehhe..
 
Tapi seb baik la jugak aku pakai slipar labuci2..
Sebab telah bershopping ngan berjaya nye..
Kali nih belikan baju raya untuk abang leman.. hehehe..
Tak cukup Parkson, aku panjangkan langkah ke Isetan plak.. hehehe..
Tapi slalu kalau aku shopping untuk diri sendirik, setakat sejam setengah takde hal babe..
tapi nih sebab belikan baju untuk leman, setengah jam aku dah sakit kaki.. hehe..
Hope dia suka la 3 helai baju yg aku pilih tadik..(Banyak songeh bayar sendirik ok :P)
 
Aku adelah sangat malas..
Cepat la pukul 4..
Hari nih Ayong kata nak makan luar..
 
Kenapa aku citer semua nih ek?
Bosan nye.
Korang bace sampai abes ke? huhu..
 
Takpe..Next post aku nak citer pasal pompuan gediks (yg menggedik ngan laki akak nyeh!)
 
Happy Friday~

4 comments:

Anonymous said...

baca nyehh..teruskan m'hapdate ek!

dot said...

Thanks nyeh ;)

Noraishikin Mohd Salleh said...

harusla baca smpi abes..hee

dot said...

Hehe. Thanks Shikin. Kengkadang tu ade mende nak tulis..tapi bila dah start taip, meraban teben plak..terus dah tak ingat apemende nak citer awal2 tuh..hehehe..