Thursday, September 23, 2010

Bukan kita yg menentukan...

Aku dah tak emo.
huhu.
Mungkin semalam level estrogen aku haywire kot.
Abaikan saje ok.

Thanks kepada yg memberi kan kata2 semangat.
Terubat sket ati.

Semalam aku citer kat member baik aku.
Dia pon tumpang bengang.

tapi lepas tuh dia tanye..(dia tak follow blog aku. hehe)

"but seriously babe. Ko ngan leman memang merancang ke ape?"

hahahah..
Nak gelak aku dengar soklan dia.. (ok..technically aku baca msg dia)..

Tapi sebab dia mmg kawan baik aku..
and tak tanye dengan gaya yg menyakit kan ati..

Contoh gaya2 yg menyakit kan ati..

"Eh..korang nih bile nak ade anak nih? Si polan yg kawen last year pon dah nak masuk second baby.."

atau..

"Kau nampak dah berisi lah.. Ade apepe ke?" --> hoiii..dah aku melantak jek keja nye..mmg la berisi..dah la stress sebab gemok, pehtu ko kasik aku stress plak sebab tak de baby lagik..huhuhu..kira nih statement sentap 2 kali la nih..hahahah..

atau..

"Ko nih mandul ape. Tak beranak beranak lagik" --> ok, yg nih tak pernah lagik org cakap. Kalau cakap sumpah aku tak agak2 nak lempang satu kiri satu kanan ok..hahahha..

Neway, bottom line is.. nak tanye tu, biarlah betul gaya nye.. takde la aku kecik ati kan..

Macam kawan aku tuh, dia pon dah lama tak jumpa aku.. and dia tanye baik2.. so aku pon gelak jek la..

Dan aku pon jawap elok2..

"Hoih..mana de kitaorg merancang.
Maybe first 2 month of marriage la.. Itu pon takde la amik ubat or pakai kondom (amek kau..nak tau sangat kan! hahahha)..
Lepas tuh kitaorg rilek2 jek pon..
Lepas setahun kawen baru la really trying for baby..
Tapi belom ade rezeki sampai sekarang.."

And dalam takde rezeki tuh pon..
Takde la kitaorg duduk jek lepak depan tivi tunggu rezeki jatuh dari langit kan..
We've been to 2 specialist doctor..
And aside for my previous operations, everything else is ok.
Anyway, untuk yg sebuk2 nak tau tu, by January 2011 kalau masih belom ade rezeki we'll proceed with the next best treatment for fertility.

For the time being (3 bulan jek lagik pon), let us enjoy being in a honeymoon mode dulu..
Bukan la sedih jek all the time.
Truthfully, we're so chillax at the moment..
Letting nature run its course..

Among the perks of not having kids yet are;

Boleh tido melepak tak buat apepe sesuka ati.. pehtu boleh gi jenjalan sesuka ati..(aku tak kata korang ade anak takleh gi jalan.. lagikkk la best bawak anak jalan2 kan.. cuma kalau aku la ade anak esok, I'll be more considerate towards my kids..

contoh takkan nak selimpang anak depan dada pehtu bawak gi main ATV.. kang titik kang tak pasal jek kan.. or takkan nak letak anak dalam bakul bawak gi water rafting (eceh..macam la aku penah gi water rafting pon kan..hehehe).. the point is, bila ade anak esok mesti la nak carik tempat2 yg best sikit..biar anak pon selesa..

kengkadang aku pon kesian tgk budak kecik yg di bawak kat tempat2 panas and sesak.. aku yg tua bangka kat situ pon rase nak pitam kelemasan, ni kan pulak budak2 kecik tuh kan.. So yeah, sekarang takde anak kitaorg tak yah lagik pikir semua tuh.. redahhhh sajork..

The only baby yg nak kena pikir sekarang pon ialah si leman itu :P

"Abang jom pegi sana.." --> "Tanak!.. Panas!"
"Husband jom pegi situ.." --> "Tanak!.. Jauh!"
"Boo.. jom pegi sinun.." --> "Tanak..Penat!.."

Hahahhaha..

PS: I love you munchkin!

3 comments:

puterikurekure said...

statement terakhir adalah paling comel!

Ms J said...

alalalala.... ko pown baby juge... sila ngaku hokey? akekeke..

dot said...

anghehe. puterikekure, harus. dah kutuk harus la bodek balik kan. hahhaha.

Jaja. eh, camne kau tau nih? hehe. Well kat blog sendirik mesti la kutuk leman, takkan nak kutuk diri sendiri :P. hehehe.