Thursday, April 30, 2009

Amboi..amboi..amboi..
Akak sopping sakan separa menurun nyehs..
hik hik hik..
Sukee.. (*nanti bila balik kira duit baki nangis dalam jamban..huhuhhu..nak nangis kat tepi katil nanti takot leman marah..sebab sape suruh sopping tak sedar diri kan..hehehe)..

Hari nih kat office ade Samsung sale..
Memandang motorola akak nih dah sedih bebenor rupenye (padahal baru pakai setahun..aku tak pandai jaga..huhuhu..)
Aku pon lepas memilih2 sambar la satu SGH U700.. 41% off youolllss..juling mata mak..hehehhee..
Orang yg datang nak beli handphone.. meriahhhhh nyehs.. macam tgh pilih ikan kat pasar.. huhuuhhu.. kaya orang2 kat sini.. hehehehe..
Akak jugak yg gigil2 masa ulur duit ratus2 tadik..hahahahah.. ingatkan nak charge duit plastic sikit.. tapi lembab nak mampos..aku nih dah le mengular.. last2 baik bayar cash jek semua.. haa..pencor!.. hahahahha..

Nih la plus point keja kat sini..

MAsa tengah cucuk duit nak bayar henpon.. kat tepi atm plak orang tengah buat perfume sale.. huhuhuh.. seb baik akak nih kuat iman..hahahahahha..

Then lepas masok office balik.. tak sampai sejam tuh dah nak kuar lunch plak..

Lepas lunch singgah plak coklat sale... uuuuuuu.... bagus nye diet aku sape ajar nih?
Tapi coklat sale kat sini memang murrrraaaaaaaaahhhhhhhhhhhh laaa..mostly imported coklat plak tuh..setengah2 tuh dah nak expired...memang extra murah la.. kalau biasa puluh2 ringgit leh jadik 2-5 ringgit jek..So akak sambar le sedas dua.. (ricola 3 kotak 2 ringgit jek nyeh!)..

Lagipon lepas nih akak kan nak join kompeni lain dah.. sob..sob..
Trus kena ON mode syahdu.. huhuhuhu..
Lepas nih no more sale2 dalam office.. sedihhhh nyeeeeeeeee...

Itupon.. patut nye nak pegi Zara sale dekat Curve time lunch..hahahahha..
*Nampak nye mode tak sedar diri masih terpasang*

Jiran sebelah cubicle aku terus bagi statement camnih..

"Babe..kau tau kan hari nih hari khamis.. hari nih bukan hari jumaat tau rehat 2 jam!"

hahahahahahaha... lawak gile.. padahal dia pon cam tak sedar diri masa memilih handphone sebelah aku tadik..hahahaha..

So aku batalkan aje la niat nak gi zara sale hari nih.. (PS: Besok masih ade Zara sale ye husband..sila bawak bini pegi sopping..hehhehe..kalau nak tambah saham..sila provide duit sopping sekali ye..yeeahuuu)..

Kenapa la byk nye sale time2 aku tengah byk duit nak pakai untuk rumah baru nih.. huuuhuuhu..sungguh menguji keimanan yg sememang nye goyah kalau tengok sale2 nih..hehehehhe..

Seb baik aku banyak kawan kat sini..yg still boleh belikan aku macam2 walaupon aku tak keja kat sini nanti.. wink..wink...

Besok tak kerja.. mak sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..
Cuma agak syahdu bila mengenang kan esok (1 May) adalah wedding anniversary abah dan arwah mak.. :( ..buat mak.. moga roh nya tenang di sana.. al fatihah..

4 comments:

Cikinto Marcello said...

wow kelas henpon nyehh!

A.Z.N.E.E said...

Al-Fatihah..

masih terbayang mak ko bawak sampal udang.. makan kat depan pondok depan blok c..

Huhuhu..

Zuraida said...

mak aih...banyaknya sale....

nape tak bagitu aku boleh pesan satu handphone sekali!!!

dot said...

Cikinto Marcello: Biase2 aje..nampak tak 41% sale tu? hehehe

Aznee: Yup. Sedih dia rasa cam baru semalam jonny.

Zue: woiii..kat filipin tuh lagik macam2 kau bole shopping! hehehe.. aku nak subang bentuk bunga kecik kalau kau jumpa ye. Made of clay kot.hehehe.(kalau >RM10 takmo :P)