Wednesday, April 08, 2009

Dot & Hari Rabu Yang Mengujakan

Ellooww..

Kitaorang baru balik from nonton Fast & Furious tadik.. Pergh..sungguh lazat sekali..
Mungkin terlebey lazat utk aku si semput nih.. huhuhhu..

Husband yg baik hati dah siap2 belikan tikets (and belanja sekali plak tuh..wahh..naik saham suami saya..8.5 markah..yeah..(takleh bagi spuloh markah sebab 2 markah tuh kena tolak..sebab adalah idea saya yg nak ajak dia tgk wayang..hehehehe..kalau dia yg ajak/surprise.. siap dah beli tiket..saya bagi 10.5 markah terus! hehehe)..

Had dinner wif Opah dulu sebelom kuar umah.. ujan dah ler lebats..adehh..salah timing plak session tgk wayang kitaorang (aku + leman + ayong) pada hari ini..

Sampai2 jek Cineleisure..dot nak Ribena.. (leman jeling jek sebab baru pas makan nasik kat umah tadik..ngehehehe..plus area luar panggung dah lengang..and semua nombor dah nyala..meaning semua org dah masok wayang..hahahah..)..siap takde org dah queue kat tempat makanan.. lepas dah bayor Ribena + air kosong utk ayong+ Pepsi Twist utk leman + twistist + Nanchos.. (yee..mmg perut buaya padahal baru pas melantak nasik kat umah..hehehhe)..

Masok jek pintu wayang dah start.. kat bahagian yg die tgh nak curik minyak tuh (alaa..aku dah tengok 2-3 kali dah kat gazette dia.. so tak heran sgt..hehehe).. Start jek scene nih dah hardcore dah..

Aku sesak nafas tgk masa lori minyak nak terbalik tuh..

Extra sesak nafas masa scene polis lari kejar org jahat setakat nak mintak nama orang jahat yg lain (mak tengok diorang lari pon dah semput nyehs.. imagine if I have to join them running..kompem mak tetinggal 200 meter di belakang kan youolls..huhuh)..Imagine jek la kan.. ape jadah nye aku pon nak join polis main kejar2 kan..dengan perut genduts ini...I'll pass... heheheh.. Nexttt...

Oh..next masih sesak nafas (sambil makan twistist.. makannn.. tarik nafas... makan lagik... tarik nafas.. minum ribena..tarik nafas..sila ulang byk ribu kali..ye lah..harus lah aku nak kena bernafas kan..kang mati plak kalau aku tahan nafas lelama..)

sesak nafas tengok scene kejar mengejar dalam trowong..

Makin sesak nafas tengok keta2 yg aku tangkap chintan tuh kena api..

Andd... sangattttt sesak nafas... tengok chikas2 pakai baju seksi.. bukan aku teruja tengok diorang seksi setan.. Tapi aku sesak nafas tengok size peha diorang sebesar saiz betis aku..uuwaaa.. tahap depresi yg tinggi nih.. awek heroin yg tak berapa nak heroin sgt tuh (i mean..kategori heroin berdialog sedikit lah kots)..aku rasa dia sgt cantik.. dan sangat tinggi.. Oh.. kalau la mak kaya nyehh.. liposuction kite besok! hahahah.. (dalie..kau nak join aku tak?)

Tapi tak mungkin cukup kaya nak wat liposuction satu badan.. kalau dah cukup duit nak buang lemak kat lengan.. by the time nak kumpul duit nak wat bahagian peha..lengan dah jadik gemok balik.. ulang process nih berkali2.. ade harapan yg tinggi mampos awal noks.. huhuhuhu..

Begitu lah cerita outing wayang di hari rabu saya.. dekat2 nak ujung tuh.. in between sesak nafas.. aku bantai menguap plak tak sudah..heheheh..sian husband mesti dia pon sesak nafas tengok bini dia sesak nafas.. uhuhuhhhu..

Tapi one of the way aku rasa lapang bila tarik nafas time aku sesak nafas..ialah time tarik nafas sambil menguap.. huhuhuh.. saiko sikit ke saiko banyak tuh? huhuhu..sila jgn jawap.. :P

On another note..

Opah aku serius boleh jadik doktor kucing.. tak payah sekolah tinggi..hehehhe.. Opah roks babeh!

Kejadian 1: Opah terpijak Charlie time die kecik besar TJ skrg.. lalu jatuh (opah jatuh..bukan charlie jatuh)..hasil kejadian.. 2 cawan berisi nescafe panas pecah.. kopi tumpah ke lantai.. Opah sakit tangan and kaki sikit.. Charlie pon tumpang tempang..huhuhuhuh...Bawak Opah pegi klinik petang tuh.. ingat kan nak bawak Charlie jugak.. tapi opah kata tak payah.. opah dah sapu ubat and urut.. nanti baik lah tuh.. Charlie sembuh jalan tak tempang lepas 2 hari.. miracle.. (yeeeaahhoooo..saveee duit mak nyeh..kalau gi vet kompem ratus2 tuh..hehehe)

Kejadian 2: Tamteh bengkak teteks (pardon my language..aku mmg sopan biasa nye).. sebab dia malas nak bagi nyusu anak dia.. again.. kitaorang nak bawak dia pegi klinik jugak weekend nih.. leman cakap dulu kucing mak dia pon jadik camnih.. kena toreh buang nanah and berjahit bagai.. tak lari 2-3 ratus..mak yg leleh air mata dengar nyehs..abes lah duit aku..heheheh... Again... Opah to the rescue.. lepas 2 hari opah sapu ubat and urut pelan2.. dah ok dah teteks dia youols.. (would it work on human too? waullahualam.. kau nak try? sua lah kau punya.. hehehhe.. again..I'll passsss...hehehheh)..

Oh sungguh hebats doktor Jamie nih..
Nak tau ape rahsia nye..

--> UBAT GAMAT cap aper tak penting..cap aper2 pon belasah ajer..boleh beli kat Langkawi.. so kalau korang dgr ade org nak gi Langkawi..sila kirim minyak gamat satu dozen okeh.. Opah aku leh verified ke-best-an minyak gamat nih..heheheh..

Okla.. berdasar kan cerita2 aku di atas.. nampak bebenor nye aku nih dah ngantok.. cakap pon dah merapik2.. ade baik nye aku berenti sini dulu..

Ok kawan2.. nite nite.. dun let the bed bugs bite..

Latest update: Ohmigod.. leman dah lama tido.. tetiba aku tengok dia la dia sebab dia berkalih kan..and then aku tengok dia senyum..aikkk..ini bahaye nih..pehal senyum2 tgh tido kan.. harus aku terus kejut dia tanye dia mimpi aper..lepas 3rd attempt aku tanye..

Dot: "Abang..bangun..bangun...apsal senyum..abang mimpi aper?"
Leman: ..mumbling sentence yg tak dpt di tafsirkan..
Dot: "bangun bang..fokusss..fokusss... abang mimpi aper senyum2 kejap tadik.."
Leman: *sambil muka blur2..(tapi still nampak happy).. "Abang mimpi main bola".... sambil sambung tido..

Whattttttttttttttttt??????????? demam ke laki aku nih.. mimpi main bola pon senyum.. parah nih.. huhuuhu.. tapi tah ye tah idak dia mimpi main bola.. main bola ape? itu yg kita tak tau.. huhuhuhu...ntah2 mimpi deting ngan Josie Maran..huhuhuh..

2 comments:

dazzledalie said...

noks,
akak insap. hari tu dapat email liposuction boleh mati. kesian anak-anak kucing akak nanti sape nak bela.. hahaha

Cikinto Marcello said...

klakar sungguh blog kamu ini =)
truskan mengupdate~