Friday, April 24, 2009

uuhhhh..perut kembong penuh air tembikai..dan pasta..dan fried mac & cheese dan juga boneless chicken..

Otak slow in line with the increase in stomach content!

Ok wif me if it's already 500 pm on a friday..

Tapi baru pukul 300 petang..and I have a meeting dgn AGM & managers dept lain..
Ade harapan yg tinggi terantok dahi atas meja..setelah aku tetido dlm meeting tuh nanti..huhuhhu..

Tadik pagi Norul babeh bawakkan winter clothing..uuuuuuu...akak suke nyehhss/..siap ade yg bulu2 lagiks.. (bukan bulu hidung..atau bulu ketiak..confirm juga bukan bulu ari2 ye youolls)..
Ade 3 dia suruh pilih.. sayang norul.. hehehhehe.. save duit aku takyah beli winter clothing untuk gi Melbourne nanti..(lambat lagik nak pegi tapi poyos harus lebih..hahaha)..lagipon norul is heavily pregnant..kang dia nak terberanak tak sempat aku nak pinjam baju bulu2 nanti..heheheh..

Weekend nanti nak pegi tengok2 barang umah.. sukee..(walaupon byk telan air lior sbb duit nye sikit..hahaha)..

List of ESSENTIAL things:
  1. Kitchen cabinet - sudah bayar deposit..most of our "tabung umah" pegi sini..huhuhhu..
  2. Peti ais - dedi in law blanje..yeahhuu..
  3. Sofa - mami in law blanje.. yabedabeduuu..
  4. Set meja makan - belom cukup bajet.. bentang seprah bersila atas lantai ler dulu..heheheh...
  5. Lampu/kipas/wiring - ingat kan murah..tapi satu kondo nak dekat RM2 ribu la jugak.. bukan lampu lip lap lip lap pon.. lampu biasa jek.. kalau lampu lip lap penuh crystal silap2 kena jual kucing tepi jalan (Hiro kalau timbang kati laku banyak tuh..hehehe)..
  6. Set bilik tido - dah ade 2, tapi takde almari
  7. Almari utk master bed room - sila dot berangan dari sekarang..
  8. ALmari utk bilik lain - letak dalam plastic beg itam la dulu..hahahha..
  9. Grill - dah la tak cantik.. mahal plak tuh..huhuhu..
  10. Rak Buku - takde dalam budget or even dalam list.. tapi dah jatuh cinta kat rak buku kat IKEA..sila dot berangan juga untuk produk ini..(aku ade banyakkk giler buku cerita :) ..okla..separuh tuh ayong punye.. dah macam mini library dah)
  11. Langsir - jgn kata langsir..rod nak pasang langsir pon belom beli..huhuhuhu...
  12. Suar Jeans baru untuk dot - masih belum jumpa jeans yg sesuai utk dot..criteria mesti lah MMS - muat, murah dan selasa..hehehhee...
  13. Baju sejok bulu2 - checked..seb baik norul babeh bagik pinjam baju dia yg gelamor gelamor itu..huuhuhhu..(note: kena beli souvenir utk norul :P)
  14. Kasut jalan utk husband - dot beli tapi husband bayar.. hehehehe
  15. Baju jalan utk dot - mesti mau baju baru utk jenjalan..hahahha..belom jalan dah pokai..

List of Non-ESSENTIAL things;

1) Pin rambut baru :P

2) Suar keja baru

3) Cincin belian baru boleh ke husband? heheheh

4 comments:

Cikinto Marcello said...

akak..try la jeans kat ROMP..salunya MMS la :) syoknya nk pndh umah sendirik.hee.all da best.lau ada kenduri jgn lupa jmpt yah..

dot said...

uuwwaa..nak masok pon takot..tuh jenama org2 kecik.. kang kompem sangkut had lutut je..huhuhuh..

Cikinto Marcello said...

xde la kak..confirm ade nyer.size dia smpi XXXL.hehe

A.Z.N.E.E said...

hahaha...

masuk umah mmg mcm gini yea...
seramnye aku...