Thursday, April 02, 2009

Leman choobits :)

helllow again..

Ngehehe.. senang hati aku berblog sampai 2 post a day waktu bekerja ye?
Sudah takde kerja kah?

Adeeerr.. heheheh..tapi dah ngantok and malas.. hujan somemore..
Syiokkk nyee kalau ade kat umah makan goreng pisang then guling2 ngan Hiro then tido berselimut tebal..uuuuu...

Tu lah.. i think 3 month notice period lama sangat lah! 1 month dah more than enuf to hand over segala mak nenek kan.. dah plak tuh.. si Z yg mungkin men-take over keja dot kat sini.. pon still dalam pantang..hahaha..And bosses pon dah kurang campak kerja my way (tak seperti sebelom aku tender dulu..huhuhhu).. So aku pon punya banyak la waktu nak merepek2..

Malam kelmarin.. time dot baru tengah nak lelap.. Leman dah tido lagi awal sampai berdengkor dengkor macam dragon..

Dot pon baru nak lelap ke alam mimpi.. or baru dalam 5-10 minit tetido.. tetiba rasa ade tangan nak cubit pipi..

Dot: eeerrhhhh..ape nih..ape nih.. (sambil tolak tangan..tangan sapo lagik kalau bukan tangan leman kan.. huhuh).. *Sambil bising2 tolak tangan husband..

Husband: "errhhh.." sambil sambung tido..

Dot: *Tak puas hati lagik.. "Husband..napa dia nak cubit pipi ite? napa cubit pipi ite?"

Husband: "Tak tau.." kroh..kroh..kroh..

Ishhkkk..bengang betol ngan husband sendirik.. seb baik aku yg tido side luar.. dia tido side dinding.. kalau dia tido side luar aku tolak jatuh katil..huhuhu..

Besok pagi dia tersengih2 kejut aku tido sambil tanye..kenapa aku kejut dia malam tadik..
Sabo jek la..

Dia mimpi/ngigau ape tah sampai nak cubit pipi orang..

Dot: "Kenapa husband cubit pipi ite malam tadik"
Husband: "Mana ade ite cubit.."
Dot: "Adeerrr... Kenapa cubit..husband mimpi ape?"
Husband: "tak ingat pon.."
Dot: Terus buat conclusion --> "husband mimpi cubit pipi pompuan mana malam tadik? Majok!"

hahahahha.. konfius mr husband.. bini dia lagik konfius tgh sedap tido ade org nak cubit pipi..huhuhhu..

Arrkk..baru kol 5.05 pm.. dah la husband kutip bini dia lambat hari nih.. terpaksa la saya berkerja dengan gigih sampai petang..huhuhuh..

5 comments:

Personage said...

hahahah!!

cubit pp ok lagik...nie aku tetiba hb anto sms cakap, 5th April nak kawen bini no 2...sila datang ke kenduri kawen dier, tapi tak perlu bawak aper aper kecuali bawak2 bertenang coz it's April Fooooool!!

agak2 kau la, selain tendang katil sampai jatuh, aper patot aku buat??

Personage said...

wah- aku pon ala ala gigih takde kerja gitu ber komen2 di stp posting dot....ekekekke

Cikinto Marcello said...

saja nak bermanja manja kot =)

dot said...

Personage: wahahhaha..klakar lah hb kau weih..suketi dia jek buat lawak tak bagi signal kan..hehehe..

Cikinto: manja salah timing tuh..hehehe.. :P

Cikinto Marcello said...

hehe..kak dot, mlm td ite mimpi jumpe kakak2 bainunian yg sama batch ngan akak.rindunye~ especially kak aishah..xtau la dia kat mane skunk :)