Tuesday, April 07, 2009

Dot & Hatiku yg gundah gulana..

Tader mood nak blog sejak dua tiga menjak nih..

Sesak nafas pon ader..(dulu time tiba2 datang nye penyakit nih..aku pegi 2-3 doktor.. dan 2-3 doktor jugak confirm kan.. Bukan asma.. bukan penyakit ganjil.. bukan penyakit berjangkit.. bukan aedes.. bukan jugak cikugunya.. dan sudah semesti nya bukan petanda penyakit AIDS.. huhuhh.. abes pe dia? --> Doktor kata: Anxiety Attack!

uhuhuhuhu.. gile saiko.. dulu dot ngaku.. mmg time2 audit peak period jek penyakit nih muncul.. lepas abes 3 bulan yg stress nak mati tuh.. trus hilang penyakit aku nih.. huhuhuh.. tapi yg bizarre nye.. time keja jek penyakit sesak nafas aku nih datang.. time tengah berjolly jolly good tuh macam takde plak rasa nye..

Tapi 2 3 hari nih.. sesak nafas balik.. pelik..

Nak kata stress keja.. kol 7 malam paling lambat aku dah balik.. (dulu pukul 7 pagi pon pernah..huhuuh..gileee)

Tapi aku rasa mungkin gaks stress..and byk dilemma..

1) Duit tak cukup.. wuwuwuwuwuuwu.. byk nye duit nak pakai tis few month.. boleh kurus kering aku... hahahhaha.. tapi tak kurus2 jugak.. aku pon konfius gaks apsal.. hahahha..

- rumah dah siap.. byk nak mati expenses nak pindah umah nih yer..nak pasang lampu kipas jek (aircond semua jgn criter lah.. mmg takde dlm bajet kitaorg yg ciput nih.. huhuu.. "yayang..nanti kalau I panas you tolong tiup kan yer..aauuu...") .. pasang lampu kipas semua dah nak dekat RM2000.. gileeee.. aku ingat lampu kipas semua maximum pon 500-600 ratus jek.. (pandai tak maths aku..hahaha)..tuh tak campo kitchen kabinet lah.. deposit restrip dance pole la..oppss..

- tak campo plak kapet la .. langsir la (kaver ngan surat kabo nak yayang?byk leh save tuh..huhuhuh).. meja makan (yayang..kite dok bersila bentang seprah jek la ye buat sementara nih.. hehhehe).. sofa (again yayang.. kita golek2 atas kapet la dulu ye..lebih best kalau kita takyah buang masa tgk tivi.. terus golek2 atas katil je..auummm..)..

- dilemma nak amik ACCA ke takmo.. Husband tanye.. "Amik lah kalau ready"
Persoalan nye.. PERNAH KE MAK READY TIME NAK HAMIK EXAM YOUOLLSS??
Harus lah jawapan nye tak pernah kan.. dan dgn mood swing aku yg kejap up kejap down nih.. macam nak marah pon ader dgr soklan husband yg innocent tuh.. huhuhuh..ready tak ready mmg nak kena amik jugak.. ishkk.. tapi tatau le lagik.. tengok le canne.. nak pau abah dia pon dah byk abes duit.. maklum le.. org baru pas kawen.. hahahha... ngape le ACCA fees tuh tak pakai denominator duit rupiah jek instead of duit pound.. huhuhhu...

- dan dot yg saiko nih.. harus lah time2 tgh sengkek maut nih pon sempat book 2 holiday.. dot saikoo! huhuhh.. tapi aku takleh ah tak gi holiday.. makin stress and sesak nafas nanti.. tapi bersesuaian lah dgn bajet yg sgt kecil (hampir non existence kata nye).. kitaorang honeymoon kat KK jek la.. nih pon sebab aku sayang nak burn tiket free aku yg kompeni bagi.. huhuhuh..

-Dan susah hati sket sbb lepas masok keja baru seminggu 2.. aku terpaksa mintak cuti nak gi holiday lagi.. hahahhaha.. memang lah aku nih dasar sengkek tak sedarkan diri! huhuhhu.. tapi yg nih pon pre book youollss.. wayyy before aku tau aku nak dapat keja lain plak kan.. huhuhhu.. Takpe la.. Honeymoon on a budget lah kite.. kali nih ke Phuket plak.. (walaupon aku dlm mode berjaga2 sbb tadik dapat fwd mail pasal prediction tsunami again in July)..

- Dan untuk menambah kan lagik sesak nafas aku.. (dah macam ikan kuar dari air pon ade at times tau).. duit gaji bulan 5 harus lah hold sampai lepas clearance kan nyehs.. uuuwwaaa...

2) Lebih menambah garam ke luka.. kucing aku dari nombor satu sampai nombor 3 setengah semua nye degil nak mampos at times.. huhuhhu.. time manje tuh mmg sayang lah kan.. tapi time degil tuh.. mau jek aku lempar diorang satu2 dari tingkap atas.. huhuhuh...

Since dot dah lama tak update pictures.. nah.. hamik kau beberapa kepings untuk tatapan..

Akhirnya buat julung2 kali nya.. aku hapdet lah gambar rambut buruk aku yg dulu.. Gambar rambut sekarang? Same jek pesen nye.. cuma versi leper cam lempeng.. huhuhhuhuhu....

- Dot sebelom berambut leper -


- Hiro dari dulu sampai sekarang.. buah hati pengarang jantung dot + leman :) -


- Charlie masa dia kecit2.. sekarang dah sama gemok cam Hiro -


- Pose diorang yg menjadi faveret aku.. time tuh Charlie kecit lagik-
- Kucing angkat nombo 3: Tamteh yg miang (anak baru tak sampai 2 bulan dia dah sebuk nak mengawan lagik.. kitaorang yg pening dgr dia meow2 -


- An introducing.. TJ si baby cat (kucing nombor 3 setengah) yg chumel.. hehehhe.. he's soo adorable.. tapi sgt susah nak toilet train.. tatau la ngape bengap sangat.. mungkin kah Tamteh terjatuh kan dia time bawak lari anak dia tuh.. side effect gegaran pada otak.. TJ si degil yg takmo or tak reti2 gune toilet pasir.. sian bapak angkat dia (leman la tuh.. hehhehe) asek kena mencuci.. mummy angkat larik jauh2 dulu.. antie yong diorang larik lagiiiii jauhhhh...heheheh..


Itu saja buat kali ini.. Mari kita tido.. ZZzzzzzZZZzz..

7 comments:

Zuraida said...

dot tak payah la gundah gulana...temporary je kot...

kalau nak budget langsir murah suruh je mak aku jahit...kita bagi harga kawan2.

*hahahaha...sempat promote*

bestnyer pergi holiday!!!!!!

qistory said...

chumilnyeee kucing2 ko nih
macam nak gomol2
pinjam satu bleh? hehehe

dazzledalie said...

dot,
ko nyer muka dari zaman sekolah sampai sekarang sama je, maintain chumels nyah..

alololo comelnya hiro dan adik-adik. ada ke orang buat playdate kucings aa? boleh la kita bagi kapel2, kucing2 i pompuan.selalu mummy2 yang buat,ni mak kucing pon nak buat playdate kucings..hahaha

dot said...

Zue: Aku mmg la nak.. nanti dah dapat kunci kita diskas ok..kalau within bajet ciput aku setel..kalau tak within..kite postpone la dulu..(surat kabo lama byk kat umah tu..ehuehhuheheu)

qistory: Chomel kan..tapi time dia degil and make my blood go upstairs..baru lah tau tinggi rendah nye dunia..huhuhhu..(Note: Skrg TJ pegang takhta paling chomel..tapi dia berak merata2..kau sanggup ke nak pinjam nyeh? hehhehe)

dalie: Kau jgn tipu dalie..dulu kompem lagik chomel kan..kan..? hehehheh..

Bulih nyeh nak playdate..kucing aku dah sunat so kompem kau takkan dapat cucus..hehehhe..(sambil tu leh mummy2 nya main nintendo wii..mau? hehehhe)..Nak wat canne nok..anak takde..kucing juga ada..sementara nak tunggu anak kite feeling2 lah ngan kucings dulu kan..hehheheh..

Hah..hamek kau jawap comment panjang cam karangan spm..huuhuhhu..

raF|za said...

hey there zarina. u sesak nafas cam dulu² ke? maybe u think too much kot, take it easy yer. memang banyak la expenses pindah rumah! i sampai dah tergendala dah beli² barang :P btw, where's ur new house?

dot said...

Hi mummy ija..
haah..penyakit sesak nafas yg dulu..hehehe..We bought a condo kat seksyen 10 kota damansara..landed house kat sini sgt2 mahal..wayyyyy above our small bajet..hehehe..bile u nak wat housewarming utk i nih? :)

qistory said...

aku pinjam sejam dua je
dah puas main2 aku pulangkan balik
tak sempat de dia nak melepas...hahaha