Wednesday, April 29, 2009

Dot si Pen'cuak' dan juga si Pelupa

Aku nih cepat cuak and jugak cepat lupa..
Sighh..

Kalau aku drive nak dekat sampai toll, aku tak jumpa tiket toll atau touch n go..aku cuak..
Kengkadang cuak sampai nak terlanggar keta depan..huhuhu..

Aku jugak akan cuak kalau tetiba aku nak pegi holiday..yg ade tiket (bas ke..kapal terbang ke..) atau yg pakai passpost..tetiba kau tanye.. "semua ade ye..passport semua ade?" huhuhhu..terus aku rasa eh..betul ke passport aku ade..ke dah tercicir masa aku gi kencing tadik.. huhuhuh.. sungguh cuaks..

Dan juga cuaks kalau pagi tuh ade meeting kul 830 pagi..dan aku bangun tido pukul 800 pagi..dan traffic plak macam cilake.. huhuhuh..mari kita cuak beramai ramai..

Contoh2 pelupa plak..

Aku baru lock kereta..tetiba lepas 3 langkah kau tanye.."eh..keta dah lock kan?"..huhhuhuuh.terus aku pon lupa dah lock ke belom sebenarnye..huhuhu..dan terpaksa patah balik.. huhuhu..membazir 3 langkah youolls.. (lain kali sila tanye selepas satu langkah.. jgn jadik cam husband saya bila dah naik lift 3 tingkat baru nak tanye..huhuhuh)..

Dan aku jugak ade beberapa kali bayar tiket parking.. amik duit balance.. (especially kalau harga tiket 3 hengget..tapi aku bayar pakai note 10 hengget..so aku cam kena concentrate nak kutip 14 keping duit siling 5 kupang..huhuhuhu)..dah masok kereta.. tetiba bila nak sampai tempat masok tiket.. Terus Cuak tahap merbahaya sebab carik tiket tak jumpa.. huhuhhu.. (aku materialistik..biar lupa tiket jgn lupa duit..hahahah)..

Dan lebih kritikal lagik pabila daku LUPA dan CUAK pada masa yg sama..
Contoh paling ketara.. Time aku LUPA jawapan time tgh exam..lalu aku Cuak dan menggelupur pada masa yg sama.. hehehehhe...

Setengah orang periang(aku pon..hehehe)..setengah orang pemalas (aku pon jugak ade nih :P)..setengah orang pencinta wanita (nih aku takde rasenye).. setengah orang petani (nih pon takde..tanam pokok kaktus pon mampos..huhuh)..tapi aku pelupa dan pen"cuak".. huhuhuh..

Seb baik lah leman tuh nak jugak kawen ngan aku kan..

PS: Post di atas adalah sempena mengenang aku dah lupa aku letak diary starbucks aku kat mana.. jadik nye dah hilang...huhuhuhuhuhu..sediiihhhh nyeee.. sbb byk important info kat dalam tuh.. nih mesti kena nyuruk dengan hantu teteks nih..huhuhhuhu..

3 comments:

A.Z.N.E.E said...

aku pun mcm ko jugak.. suke lupe2 letak hp ktner.. lupe letak wallet katner.. lupe dh lock kete ke belom.. sokmo gitu.. buku @ diary aku dh mcm2 rupe.. asyik hilang2 aje.. satu persatu,, sume penting2 kat dlm tuh.. paling best aku terlupe aku tgglkn PDA aku smpi hilang kat atas kerusi.. huwaahaantublogkuatlupelupe..

Cikinto Marcello said...

sempena kita berkongsi tarikh bday nih,kita pun menghadapi masalah yang sama..hahahahahahhaha..

petua utk 'dh kunci ke blom?' : tekan alarm then make sure yg kita dh konci then trus simpan kunci dlm keta sblm kita start melangkah..selagi kunci kita ada kat tgn, selagi tu la rasa x kunci lagi..hehe..semoga dot berjaya

p/s: petua utk diary ilang blom ada lagi..semoga berjaya carik :)

warung GAJAHPUTEH said...

wahaha....
nasib baik la pn. dot letakkan post neh...
kalo x...ingatkan gue sorg aje yg pelupa tahap tenok....
tetiap kali lupa...mesti terfikir "tua sgt dah ke aku????byk sgt ke aku dah makan kapla ikan????"