Friday, April 24, 2009

Dot's Trauma

Ok..time's up!
Dot tak majok dah :P
Sebab hari nih good mood..
Sebab hari nih Jumaat..
And I've just received a good news (albeit only 50% chance for me :P)..

OK.. jgn membuat conclusion yg tidak tepat..
Saya belom pregnant! huhuhuhu..

Tapi kan.. saya ade banyak kawan2 yg sudah melahirkan anak..
dan saya jugak dah dengar pelbagai pengalaman menarik (dan juga MENGERIKAN!!) kawan2
saya ini..

Hasilnya..

Saya belom mengandung pon lagik.. Tapi saya rasa nak nangis bila memikirkan canne nak beranak nanti! huhuhuhhu..

Boleh?

Bila baca or dengar pengalaman orang lain..saya plak yg rasa nak berguling2 atas lantai bila imagine betapa sakit nye orang tuh.,.huhuhhuhu..

Padahal orang2 tuh semua dah sihat dan bahagia bersama baby masing2 sekarang..hahahhaha..

Dan di sesetengah kes.. orang2 tuh dah nak masok anak nombor 3 dah pon! hahahhaah..

To all the mommies to be out there.. Congratulations for being chosen to go thru such wonderful experience.. Hope I'll join the club soon (walaupon takot tapi mahhuuuu..hehehhe)..Amin

5 comments:

dazzledalie said...

c-sect kan ada..huahuahua
tapi kan kalau beranak (tak kiralah c-sect ke biasa ke) boleh breastfeed.

breastfeed=kurus. kan noks kan? huhuhu

akak belum bersedia lagi, neways, good luck to you!

dot said...

hahahah..kau hengat aku nih artis antarabangsa? Siap boleh pilih nak beranak hari ape..hehehehhe..

Breastfeed = kurus works if there's ekcelli susu jek ek..kalau takde susu tak berkesan kan..wahahahhah...

Chait phoodah..kau tak ready tak ready sekali beranak dulu dari aku dalie..hehehehe..

A.Z.N.E.E said...

hope we will join the club soon...

AMIN...

qistory said...

normal delivery, the pain just when kau nak beranak la. after dat, tak sakit sgt dah. leh jln2 cam biasa dah.

c-sect, time baby kuar tak rasa apa either kau sedar or tak sedar. but the pain dtg kendian. yup, when kesan ubat bius dah nak abih. i asked 2 shots of pain killer noks. huhuhu.

yup, breastfeed=kurus ramping. aku tak breastfeed. perot dah mcm kek lapis. hahaha.

fert said...

beranak normal = rasa mcm nak terberak ajek.

berak sakit ker?? :p

tp contraction masa nak tunggu beranak tue = mcm pinggang dilenyek stemroll.....hahahaha

true indeed, breastfeed = ramping nyah!!