Sunday, April 12, 2009

Mimpi Ngeri Si Hiro..

Hari Ahad lepas, kitaorang bawak Hiro gi Clinic Hesmael sebab vaksin dia dah due..

Nih masa tengah nak tunggu turn..Hiro mmg dah kecut perut abes lah.. masok jek pintu clinic dia dah diam jek.. TJ plak restless.. tapi sebab menunggu turn lama bebenor (about 1 hour).. TJ sempat tetido atas badan Hiro.. huhuhu..

- Menunggu giliran..Hiro muka bengang.. TJ muka takde experience..hahahhaha..


= Menunggu bersama mummy si rambut lempeng..=
Dot biasa letak Hiro dalam beg basket nih jek.. sebab dia kalau takut dia senyap jek and tak lari.. tapi kalau Charlie takleh letak dalam basket nih.. sebab dia akan terjun dan lari.. masa tunggu turn nih.. ade lah dalam 3-4 ekor anjing yg jugak tengah berdukung menunggu turn.. jarak ade lah sekaki jek kot daripada krusi aku..Jangan kata Hiro.. akak pon tumpang phobia nyehhss.. kalau lah anjings2 ittew terjun.. Pup masok terus dalam bakul Hiro.. huhuhuh.. Terus terpaksa plak gunakan hari ahad tuh.. bukan utk "Hunt for the Blood Diamond.." tapi untuk "Hunt for tanah liat sebab mummy dot nak buat samak"..huhuhhu..
Tapi yg funny nye.. semuaaaaa anjings2 kat situ pon.. menggigil gigil jugak macam Hiro sementara tunggu turn diorang..hahahhaha..so chomel..

=Hiro timbang badan.. He's 5.3 Kg..hahahha.. sebesar sekampit beras nyehs.. gemoks juga kucing aku nih..se"tak kurus" tuan nye..hihiks..=


= Ini si budak TJ yg chomel.. kitaorang bawak dia untuk letak ubat kutu + deworm.. Budak nih ringan jek.. 800 gram.. huhuhu.. =
tengok muka TJ tuh.. chomel nak mampos.. tapi suke berak @ kencing merata2.. STRESSSS mak nyehhs.. OK la.. leman lagik stress sebab dia yg kena mencuci.. huhuhuhuhu.. tapi mak pon tumpang stress nyeh.. susah gilerrrr nak training yg sekor nih.. Hiro & Charlie umur tak sampaii sebulan dah pandai toilet train dah..dah lah diorang anak yatim piatu..nih si TJ nih..mak kucing ade..mak orang ade 2..bapak angkat lagik..opah angkat lagik..bapak angkat kucing pon ade 2 jugak.. tapi bengap jugak..huhhhuuhu..bile kena marah jek buat muka kiyut..Tapi dia dah pandai sikit2 lah pakai toilet..
= Dan ini Aksi2 Hiro malam tu.. doktor kata maybe demam.. tapi dia cam tak demam.. tapi dia monyok.. tapi bila dah malam2 sikit dia jadik manja plak.. pelik.. mungkin jugak dia demam..hehehe..


4 comments:

warung GAJAHPUTEH said...

alolo.....cumillllnyerrrrrssss!!!!!

-lylie-

A.Z.N.E.E said...

suke TJ...
comei sgt...
muahh sekali...

dot said...

Laili..
Sape yg cumil? Hiro ke? TJ ke? Aku ke yg cumil? hehhehe..

Jonny..
TJ nak muahs balik.. tapi dia takut laki hang marah.. huhuhu

warung GAJAHPUTEH said...

3-3 la yg cumillll...baik anak2nya...maupun mamanya...haha...